16.01.2018,  19:03:14 | 0 comentarii | 511 vizualizari
Vulcanul, Lupeniul și Aninoasa / Realizarea platformei digitale 
de Alina PIPAN

Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului a prezentat luni, 15 ianuarie, la Primăria Vulcan,  Seminarul de informare-pregătire a proiectului: Platforma digitală de inventariere și cartare a resurselor Văii Jiului.

Proiectul poate beneficia de fondurile puse la dispoziția autorităților urbane în cadrul inițiativei „Acţiuni Urbane Inovatoare”, prin programul de finanțare al Direcției Generale pentru Politică Regională (DG REGIO) din cadrul Uniunii Europene.
La seminar au participat primarul gazdă Gheorghe Ile, viceprimarul Lupeniului - Iacob-Viorel Mesaroș, primarul Aninoasei - Nicolae Dunca. Alături de edili au stat Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani, cadre universitare și liceale, oameni de afaceri, personal al administrației publice din primăriile nominalizate.
Dezbaterea pe tema amintită a dus la un acord de principiu din partea reprezentanților administrațiilor locale reprezentate la dezbatere în vederea asocierii pentru redactarea proiectului, depunerea lui și obținerea fondurilor în vederea implementării acestuia. Proiectul și asocierea urmează a fi prezente și supuse aprobării consiliilor locale.
„În cadrul proiectului, Primăria Vulcan este autoritatea publică locală care în asociere cu Primăria Lupeni și Primăria Aninoasa participă în parteneriat cu Universitatea din Petroșani și Asociaţia Comitetului de Iniţiativă Valea Jiului, pentru redactarea proiectului, iar în eventuala obținere a fondurilor, vor realiza și implementarea acestuia”, a menționat ing. Constantin Fulga, președinte  Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter