12.06.2015,  04:04:55 | 0 comentarii | 553 vizualizari
Premiantul fără premiu al săptămânii: / Ionuţ Ursu
de Mihaela PETROŞAN
Sâmbătă, în centrul Devei, va fi onorat de societatea civilă Ionuţ Ursu, un om extraordinar, „care reprezintă un model de umanitate, devotament pentru valoarea umană. La numai 26 de ani, un student din Bucureşti şi-a vândut bunurile personale pentru a putea pleca în sprijinul populaţiei afectate de cutremurul din Nepal”. 
 
Organizatorii campaniei „Premianţii fără premii” spun că „Ionuţ Ursu este poveste de viaţă despre cum poţi rămâne nealterat de răutăţile din jur, despre cum poţi să oferi mâna întinsă celor din jur în semn de ajutor. A plecat departe de casă pentru a scoate de sub dărâmături fiinţe umane care aveau nevoie de ajutor sau cărţi aflate în pericol să dispară sub grămezile de moloz”.
A fost născut în urmă cu 26 de ani şi abandonat pe treptele unui spital din Piatra-Neamţ. Copilăria i-a fost presărată cu multe evenimente, de majoritatea dintre ele nu vrea să-şi reamintească, fiind dintre acelea care au lăsat răni în sufletul lui. Ionuţ Ursu consideră că principala valoarea pe care trebuie să o respectăm este umanitatea, atenţia faţă de suferinţele celor din jur şi încercarea de a-i ajuta pe oamenii de lângă noi. Chiar dacă a crescut fără părinţi naturali, fără familie, acest lucru nu a reprezentat pentru Ionuţ un impediment. Și-a dezvoltat un sistem de valori stabil, a înţeles că de modul în care se construieşte el ca om aşa va fi şi lumea din jurul lui. Principalul câştig este faptul că, deşi a crescut într-un mediu impropriu, nu a căzut pradă răului, fapt care îl face să fie mândru de ceea ce este el acum.
Ionuţ Ursu este student la Geografie şi voluntar la Serviciul de Ambulanţă din Bucureşti. Are bursă la facultate şi îşi mai rotunjeşte veniturile din editarea şi realizare de diferite proiecte pe calculator. „Când a avut loc cutremurul din Nepal, tânărul despre care vorbim şi-a vândut lucrurile personale – laptop, telefon, maşina de spălat, frigiderul şi tableta – pentru a face rost de bani să plece ca voluntar în sprijinul oamenilor de acolo. A fost un sprijin pentru echipele medicale, a ajutat la consiliere posttraumatică, a făcut tot ceea ce s-a priceput pentru a fi un sprijin pentru oamenii greu încercaţi de nenorocirea abătută asupra lor”, mai spun organizatorii evenimentului.
Întâlnirea cu Ionuţ Ursu are loc sâmbătă, 13 iunie, la ora 11, în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Ediţia de sâmbătă a campaniei „Premianţii fără premii” are un invitat surpriză, o personalitate care nu m[..]
16.09.2015, 20:50   |    0 comentarii
Sâmbătă, în centrul Devei, societatea civilă propune onorarea publică a activităţii excepţionale a ansamblului [..]
10.09.2015, 20:35   |    0 comentarii
La ediţia cu numărul 70 a campaniei „Premianţii fără premii”, invitatul de onoare este Mihai Perţ Alexandrescu, [..]
16.06.2015, 23:02   |    0 comentarii

Publicitate
Newsletter