29.01.2018,  19:22:40 | 0 comentarii | 448 vizualizari
Primăriile pot revizui / Limitele Ariilor Naturale Protejate
de Alina PIPAN

Dintre cele 69 de unităţi administrativ-teritoriale din județ, 55 au, parţial sau în întregime, teritoriul cuprins în arii naturale protejate.

Cum ariile protejate limitează investițiile, mai ales cele infrastructurale și imobiliare, unii primari sunt încurcați de faptul că teritoriul pe care doresc să intervină aparține unei arii protejate. Pe de altă, parte sunt zone care pot fi declarate ca arii protejate pentru a evita compromiterea lor. 
Observaţiile şi propunerile motivate din partea autorităţilor publice locale, elaborate în colaborare cu administratorii şi custozii ANP privind eventuale modificări ale limitelor, pot fi trimise până joi, 1 februarie, Serviciului „Calitatea factorilor de mediu, domeniul Biodiversitate” al Agenţiei pentru Protecţia Mediului pentru a fi centralizate şi înaintate Ministerului Mediului.
Consultarea autorităţilor publice locale privind modificarea limitelor actuale ale ariilor naturale protejate de pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale a fost iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara, în urma unei analize la nivel regional care a avut loc săptămâna trecută, împreună cu reprezentanţii celorlalte trei agenţii pentru protecţia mediului din Regiunea Vest şi cu directoarea Direcţiei „Biodiversitate” din Ministerul Mediului.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter