12.01.2014,  18:54:50 | 22 comentarii | 14622 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Primim la redacţie / Iată cu ce se ocupă unii funcţionari publici de la AJOFM Hunedoara
de Diana Popescu
Este vorba de directorul AJOFM Hunedoara, Iorgovan Velichi, care se află la conducerea instituţiei de la începutul anului 2005, numit pe criterii politice.
 
S-a scris mult în presa judeţeană, şi nu numai, despre conduita acestui funcţionar public care, timp de 9 ani, printr-o strategie „înţeleaptă” de conducător, s-a înconjurat de indivizi de încredere atât din interiorul agenţiei (obedienţii), cât şi din afara ei, cu înalte funcţii publice, pentru ca nimeni să nu-l mai poată clinti din scaunul de conducător al agenţiei. 
În 2012, când s-a schimbat puterea politică, pentru a rămâne în funcţie cu privilegiile aferente, a fost în stare să-şi dea demisia din PDL după 17 ani de activitate ca membru al acestui partid, trecând la PNL.
O dată cu finanţările europene prin programele POSDRU, Iorgovan Velichi a devenit managerul mai multor proiecte de acest fel, reprezentând AJOFM Hunedoara. Aşi dori să fac cunoscute opiniei publice doar câteva aspecte, punctuale, interesante, din interiorul acestei agenţii. Un aspect se referă la Bercea Valentin, angajat de către Iorgovan Velichi la AJOFM Hunedoara în septembrie 2005.
Este dubios faptul că acest Bercea Valentin, funcţionar public în cadrul Biroului Măsuri Active - Corpul de Control al AJOFM-Hunedoara, în doar câteva luni de la angajare, în anul 2006 a reuşit să cumpere o primă locuinţă în municipiul Petroşani. Mai apoi, într-o perioadă scurtă, să dobândească tot prin cumpărare a doua locuinţă în municipiul Petroşani, un teren intravilan în municipiul Vulcan, un autoturism marca Toyota, dar şi să acorde împrumuturi în nume personal în valoare de 80.132 lei,  potrivit Declaraţiei sale de avere dată în 19.04.2012, pag. 3.
Dacă ne uităm în Declaraţia de avere mai sus amintită, vom observa că venitul anual încasat provine din mai multe surse, şi anume:
- Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, un venit salarial de  25.392 lei;
- Asociaţia Calificare, Specializare, Perfecţionare Petroşani, un venit salarial de 28.620 lei;
- Asociaţia de Formare şi Consiliere (fosta Asociaţie de Formare şi Consiliere Nădlac) Arad, un venit salarial de 26.900 lei.
Dacă adunăm cele trei venituri pe care le declară se obţine un total de 80.912 lei, sumă aproape egală cu totalul împrumuturilor pe care le-a acordat în nume personal (pagina 3 din Declaraţia de avere mai sus amintită, postată pe site-ul agenţiei).
Printre beneficiarii de împrumuturi se află şi o persoană fizică, pe numele de Indricău Mihaela, nimeni altcineva decât reprezentanta Asociaţiei de Formare şi Consiliere Nădlac, având calitatea de director în multe proiecte desfăşurate, din anul 2006 şi până în prezent, prin diferite programe printre care şi POSDRU, asociaţie generatoare de venituri salariale pentru Bercea Valentin. 
Dacă până în anul 2009 în Declaraţiile de avere ale lui Bercea Valentin era declarat un singur venit salarial provenit din serviciul prestat în cadrul AJOFM Hunedoara, în următoarea Declaraţie de avere din anul 2010 apare cu încă o sursă de venit, cea de la Asociaţia de Formare şi Consiliere Nădlac, reprezentată de către Indricău Mihaela, beneficiara împrumutului oferit de Bercea Valentin.
În continuare, Bercea Valentin nu se mulţumeşte cu aceste venituri şi mai găseşte o sursă de venit bănesc, de această dată de la Asociaţia Calificare, Specializare, Perfecţionare Petroşani, la fel un venit salarial mult mai mare decât cel obţinut de la AJOFM Hunedoara. De precizat faptul că nu ar interesa pe nimeni numărul locurilor de muncă ale funcţionarului public, dar în cazul de faţă, sub îngăduinţa şi coordonarea şefului său Iorgovan Velichi, Bercea Valentin obţine venituri salariale de la Asociaţia Calificare, Specializare şi Perfecţionare Petroşani, beneficiară a unui proiect derulat prin POSDRU (număr de identificare contract: POSDRU/108/2.3/G/79612) în parteneriat cu AJOFM Hunedoara, unde director este dl. Iorgovan Velichi.
Aşa cum am spus, Iorgovan Velichi, director al instituţiei, este şi managerul multor proiecte derulate prin POSDRU.
În ultima Declaraţie de avere, dată  la 30.04.2013, putem observa că averea lui Bercea Valentin s-a mărit, achiziţionând prin cumpărare o parte dintr-o casă de vacanţă din mun. Vulcan, jud.Hunedoara.
Cel mai interesant aspect din această Declaraţie de avere este cel notat la pag. 4, la capitolul Venituri, unde se poate observa, de această dată, că veniturile salariale obţinute de la cele două Asociaţii sunt împărţite în două, pe fiecare asociaţie. De ce? Încă nu s-a aflat. Dacă însumăm veniturile salariale de la pag. 4 putem spune că şi ele s-au mărit considerabil ajungând la cifra de 130.371 lei anual, asta însemnând 10.864 lei lunar, respectiv 505 lei pe zi, câştig zilnic mult mai mare decât o pensie lunară a multor sute de mii de pensionari din România. 
Mai mult de atât, oare cine poate să ne explice cum este posibil ca un om să sfideze regulile bine încetăţenite ale spaţiului şi timpului terestru? Asta dacă avem în vedere că cele trei locuri de muncă sunt în locaţii diferite, la distanţe de sute de km între ele (Petroşani, Deva, Arad), iar distanţele rămân aceleaşi în oricare ordine le-am lua. Unde mai pui că domiciliul îl are la Vulcan. Este posibil, în acest sens, să poată da explicaţii chiar şeful său Iorgovan Velichi. 
Spun acest lucru pentru că, odată cu reorganizarea Agenţiei prin restructurare de personal din anul 2010, Iorgovan Velichi, deşi cunoştea situaţia câştigurilor salariale ale lui Bercea Valentin şi din alte surse, l-a menţinut în continuare ca angajat la agenţie (bineînţeles, prin reuşita la aşa-zisul concurs cu ocazia reorganizării prin restructurare) în detrimentul altuia (care nu a promovat concursul), care a  rămas fără niciun loc de muncă. În acest caz, ce ar putea să ne spună directorul instituţiei, despre moralitate?   De asemenea, soţia d-lui Iorgovan Velichi, pensionară, a reuşit să obţină venituri salariale de la Asociaţia Thumende Valea Jiului din Petroşani pe perioada derulării unui proiect în parteneriat cu AJOFM Hunedoara prin POSDRU, aspect ce rezultă şi din Declaraţia de avere a lui Vasile Iorgovan Velichi, dată în anul 2012, şi postată pe site-ul agenţiei. Oare cine ar putea spune că, în acest caz, nu poate fi vorba de trafic de influenţă prin folosirea funcţiei?
Petre LUNGOCI

Comentarii articol (22 )

#1 Sorin12.01.2014,  22:15:33
Excelent! Felicitari d-le Lungoci. Daca toti am lupta pentru drepturile noastre si pentru adevar atunci indivizi precum cei de care scrieti ar trebui sa se apuce de munca cinstita. Dar asta nu-i de ei...astia sunt cu furatul, cu smenareala, cu contractele cu statul, cu inselaciunea. Incercati si alte institutii, sigur gasiti lucruri la fel de dubioase. Sunt oameni care au vile, masini, bunuri pe care le expun la vedere dar care nu coincid cu veniturile pe care le declara in declaratiile de avere. Felicitari!
#2 Irina12.01.2014,  23:12:14
Domnule Docea, ar fi normal ca aceste dezvaluiri pe care le faceti cunoscute opiniei publice sa ajunga si la urechile Autoritatilor Statului abilitate in a lua masurile ce se impun, conform legii. Toate articolele pe care le-ati publicat in ziarul dvs., cotidian pe care cu onestitate si onoare il conduceti, au fost insotite de dovezi evidente ce nu pot fi puse la indoiala, chiar daca cei vizati,cu creierul slefuit de minciuna, incearca a se apara, pentu a ascunde adevarul. Cred ca, daca s-ar exporta minciunile indivizilor certati cu Legea, Romania ar fi mult mai bogata decat fruntasele UE.
#3 Gigel13.01.2014,  08:58:27
Alo! Politia, Parchetul, Judecatoria, presa va da toate datele unor probleme legate de fapte infractionale, usurandu-va munca, urmand sa le rezolvati.Asteptam sa va face-ti treaba asa cum este normal, pentru a ne schimba opinia despre incredere in Justitia din Romania.
#4 Doctorul13.01.2014,  09:46:55
Acesti indivizi nominalizati in articol cat si altii cu acelasi caracter, chiar daca ar dura mult, ar trebui sa inceapa tratamentul unui proces de vindecare( bine-nteles daca mai e posibil) impotriva deficientei in materie de statura morala.
#5 rusu c-tin13.01.2014,  10:24:42
felicitari d-le Lungoci!ar fi corect sa pomenim si stradania procurorilor, politistilor si judecatorilor din Petrosani, Deva si Alba, in musamalizarea unor asemenea spete. vezi cazul babtan, pavel, slezer, mihalcea, negru, jura, jurca, popeanga...SC CHRATER EXIM SRL... cititi plangerea penala a Organizatiei de Cooperare Europeana pentru prevenirea,combaterea si eradicarea coruptiei(http://anticoruptia.eu/ocepcec/Documente... eu unul am interdictie de a mai publica in vreun ziar din v.j. documente cu privire la acest fenomen al coruptiei. dv. sunteti inca...pe val...
#6 bibi13.01.2014,  10:48:22
important ramane aspectul urmator: se va autosesiza Parchetul conform dispozitiilor art.221, al.(1),c.pr.pen. in acest caz grav. eu unul pun pariu ca ...NU. vezi cazul ZETES care cu tupeu si stiinta de la CSM, a incasat in mod abuziv si fraudulos retributia de judecator cu toate ca nu a solutionat dosare, aidoma colegilor sai. gherghin, fam. zetes, iacob ghe. ponyctzky... au incalcat legile in picioare si au nenorocit destui justitiabili...
#7 gogu13.01.2014,  12:32:54
DL IORGOVAN VELICHI ESTE AMESTECAT IN TOT FELUL DE MATRAPAZLICURI CU PROIECTELE EUROPENE TOT FELUL DE PERSOANE CARE N AU NICI O TREABA INCASEAZA SUTE DE MILIOANE IAR CEI CARE MUNCESC SI 10 ORE PE ZI SINT PLATITI NUMAI 2 POATE POLITIA AR TREBUI SA URMAREASCA MAI ATENT ACTIVITATEA ACESTUI DOMN IAR PNL PUTEA SA AIBA UN OM DE CALITATE PE ACEST POST NU SA VOPSEASCA UN PDL IST VECHI SI INRAIT
#8 justitiabilul13.01.2014,  12:39:40
Unii procurori nu cauta adevarul, ci cauta sa arate ca ei au dreptate, fapt care, pe zi ce trece, se extinde in toata justitia din Romania. Acesti, imbuibati, procurori independenti nu raspund in fata nimanui, fiind mai presus decat Legea.
#9 Agentia de Combatere a Cinstei si Corectitudinii - filiala Hunedoara13.01.2014,  12:51:43
Titlul corect ar trebuie sa fie: Iata ce bine se descurca unii functionari ai AJOFM Hunedoara. As dori sa-l cunosc pe dl. Bercea pentru a-mi da reteta sa de facut bani de la stat. Chiar, cum se face ca un singur individ, din Vulcan nu din Star Trek, poate sa cuprinda de unul singurel o arie de cateva mii de kilometrii patrati? Are dl Bercea vreo legatura anume/aparte cu cineva din alta dimensiune, alta galaxie? Cunoaste secretul teleportarii sa fie in 3 locuri deodata caci functioneaza integral la toate cele trei locuri de munca, dupa cum se pare. Alelei, baietii mei, acum sa vad cum sare Politia, cum se autosesizeaza Parchetul, cum sefii de la Minister dau telefoane, cum sunt destituiti si trimisi in judecata acesti spagari. dar nuuuuuuu, nuuuuuuuuuuu, ei vor fi promovati pentru ca daca stiu sa fure, atunci sa fure si pentru sefi. ca de ce sa nu folosim un baiat talentat ca dl Bercea, nu-i asa? Pai cam asa in Romania, micuta republica pesedista!
#10 OCHI DIN UMBRA13.01.2014,  15:00:01
AGENTIA JAFULUI ORGANIZAT a FURTULUI si MINCIUNII = AJOFM, nimic mai simplu. Stiati ca Iorgovan Velichi detine terenuri in Alba, judet in care are proprietati si fostul sef al ANOFM, fost si presedinte PDL Alba? Despre cine crede-ti ca e vorba, ati ghicit!exact despre Silviu Bian cel care-si ispaseste pedeapsa, de 9 ani, dupa grati, pentru devalizarea,(nu doar de unul singur), fondurilor Europene destinate unor proiecte prin programul POSDRU. Oare acest, golan politic, Iorovan Velichi manager in proiecte POSDRU, este strain de cea ce facea seful sau?. Nu cumva Iorgovan Velichi este mentinut in fruntea Agentiei,(de la inceputul anului 2005) pentru a nu se afla raspunsul la intrebarea de mai sus?
#11 LEGEA LA NOI13.01.2014,  15:22:43
LA NOI, LEGEA-I APLICATA CU VALENTE DIFERITE, NU SE TINE CONT DE FAPTA CI DE NUME SUS NUMITE!
#12 agent 000713.01.2014,  18:25:07
iata inca un caz in care serviciile detin informatii si se dovedesc anesteziate... stiu prietenii de ce...
#13 Alegatorul13.01.2014,  19:27:55
Pana nu vom scapa de acesti sarlatani, de teapa lui V.C. Iorgovan Velichi, indopati peste masura, plini de bani, care profita de buna credinta a oamenilor, in aceasta tara, numita Romania, nu va fi bine. Noi, cetatenii acestei tari am votat 70% USL-ul pentru a ne scapa de acesti mafioti care reprezinta sursa raului in Romania. Desi a trecut o perioada buna de timp de la alegeri, se pare ca acesti mafioti isi vad in continuare de treaba fara sa-i deranjeze nimeni. Oare sa fi fost din nou pacaliti?
#14 vox18.01.2014,  10:09:55
Geta... loveste din nou
#15 angela12.02.2014,  15:34:49
ac institutie incalca drepturile fara scrupule; m-am luptat 6 luni sa-mi castig drepturile prev intr-o OG si degeaba; ac director recunoaste ca-mi incalca drepturile legale si...? am solicitat raspuns in scris pe care nu l-am primit, am umblat pe drumuri, am dat telefoane, totul in zadar; am obosit sa ma lupt pt un drept prev prin lege; am obosit sa-mi respect obligatiile si sa nu-mi fie respectate drepturile
#16 marinela14.02.2014,  10:19:00
acest director iorgovan e putred de bogat, ma intreb de unde(mil de euro?)???dupa 17 ani de PDL si-a dat seama ca are convingeri liberale...Doamne cat de prosti ne crede...si- a dat seama cat e de bine sa fii bogat si doar nu era sa-si piarda functia;are o vrajeala pe el de nivelul penibilului;corpul de control,parchetul si alte institutii de control nu se sesizeaza?ac om conduce o institutie ce are grave abateri,incalcari ale legii;nu-i ajung atatia ani de hotie?cati ani va mai manca banii statului(ai nostrii),fonduri europene ...
#17 IORGU11.04.2014,  18:03:48
Dar pentru salariile fiicelor si ginerilor din fonduri europene cand va da socoteala la DNA. prietenii stiu de ce
#18 MIREL26.04.2014,  14:23:27
Talentul incontestabil al acestor functionari publici este minciuna.
#19 geta12.05.2014,  06:35:20
Va ro sa verificati si declaratia de avere a doamnei Dorina Uifalean
#20 VASILICA24.11.2014,  19:55:42
REGULILE MAFIEI DE LA ANOFM, EXTINSA IN TERITORIU(PREZENTA SI LA AJOFM HUNEDOARA),SFIDEAZA ORICE LEGE.
#21 ALO...AJOFM HUNEDOARA02.11.2015,  14:22:37
Un articol de interes public este demonstrat de numarul mare de vizualizari.
#22 AJOFM Hunedoara20.02.2016,  08:30:44
AJOFM HUNEDOARA A FOST CONDUSĂ; TIMP DE NOUĂ ANI, DE UN INFRACTOR. CINE MAI POATE AVEA ÎNCREDERE ÎNTR-O INSTITUȚIE DIRIJATĂ, ATÂTA TIMP, DE UN INFRACTOR? PĂI DACĂ INSTITUȚIA CENTRALĂ,ANOFM, A FOST CONDUSĂ DE UN PUȘCĂRIAȘ, CEA JUDEȚEANĂ, DE CE SĂ NU FIE CONDUSĂ DE INDIVIZI DE ACELAȘI CALIBRU? VORBA ACEEA „SPUNE-MI CU CINE TE PLIMBI CA SĂ-ȚI SPUN CINE EȘTI”. PRIN URMARE, SILVIU BIAN = IORGOVAN VELICHI. ACEASTĂ EGALITATE URMEAZĂ A SE EXTINDE.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter