19.04.2015,  21:02:11 | 0 comentarii | 829 vizualizari
Încă un „decebalist” la internaţionale / Nicolae Andrei Spunei, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului
de Mihaela PETROŞAN
În acest an, în luna septembrie, în SUA, va avea loc Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului, competiţie la care va participa şi un elev hunedorean de la Colegiul Naţional Decebal, din Deva.
 
Olimpiada Ştiinţele Pământului este o competiţie şcolară interdisciplinară - fizică, chimie, biologie, geografie - şi se adresează elevilor din învăţământul liceal. Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă unică, indiferent de nivelul clasei.
În cadrul etapei naţionale, elevii au susţinut două probe: o probă teoretică şi una practică, fiecare cu durata de trei ore. În urma stabilirii clasamentului final al etapei naţionale a olimpiadei s-a selecţionat lotul lărgit pentru olimpiada internaţională, care este format din primii 10 elevi.
Pregătirea lotului lărgit pentru Olimpiada Ştiinţele Pământului se va face centralizat, de către profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, care vor realiza şi selecţionarea celor patru elevi care vor alcătui lotul naţional al României ce va participa la Olimpiada Internaţională care va avea loc în SUA.
Nicolae Andrei Spunei, deşi este elev doar în clasa a XI-a, are un palmares bogat de premii la olimpiadele judeţene şi naţionale de chimie, biologie, fizică, geografie, olimpiada Ştiinţele Pământului.
„Este un rezultat de excepţie care ne onorează şi confirmă calitatea procesului didactic pe care îl desfăşurăm cu elevii decebalişti de excepţie. Felicităm deopotrivă şi profesorii elevului Spunei Nicolae Andrei: Sorin Stănculescu, Clepşia Sabina, Ilieş Cornelia, Disca Carmen şi Vulcan Ana Maria, care desfăşoară o activitate susţinută orientată înspre performanţă”, se arată într-un comunicat oficial al conducerii colegiului devean.
Echipa judeţului a fost formată din patru elevi dintre care trei decebalişti: Nicolae Andrei Spunei - clasa a XI-a, Sonia Adelina Sortan - clasa a XII-a, şi Ruxandra Oiegar - clasa a IX-a.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter