14.09.2014,  19:09:26 | 6 comentarii | 2571 vizualizari
Cu sufletul la gură / Aşteptăm soluţii concrete din partea d-lui Petre „Bebe” Nica
de Cătălin DOCEA
Pentru a distrage atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme ale mişcării sindicale (cum ar fi deconturile de carburanţi, ori pontajele fictive de care a beneficiat chiar liderul Bebe, sau chiriile neachitate de „Muntele” către CEH SA şi entităţile arondate Diviziei Miniere în afacerea automatelor de cafea), dl. Petre „Bebe” Nica utilizează o tactică ieftină, de un aparent succes. Ba chiar, sub masca preocupării, dl. Nica a organizat şi un miting cu un evident substrat politic şi o largă susţinere din partea actualei Opoziţii.
 
Periodic, dl. Bebe revine în peisajul media lansând critică după critică fie la adresa conducerii executive a Complexului Energetic Hunedoara SA, fie la adresa celui mai mare dintre partidele aflate de guvernare (care, se înţelege, este cel care a impus şi susţine actuala echipă de conducere a CEH SA). Cum ar veni, dl. Nica e deştept, restul... nişte proşti.
Din desele luări de poziţie ale liderului Nica, preocupat să ascundă gunoiul sub preş, lipsesc însă soluţiile. Pe cale de consecinţă, dacă este realmente preocupat de soarta mineritului şi a energiei, de situaţia CEH SA şi de siguranţa locurilor de muncă, îi propunem d-lui Nica să transmită public (printr-o conferinţă de presă, prin canalele media apropiate ori pe adresa cotidianului nostru), după o analiză neapărat aprofundată, programul său de soluţii (concrete, aplicate, în concordanţă cu actualul context social şi economic regional şi naţional) pentru revigorarea Complexului Energetic Hunedoara.
În cazul în care, din diverse motive, nu poate lansa un program complex, care să cuprindă toate liniile de activitate CEH, îl invităm să se manifeste, competent şi în cunoştinţă de cauză, strict pe domeniul în care a activat ani de-a rândul (şi în care se presupune că se pricepe). Şi să explice opiniei publice, dar în special angajaţilor CEH SA, pe larg şi cu calcule economice, cum crede dumnealui – în calitate de critic şef preocupat - că se poate rentabiliza activitatea dieselelor şi a benzilor transportoare de la mina Lupeni.
Dl. Bebe va putea utiliza, în argumentarea programului său, orice fel de date ce îi pot fi puse la dispoziţie de către conducerea CEH (spunem asta întrucât nu am aflat până la ora actuală ca d-lui Bebe să îi fi fost refuzat accesul la vreo informaţie, de orice natură, ce ţine de activitatea CEH SA).
În cazul în care va veni cu un program concret, aplicat, vom fi primii care – în uralele membrilor de sindicat de la „Muntele”, care sigur îl vor aplauda pe dl. Bebe pentru inteligenţa sa nativă şi dorinţa sa nestăvilită de implicare – ne vom scoate pălăria în faţa d-lui preşedinte Nica. În caz contrar, aşa cum am prezumat, toată truda sindicală a d-lui Nica se rezumă la a distrage atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme ale mişcării sindicale. Vom reveni.
 
P.S. Nevrând să presteze meseria pentru care umflă lunar o grămadă de bani, inginerul Petre Nica ţine morţiş să participe la examenele şefilor huilei. N-ar fi o problemă dacă ar participa la acelea referitoare la garajele dieselelor, la construcţia cabanelor în Straja, la închirierea spaţiilor pentru automatele de cafea ş.a. unde, teoretic şi practic, Bebe ar trebui să bunghească ceva ştiinţă, mai ales că are o experienţă atât de bogată, încât de vreo câţiva ani trebuia să aştepte pensia în faţa blocului. Însă, ce te faci, că inginerul-pensionabil Bebe, care nici el nu mai ştie de când n-a mai văzut mina, vrea să participe şi la examenele unde e vorba chiar de exploatarea huilei? Examene, la care, dat fiind activitatea sa înainte evocată, există riscul să aibă nevoie de un translator. Că orice miner ştie: una-i transportul, alta-i lupta cu zăcământul. Nu, domnilor Puiu Gabriel Petrescu şi Nicolae Drăgoi?  

Comentarii articol (6 )

#1 gabi14.09.2014,  21:24:35
minerii au acum un exemplu concret in colegii lor de la lonea nici un lider nu este batut in cuie si este tinut in functie doar de voturile noastre poate ar fi momentul ca acesti lideri corupti pina in maduva oaselor sa ne cam lase oratci.
#2 bebe14.09.2014,  23:05:53
pai minerii au ales,acum culeg roadele,doar a venit toamna ! NOI SUCCESURI (vorba fetii) !
#3 Lupeni15.09.2014,  00:24:54
Bravo celor de la Lonea,mineri de mineri .La Lupeni,Vulcan zero,numai pupincuristi nu vati saturat sa va conduca niste pensionabili care nu mai au nici un interes pentru cei care lucreaza.
#4 minerul15.09.2014,  21:47:13
vrei sa ne conduva vamos cu irinel care au facut plaja la mare pe banii ceh si pontati
#5 Lupeni16.09.2014,  13:32:42
ATENTIE am gasit un PUPINCURIST,isi mai zice si ,,minerul''
#6 BOBO22.09.2014,  20:05:58
DAR pontajul fictiv al lui CIUBOTARIU DE LA VULCAN DE CE ZACE ASCUNS?ALO.ROZMENTENIUC PANA CAND .CIURASCU O SA DAI CU PIXUL SI LA FEL CEL SI CEI CARE PUNETI BETE,pardon POSTURI FICTIVE!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
În condiţiile în care divizarea CEH este iminentă, Sindicatul „Muntele” simte de pe acum că va pierde t[..]
29.03.2015, 19:41   |    4 comentarii
De ceva timp, Petre Bebe Nica, pensionabilul inspector social pe zeci de milioane la Sindicatul „Muntele”, gâfâie din [..]
17.02.2015, 19:42   |    2 comentarii
Judecătoria Petroșani a admis, în data de 6 august 2014, cererea de încuviințare a executării silite împotri[..]
13.08.2014, 21:15   |    3 comentarii
Dl. Bebe Nica, președintele unui sindicat adesea citat de instanțe în calitate de “debitor”, și un alt domn c[..]
12.08.2014, 19:07   |    6 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter