07.10.2013,  00:07:33 | 0 comentarii | 2231 vizualizari
La Petroşani, / Din 42 de poliţişti locali, doar 18 mai trebuie să se perfecţioneze
de Corneliu BRAN
Cursurile de perfecţionare pentru poliţiştii locali sunt prevăzute în Legea 155 din anul 2010. În acest fel se speră ca nivelul Poliţiei Locale din toată ţara să crească de la an la an.
 
Mai precis, Poliţia Locală să aibă angajaţi tot mai bine pregătiţi în domeniu, capabili da a face faţă oricărei situaţii din fişa postului. La Petroşani, din 2011 şi până în prezent sunt trimişi anual la perfecţionare un număr de poliţişti locali stabilit de către primărie în funcţie de buget, la recomandarea şefului Poliţiei Locale, Dorel Neag. Şi asta deoarece aceste cursuri nu sunt gratuite, ci costă minim 2.000 lei de persoană (fără transport, masă şi cazare). „Conform legii, fiecare angajat al Poliţiei Locale este obligat să urmeze, în decurs de cinci ani, un curs de perfecţionare în centrele Ministerului de Interne. Noi obişnuim să trimitem oamenii noştri la Centrul de Perfecţionare de la Sadu. În prezent sunt cinci poliţişti locali din Petroşani care urmează la Sadu un asemenea curs. În momentul de faţă, noi mai trebuie să trimitem la Sadu încă 18 poliţişti locali, restul absolvind aceste cursuri.  Problema e că aceste cursuri nu sunt gratuite, per angajat ele costând, fără cazare şi hrană, 2.000 de lei. În primăvară am reuşit împreună cu primăria să trimitem 10 persoane, iar acum, în a doua serie, cum am spus, alte 5 persoane”, ne-a declarat Dorel Neag, şeful Poliţiei Locale Petroşani.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Probabil că aţi sesizat cu toţii că de la o vreme cazurile de vandalism din parcurile Petroşaniului s-au redus simţitor.15.09.2015, 20:49   |    3 comentarii
În momentul de faţă, din cauza bugetului auster, cum se întâmplă pe la toate primăriile din ţară, numărul[..]
07.10.2013, 20:08   |    2 comentarii
În momentul de faţă, în Petroşani, doar o singură patrulă de Poliţie Locală patrulează în timpul zilei.<[..]
15.07.2013, 21:01   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter