20.01.2015,  21:41:01 | 0 comentarii | 540 vizualizari
Ediţia 2014-2015 / ECOlimpiada Elevilor
de Mihaela PETROŞAN
Aşa cum s-a comunicat public, peste 566 elevi de clasa a III-a din judeţul Hunedoara participă anul acesta la programul educaţional ECOlimpiada Elevilor.
 
În fapt, pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, aduce proiectul educaţional ECOlimpiada Elevilor în şcolile din România, printre care şi în judeţul Hunedoara unde sute de elevi de clasa a III-a s-au înscris deja în competiţie şi au solicitat auxiliarul curricular „Învăţăm să reciclăm ambalajele”.
Manualul educaţional este oferit gratuit în şcoli de către iniţiatorii proiectului, Eco-Rom Ambalaje şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cu scopul de a întâmpina elevii cu noi informaţii esenţiale privind colectarea separată şi reciclarea deşeurilor de ambalaje.
Astfel, prima etapă a competiţiei ECOlimpiada Elevilor are caracter didactic şi propune o serie de lecţii edu­cative despre protecţia mediului înconjurător - în timp ce, în a doua etapă a programului, participanţii îşi evaluează cunoştinţele într-un concurs de lucrări scrise. 
„Competiţia îi determină pe copii să aibă rezultate cât mai bune şi, în acelaşi timp, dinamizează şi simplifică procesul de învăţare. Astfel, am creat un program educaţional complex, un fel de olimpiadă naţională pe teme de mediu, care urmăreşte să îi determine pe cei mici să fie responsabili cu resursele naturale. Le dorim mult succes participanţilor de anul acesta”, declară Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.
În următoarea perioadă, sub îndrumarea profesorilor, toţi cei 566 elevi de clasa a III-a din judeţul Hunedoara înscrişi în ECOlimpiada Elevilor, ediţia a III-a, vor parcurge manualul „Învăţăm să reciclăm ambalajele”, iar la final vor realiza o lucrare scrisă cu principalele învăţături deprinse din auxiliar. 
Aceste compuneri vor fi notate de către învăţătorii de la clasă, care vor nominaliza cea mai bună lucrare în etapa finală a competiţie, înregistrând-o pe site-ul ww.colecteazaselectiv.ro. Aici, un juriu format din reprezentaţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Eco-Rom Ambalaje reali­zează o ultimă departajare din punct de vedere al originalităţii, respectarea normelor de redactare şi a temei propuse. Totodată, compunerile pot fi evaluate şi prin vot unic, în perioada 20 aprilie – 10 mai 2015. 
La final, elevii care au redactat cele mai reuşite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiaţi.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter