23.02.2017,  16:13:34 | 0 comentarii | 3904 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Expoziţii la Castelul Corvinilor
de Mihaela PETROŞAN

Primăria Hunedoara şi Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara, în colaborare cu Asociaţia pentru Protejarea şi Promovarea Castelului Corvinilor oferă cetăţenilor municipiului de pe Cerna, dar şi turiştilor, un mărţişor cultural.

 

Este vorba de un dublu vernisaj, ce va avea loc miercuri 1 martie 2017, de la ora 10:00, la sediul Muzeului de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara din Curtea Husarilor ce face parte din ansamblul Castelul Corvinilor.

Astfel, va fi deschisă spre vizitare expoziţia „Preistoria şi Protoistoria Hunedoarei”, dar şi expoziţia „Dacii de la Munte. Dacii de la Câmpie”, organizată în colaborare cu Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva,  Universitatea de Vest Timişoara şi Asociaţia ArheoVest Timişoara, cu sprijinul consiliilor judeţene Hunedoara şi Timiş.

„Expoziţia Preistoria şi Protoistoria Hunedoarei etalează o serie de materiale arheologice - expuse în vitrine, dar şi în cadrul unor reconstituiri tridimensionale - care sunt datate în intervalul de timp cuprins între Paleoliticul Mijlociu şi Epoca dacică. Au fost realizate reconstituiri ale unor contexte funerare din Epoca Fierului, dar şi o construcţie cu pereţi decoraţi din Epoca Bronzului. Toate aceste artefacte provin din contexte arheologice cercetate în zona Hunedoarei şi sunt însoţite de o suită de panouri explicative cu texte şi imagini sugestive.

Expoziţia Dacii de la Munte. Dacii de la Câmpie ilustrează aspecte comparative ale vieţii dacilor din Transilvania şi Banat. Numeroasele artefacte din metal, corn, os, argilă şi piatră, sunt de asemenea însoţite de panouri explicative ce cuprind informaţii complexe, care alături de imagini grafice şi fotografii alcătuiesc o imagine sugestivă despre civilizaţia dacică din cele două zone geografice”, a declarat dr. Sorin Tincu, directorul Muzeului de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter