05.11.2017,  12:33:51 | 0 comentarii | 649 vizualizari
Uricani / Dotări pentru Centrul de Îngrijire și Asistenţă 
de Alina PIPAN

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara achiziționează pentru patru centre din județ aparatură electrocasnică în vederea derulării activității specifice.

Vor primi aparatură centrul de la Păclișa, centrul de la Geoagiu, de la Bretea Strei și de la Uricani. CIA Uricani primește cele mai multe aparate electrocasnice, pentru că, fiind la începutul activității, are nevoie de toate dotările pentru o funcționare normală. 
Pentru achiziția de aparatură aferentă celor 4 centre  s-au alocat 214.823 lei, această sumă incluzând furnizarea de aparate de uz casnic, transportul acestora la centrele beneficiare, instalarea lor, punerea în funcțiune, instruirea personalului și garanția pentru 24 de luni. 
CIA Uricani va primi un calandru, un uscător de rufe 10 kg, două  blendere profesionale, o mașină de spălat  profesională 14 kilograme, două mașini de gătit profesionale din  inox cu 6 ochiuri și cuptor gaz, un dulap inox veselă, o combină frigorifică 500 l, 3 spălătoare din inox cu două  cuve cu acționare la cot, o masă de tranșat carne cu satâr, două hote profesionale de bucătărie inox cu două ventilatoare, o mașină de curățat cartofi. 
Centrul va funcţiona în imobilul de pe strada Progresului nr. 1. În vederea îndeplinirii condiţiilor legale pentru înfiinţarea acestui centru s-a obţinut avizul Autorităţii Naţionale pentru 
Persoanele cu Dizabilităţi.
Principalele servicii sociale acordate de către centru sunt: informare, evaluare, planificare, îngrijire, asistenţă, alimentaţie, reabilitare şi adaptare a ambientului. Se vor mai putea asigura, după caz, terapii de recuperare fizică, psihică sau mintală, recuperare ocupaţională, terapii complementare şi logopedie. Pentru realizarea scopului şi a obiectivelor Centrul de Îngrijire şi Asistenţă va avea 34 de angajaţi. Conform legii, standardul minim de cost pentru centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu dizabilităţi este de 33.827 lei pe an per beneficiar.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter