25.03.2015,  19:58:24 | 1 comentariu | 867 vizualizari
După premierea lui Valeriu Butulescu, / ZVJ în presa bulgară…
de Ziarul Vaii Jiului
Aşa cum am scris, scriitorul Valeriu Butulescu (colaborator al ziarului nostru, pe care l-am dori la fel de activ şi în atacarea altor subiecte, nu doar în cele care-l privesc) a călcat cu dreptul în anul 2015.
 
Fără prejudecăţi în ziua de 13 ianuarie a primit la Svistov, din mâinile primarului Stanislav Blagov, „Premiul Aleko”, cea mai importantă distincţie literară internaţională a Bulgariei, acordat pentru proză scurtă satirică. 
Întors la Petroşani, scriitorul a fost minuţios anchetat jurnalistic de către colegul nostru de redacţie Corneliu Bran. A rezultat un interviu spumos, incitant şi plin de informaţii despre relaţiile culturale româno-bulgare, citit, graţie Internetului, la nord şi la sud de Dunăre. Că interviul a fost interesant o spune chiar traducerea  sa integrală şi publicarea acestuia în Bulgaria, graţie traducătorului Nikola Popov, vorbitor perfect de limbă română, consilier municipal la Svistov. Interviul din Ziarul Văii Jiului a fost publicat integral  în „Dunavsko delo”, săptămânalul Municipiului Svistov. Referiri şi fragmente din acesta au apărut în ziarul „Borba” din Veliko Târnovo, săptămânalul naţional de satiră „Stârşel” şi ziarul naţional „Trud”, ambele publicate la Sofia.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
După ce au trecut Atlanticul (Canada, SUA, Mexic, Ecuador, Argentina), după ce au parcurs toate statele balcanice, după ce s-au publicat &i[..]
15.07.2015, 23:30   |    0 comentarii
►Comedia „Herghelia Albastră”, pusă în scenă de Teatrul „I.D.Sîrbu”, a fost jucată &icir[..]
24.06.2015, 20:04   |    0 comentarii
Internetul ne ajută să primim, instantaneu, ştiri din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Ne bucurăm, sincer, c&ac[..]
25.02.2015, 20:32   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter