11.03.2015,  22:03:41 | 51 comentarii | 9004 vizualizari
Primim la redacţie. / CAR Petrila - practici neortodoxe impuse de preşedintele Bobar
de Diana Popescu
Pentru mulţi dintre noi, orice Casă de Ajutor Reciproc (CAR) constituie un sprijin real la nevoi. Ba chiar, suntem de acord cu aceia care afirmă că tot ce au realizat mai important în viaţă (locuinţă, autoturism, şcolarizarea copiilor, rezolvarea unor probleme de sănătate) a fost posibil numai cu sprijinul CAR. Sunt suficiente motive pentru a afirma că aceste instituţii financiare non-bancare îşi justifică atât numele, cât şi prestigiul câştigat în cursul multor decenii de existenţă.
 
Este cu atât mai regretabil că, pe valul acesta de apreciere şi recunoaştere, se caţără profitorii, lupii deghizaţi în blană de oaie. Devenit preşedinte al CAR Petrila numai el ştiind cum, Gheorghe Bobar, simbolul rapacităţii şi al lăcomiei  nemăsurate, face şi în această calitate ceea ce a făcut şi în conducerea minei sau a primăriei, adică trage spuză pe turta lui. Indiferent de regulile care trebuie respectate în acordarea de credite, încălcând cu bună ştiinţă obligaţia acordării împrumuturilor în funcţie de capacitatea reală de rambursare a acestora de către beneficiari, ignorând disproporţia dintre valoarea împrumutului şi nivelul veniturilor beneficiarului, Bobar Gheorghe a dispus discreţionar de banii noştri depuşi sub formă de fond social. Aşa se explică faptul că la CAR Petrila se dau împrumuturi de ordinul zecilor de mii de lei unor oameni cu salarii sau pensii modeste, fiind evidentă de la început imposibilitatea beneficiarului de a restitui împrumutul conform graficului. Dar, de fapt, şi păianjenul asta aşteaptă, ca musca, să se prindă în plasa lui.
De aici ţine-te calcul de dobânzi penalizatoare, înrobire cămătărească, executări silite, destine distruse. Aceasta este şi explicaţia faptului că, la finele anului 2014, Casa de Ajutor Reciproc Petrila avea în evidenţă peste 260 dosare de debitori în curs de executare prin executori judecătoreşti. Surse din interiorul casei ne informează că debitele în curs de executare sunt la nivelul de aproape 800.000 lei.  Aici duce lăcomia cămătărească şi stupiditatea omului lacom, indiferent la reguli, la necazuri şi nevoi, orbit de calcule meschine, de orgoliu şi de crasă incompetenţă. Evident că, întrucât din cei 260 debitori o bună parte au de achitat datorii de peste 30-40.000 lei, la care se adaugă dobânzile cămătăreşti practicate de Bobar, aceşti amărâţi vor fi ani de zile obiectul unei jecmăneli neruşinate a acestui domn. În acest mod, nu va trece mult timp şi toată populaţia oraşului va fi datornică individului amintit.
Din informaţiile pe care le deţinem rezultă că la celelalte case de ajutor reciproc din zonă nu se aplică aceeaşi activitate cu tentă cămătărească. Solicitanţii de împrumuturi sunt consiliaţi, beneficiază de explicaţii detaliate privind obligaţiile şi riscurile, nu sunt pur şi simplu atraşi în cursa accesării unor împrumuturi care să le depăşească posibilităţile de restituire.
Poate sunt unii naivi care vor crede că Gheorghe Bobar luptă pentru interesele casei de ajutor reciproc. Se vor convinge în curând că el, de fapt, se luptă numai pentru interesele lui şi ale neamurilor sale, veniturile exorbitante ale CAR Petrila fiind de fapt resursa din care el şi ai lui se înfruptă cu neruşinare şi în condiţiile mimării respectării legii. Dar la aceste lucruri ne vom referi în epistole viitoare, când ne vom referi la câştigurile lunare ale lui Bobar atât de la CAR Petrila, cât şi din alte numeroase surse.
Un grup de cititori
 
P.S.: Dacă aprobi un împrumut unei persoane care să folosească banii pentru a cumpăra maşina personală a lui Bobar (VW Passat), chiar dacă ştii că respectiva persoană are mari probleme financiare şi nu îşi va plăti ratele, tu, Bobar, cu bună ştiinţă din start te îndrepţi împotriva celor care au girat acest împrumut. Dumnezeu vede toate aceste împrumuturi „legale” în care giranţii sunt victime cu complicitatea lui Bobar şi va găsi o încadrare şi pentru aceste fapte comise de acest Bobar, care a nenorocit zeci de familii acordând  astfel de împrumuturi unor oameni care nu aveau cum să le returneze.

Comentarii articol (51 )

#1 simi12.03.2015,  06:44:52
bobar isi da in petec peste tot pe unde activeaza recent a aprobat in ca al snim vj prelungirea perioadei de angajare a consilierei dondera nicolita cu trei luni asta in conditiile in care peste 200 mineri sint fortati sa se disponibilizeze mai pe romaneste dam afara oameni de la front si tinem o economista care a incasat ordonanta si are si pensie bravo dl bobar.
#2 Ghita12.03.2015,  07:47:08
De dobanzi nu spuneti nimic? or ajuns ceareurile astea sa aiba dobanzi mai mari ca bancile, sunt niste camatari care se imbogatesc pe spinarea oamenilor, toti aia de acolo au niste salarii de te sperie
#3 Monalisa12.03.2015,  08:18:37
Acest specimen ar trebui verificat de, D.N.A. Are in spate numerosi Lingai,pusi tot de el in diferite functii,asa i-are la mana pe toti,nu-i prost,desi arata... Bravo ZVJ pentru aceste stiri,va mai asteptam,mai spunem si noi ,una ,alta,poate asa mai pica cate unul la Brutarie....
#4 ion12.03.2015,  08:29:47
e adevarat ca bobar si consiliul director al car au dobinda preferentiala la depozitul la faza b dublu decit restul oamenilor?bobar a incasat peste 2 miliarde numai dobinda in anul 2014?in decembrie 2014 consiliul director a luat prima de sfirsit de an cite 100 milioane? de ce la oamenii de la mina petrila se retin bani la plafonul maxim de 30 la suta din venituri pentru car,din ordinul cui si daca e legal?
#5 rusu constantin12.03.2015,  08:56:40
Aceleași aspecte s-au petrecut și la asoc.pensionarilor Petroșani, în perioada 2005-2014,(pe lângă multe alte infracțiuni). Abuzul în serviciu în formă continuată și gestiunea frauduloasă sunt doar două dintre învinuirile ce-i pot fi aduse lui Bobar. Cenzorii,în acest caz,sunt părtași la infracțiunile comise, dacă nu au dispus prin rapoarte scrise măsurile concrete de intrare în legalitate. Apoi, adunarea generală anuală poate solicita destituirea lui Bobar și efectuarea unei expertize financiare...
#6 George12.03.2015,  09:57:20
ar trebuit sa ne constituim toti care avem executare silita sa il dam in judecata pe Bobar si CAR-ul lui......este ilegal ce face Bobar.....in contract nu scrie ca te executa silit daca nu ai platit 2-3-10 rate ...contractul are un termen pana cand trebuie achitat imprumutul...........plus de asta cand te executa silit nu ar mai trebui sa iti ia dobanda in continuare dar iei iti iau.......este o hotie intre BobR ca presedinte , CAR si executorul judecatoresc Oncea care si ala este un hot si excroc......ca de fapt toata cardasia la toate CAR-urile.........Unde e ANAF Antifrauda...unde e DNA....unde sunt ziaristii de investigatii...oare si iei sunt partasi la aceste fraude ........
#7 _12.03.2015,  10:41:22
Dar girantii nu stiau pe cine gireza?
#8 victor12.03.2015,  11:25:34
Comisia de cenzori, respectiv, controlul periodic efectuat de Uniunea Judeteana a CAR Hunedoara, in urma controalelor efectuate la CAR Petrila IFN, nu a constatat in activitatea consiliului directir, respectiv a domnului presedinte, abateri de genul celor prezentate mai sus, nu sa-au constatat cheltuieli in afara celor aprobate de conferinta sau abateri de la prevederile statutare. La CAR Petrila IFN nu se practica sub nicio forma dobanzi preferentiale.Retinerile debitorilor se fac in urma unor decizii judecatoresti.CAR Petrila IFN sub conducerea domnului ing.Bobar Ghe. a avut o dezvoltare fara precedent in istoria sa.Mai sunt si oameni rauvoitori, care uita ca CAR-ul nu este casa de binefaceri, imprumuta bani, pe care uita sa-i mai dea inapoi, in ciuda seszarilor facute de catre CAR, ajung in instanta devin debitori sunt executati silit si in loc sa le fie rusine, tot ei arunca cu piatra.Lasati domnilor ca sunt organe ale statului care controleaza fiecare activitate in parte, nu trebuie sa va face-ti griji. Sunt binevenite orice sesizari, dar sa aiba un temei legal nu facute din invidie, ura si dispret. Va multumesc pentru rabdare!...
#9 Adrian12.03.2015,  12:05:45
tot oamenii sunt vinovati nimeni altcineva,dupa revolutie am castigat unele lucruri printre care si de a spune NU...asa ca retragetiva si treceti la alte C.A.R.-uri...exemplu car cfr Petrosani !!!...si asa acesti excroci vor muri cu dobanzile lor..
#10 delia12.03.2015,  12:07:28
uitati va la declaratia lui de avere mulge de unde poate de aia o sustine pe dondera ca sa inchida ochii la retinerile ilegale din salariu la datornicii la car.la car petrila circula istorii de imprumuturi cu acte false si imprumuturu rapiode cu dobinzi exorbitantepentru anumiti patroni.
#11 gogu12.03.2015,  15:26:00
cring victor un pupincurist care ciupeste si el faramituri de la bobardaca e cinstit sa spuna public ce fond si ce dobinda a luat el de la faza b pentru anul trecut de ce la mina petrila se fac retineri la plafonul de 30 la suta numai pt car cind legea spune ca toate retinerile trebuie sa insumeze 30 la suta.
#12 ș e12.03.2015,  16:28:08
V-a luat cineva de pe stradă și v-a obligat să vă împrumutați ? Dacă nu v-ar fi împrumutat în condiții legale, atunci era un abuz ! Dobanzile sunt fixe - nu se întamplă să-ți crească rata că a crescut francul sau dolarul ! C.A.R.-ul are niște reguli care trebuie respectate : ai împrumutat trebuie să restitui, ai girat- în caz că titularul nu plătește,plătești tu! Asta înseamnă girant ! Ai un fond ,la sfarșit de an primești beneficiu ! E f. simplu ! Menționați vă rog în articolul următor și de beneficii și de modul de funcționare al C.A.R.-ului înainte să vină la conducere dl.Bobar !
#13 radu12.03.2015,  16:45:13
acest individ face numai invirteli cu banii de la car si a alcatuit un comitet de conducere si comisie de cenzori numai din slugi si astfel dispune de sume de bani dupa bunul plac ar trebui ca dna sa se autosesizeze si sa studieze putin actele de la car petrila.
#14 ANI12.03.2015,  18:51:02
DECLARATIE AVERE A LUI BOBAR DATA SMECHERESTE FOND LA CAR MAI MULT DE CINCI MILIARDE PATRU SUTE DAR NU SPUNE CIT POT FI SI ZECE, BANI IN BANCA 30000 EURO SI DOUA MILIARDE, BANI CHIPURILE IMPRUMUTATI LA COPII LUI INCA VREO DOUA MILIARDE UN BMV SI UN RANGE ROVER IN VALOARE DE 100000 EURO CASE SI TERENURI OARE DNA SI AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE N AU NIMIC DE SPUS?ASTA DIN BANII AMARITILOR JUPUITI DE CAR PETRILA.
#15 gore13.03.2015,  09:48:44
CONFORM STATUTULUI...CONFERINTA{ADUNAREA GENERALA} ESTE ORGANUL DE CONDUCERE AL CAR.SUBORDONATE CONFERINTEI SUNT:CONSILIUL DIRECTOR,COMISIA DE CENZORI.PRESEDINTELE SE SUBORDONEAZA CONSILIULUI DIRECTOR.
#16 cring petre victor13.03.2015,  10:07:54
,,Gogule,,draga nu-ti doresc alceva, decat o mica urare, sa ai bani cat am si eu!!!...La varianta ,,b,,nu depasesc 1000lei iar la ,,a,,sub 6000lei si sunt membru CAR din 1982 dar, daca veniturile sunt mici, am cotizat cat am putut, mai putin, nu vreau sa intru in polemica cu tine, nici sa te supar, i-mi cer scuze sincere si publice daca am suparat pe cineva, invit pe oricine doreste la mine acasa, sa vada cat m-am imbogatit eu de pe urma CAR, nu detin conturi la banci, traiesc modest si cinstit, nu invrajbesc, si nu imprastii ura, caci ceace semeni aia culegi. Tin sa te informez ca orice membru CAR poate face sesizare catre organele de control si poate sa se conviga personal ca nu sunt dobanzi preferentiale la CAR Petrila, nu sunt, exista un program pe calculator, facut de Uniunea teritoriala a CAR Hunedoara, unde se introduce dobanda calculata la sfarsit de an, dupa ce se face bilantul veniturilor si cheltuielilor si aia este pt. toata lumea, exceptie fac cei care au uitat sa mai cotizeze 6 luni. Verifica te rog iar daca te-am dezinformat cu ceva, eu i-mi dau demisia pe loc in fata ta demonstrindu-ti ca nu pupincuresc pe nimeni.Eu ma subordonez conferintei, daca membri CAR nu ma vor mai alege pa, plec fara regrete.
#17 Radu13.03.2015,  10:46:18
Felicitari d-le bobar pentru felul cum conduceti C.A.R.
#18 klara13.03.2015,  11:48:25
cei mai mari hoti sunt niste camatari cu acte numai casa de ajutor reciproc nu este la dobanzile care le au nici la banca nu platesti atatea dobanzi si penalitati ca la hoti astea dar nimeni nu face nimik
#19 Gigi13.03.2015,  21:18:22
În perioada 2005-2009 C.A.R. Petrila a ocupat locul I în judeţ şi de atunci pînă inclusiv anul trecut s-a situat în primele trei locuri ! Totul s-a petrecut sub conducerea d-nului Bobar ! Cred că are prea mulţi "prieteni" invidioşi ! Şi o parte sunt părtaşi la aceste calomnii ! A fost verificat şi răzverificat de tot felul de organe abilitate care n-au găsit absolut nimic ! Felicitări d-nule Bobar !
#20 CURCUBEUL14.03.2015,  11:49:35
DRAGA KLARA....ESTI LIBERA...ASA CUM TI-AI ALES MEDICUL DE FAMILIE,PREOTUL,LOCATIA PENTRU CONCEDIUL DE ODIHNA,SOTUL ,MASINA,PRIETENII...ETC,TOT ASA POTI SA-TI ALEGI SI ENTITATEA FINANCIARA,CARE SA TE REPREZINTE SI SA ITI SATISFACA NEVOILE.DE LA EST LA VEST SUNT MULTE ENTITATI FINANCIARE.POATE AI CEVA FRUSTRARI...E PACAT SA SUFERI....
#21 IOJI14.03.2015,  14:32:48
BAI CRING STIM CA TU ESTI PIRLIT NU DE ASTA VORBEAM PENTRU TRANSPARENTA SPUNE TU CE PRIME S AU LUAT IN DECEMBRIE LA CAR SI CIT A INCASAT BOBAR DOBINDA PENTRU FONDUL DE LA FAZA B IN 2014 ATIT AI TUPEU SA SPUI ASTA?
#22 POP14.03.2015,  14:36:00
ar trebui poate vazut cind si a vindut WV cui si daca coincidenta cumparatorul n a primit cumva un imprumut mai mare decit ii permitea salariul fix in aceiasi perioada IN CARE A CUMPARAT MASINA schema asta a mai facut o si cu nubira pe care i a bagat o pe git la inginerul popescu ion.
#23 Alin15.03.2015,  21:05:38
Băi Ioji-Pop, după cum şi ce scrii, cam Mishu ai fi... Dobânzile la faza B au fost egale pentru toţi membrii CAR, inclusiv pentru tine şi d-nul preşedinte Bobar ! Primele din decembrie au fost mai mici ca la alte CAR-uri din Valea Jiului ! Împrumuturile date sunt verificate de la Deva şi în nici un caz nu se dau mai mari decât permite salariul... iar dobânzile practicate de CAR Petrila IFN sunt cele MAI MICI faţă de toate celelalte dobânzi ale CAR-urilor din judeţ şi clar sub cele practicate de bănci !
#24 C A R15.03.2015,  21:12:44
Ma da sunteti deplasati ,nu va obliga nimeni sa luati bani cu imprumut..
#25 O16.03.2015,  09:22:48
Vorbesc toti cei care au probleme cu datoriile .Pe cine a tras Bobar de maneca casa se inprumute
#26 z16.03.2015,  10:08:08
ASTIA CU DATORI SI PROBLEME .CIND SAU INPRUMUTAT LEA FATAT VACA CIND TREBUIE SA DEA INAPOI LEA MURIT VITELUL.SI TOT EI VORBESC.
#27 Nemembru16.03.2015,  12:26:50
Ne spune cineva cat este dobanda la acest CAR? Este vreun membru care cunoaste valoarea dobanzii? Ca sa stim daca ne inscriem si noi.
#28 ion16.03.2015,  14:17:33
victore nu ne ai lamurit cit a fost prima de craciun si cit a incasat bobar la faza b?
#29 rusu constantin17.03.2015,  12:16:56
Cu mâhnire profundă, îmi amintesc că în urmă cu vreo 7 ani, publicam în presa locală primele dovezi ale jafului financiar, de la asociația pensionarilor Petroșani. Doamne ! cum au mai sărit unii revoltați și cu mânia proletară pe ei, la gâtul meu...calomniatorul, denigratorul, ofiterul acoperit, destabilizatorul care vrea să facă concurență nelegală asociației...curgeau spre redacțiile ziarelor apelurile pupincuriștilor și ale aplaudacilor lui Pavel Gheorghe Iuliu. Azi, la un an de la debarcarea acestuia, poliția are în lucru 6 dosare penale pe numele lui, la care semai adaugă și...15 autodenunțuri. Adevărul este fiul timpului.
#30 EMIL17.03.2015,  17:40:55
e clar cind cineva va avea curiozitatea sa studieze afacerile de la car petrila sediile achizitionate la suprapret ,modul de acordare a imprumuturilor,dobinzile si primele incasate sigur vor fi dosare penale e doar o chestiune de timp...se stringe latul .
#31 rusu constantin18.03.2015,  10:52:30
Mai mult decât sigur, este ceva ...putred în Danemarca. Numai la câte comentarii s-au adăugat articolului, ai certitudinea că nu iese foc fără fum. Cred că există destule elemente care să ne oblige la întrebări de genul...cine stă în spatele afacerilor. Fără o protecție...de sus...trebuie să fii tâmpit să te arunci...în groapa cu...lei.
#32 alin 18.03.2015,  14:54:41
daca organele statului ar avea curiozitatea sa studieze lista scurta a pesrsoanelor cu fonduri uriase la faza B s ar gasi si explicatia acolo sint introduse persoane influente din toate sferele care asigura protectia afacerii dar daca dl bobar e asa corect de ce nu iese public sa spuna cit are fondul la faza b,cit a luat dobinda in 2014 ,cit a luat prima de craciun si ce indemnizatie lunara incaseaza ar fi un lucru care i ar lamuri pe membrii onesti ai car petrila.
#33 monica18.03.2015,  14:56:42
OARE AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE CE PARERE ARE DE DECLARATIA DE AVERE COMPLETATA SMECHERESTE DE DL BOBAR SI DE BUNURILE AFLATE IN POSESIA ACESTUIA NU PREA JUSTIFICATE DIN VENITURI, OARE DNA DC NU SE AUTOSESIZEAZA ?
#34 ioscut18.03.2015,  20:54:28
oare cit au costat noile sedii ale car si amenajarea lor pentru transparenta spune cineva ca la conferintele car sint invitati numai membrii supusi lui bobar?
#35 vasilica19.03.2015,  09:11:50
car petrila a devenit al doilea caritas citiva s au imbogatit si foarte multi o sa ramina cind se va sparge buba fara agoniseala de o viata conferintele la car se tin fara presa si numai cu slugi de ale lui bobar.
#36 gogu19.03.2015,  11:43:34
lasati omul in pace nu va convine nu l mai votati sau dati l jos ce pretentii poti avea de la secretarul utc pe valea jiului din 89 care a dat cu jeepul beat in sant si si aranjat procesul pina a scapat cu munca in folosul comunitatii si care in 2012 cind usl era pe val s a facut de ris ocupind locul trei la primaria petrila.
#37 rusu constantin20.03.2015,  09:49:56
La toate asociațiile și CAR-urile din Valea jiului,există câteva probleme sensibile. Una dintre acestea este nivelul retribuției fiecărui angajat (sau al indemnizației). În urma unor investigații jurnalistice, am aflat că unii au salarii sau indemnizații de 4-5000 lei lunar,la care se adaugă sporurile,bonusurile,primele,...Cred că în cadrul adunărilor generale membrii cotizanți trebuie să oblige prin prevederi statutare președintele să facă public nivelurile salariale,organigrama și natura cheltuielilor. Logic și legic,banii sunt depuși de cotizanți. Și Președintele statului își declară public retribuția. Ce motive împiedică să se facă public salariul suportat din banii membrilor ?!
#38 temi21.03.2015,  14:34:20
veniturile totale incasate de gh bobar de la car petrila in 2014 sub diferite forme,dobinzi,retributie plus prime depaseste 4 miliarde lei vechi.
#39 ILIE22.03.2015,  18:37:04
SA NU UITAM CA DL BOBAR ARE PENSIE VREO 3000 RON,INDEMNIZATIE CONSILER VREO 500 RON ,MULGE 5000 DE RON DE LA CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL SNIM VJ ,SALARIU LA CAR 5000 RON PLUS DOBINZI LA FAZA B DE MILIARDE PREFERENTIALE SAU NU NU SE STIE DECI OMUL DE STINGA PRESEDINTELE PSD PETRILA AL CELOR AMARITI MULGE LA GREU DE UNDE APUCA.
#40 m22.03.2015,  20:28:50
asa si? tu de ce nu ai?
#41 ilie pt m23.03.2015,  06:52:31
simplu pt ca nu fur si nu fac trafic de influenta
#42 dorel23.03.2015,  11:17:32
cu acest comunist in frunte si sleata de lingai de linga el nu stiu daca fac 20 la suta in 2016 la petrila.daca pleaca si paducel si ies la inaintare cu analfabetul de la primarie nici atit.
#43 Noni24.03.2015,  08:06:26
45 de comentarii!PSD Petrila cel mai comentat partid,cel mai cunoscut partid.Daca ar fi si cel mai corupt,ar putea declansa anticipatele.La "corupt" pe primul loc in mileniu3 nimeni no sa,l bata pe,pe,p.Pentru ca toti stiu de ce.O intrebare se pune insa:Ce face conu Zaharia?(in afara ca circula cu masina fara numere si are amanta din PSD).Care Zaharia?Pristanda.
#44 nadia25.03.2015,  07:48:23
in anul 2012 la politia petrila a fost depusa o plingere pentru eliberarea unui imprumut la car petrila cu acte false sintem in 2014 si politia petrila nu a dat nici o solutie iar intre timp car ul a fost achitat pe blat de cine si cum....nu se stie?
#45 IONICA25.03.2015,  19:52:04
AR TREBUI VERIFICATA INFORMATIA DE MAI SUS DACA UN IMPRUMUT CU ACTE FALSE A FOST MUSAMALIZAT INSEAMNA CA E O PROBLEMA....POLITIA PETRILA CE SPUNE?
#46 dj31.03.2015,  14:03:45
va obligat civea sa luati imprumut?asca ca ......
#47 mitu31.03.2015,  21:01:59
nu e vorba de imprumuturi aici e vorba de ilegalitati dar probabil depaseste puterea ta de a gindi....
#48 Adrian01.04.2015,  09:42:11
sesizez în toate comentariile de mai sus ca lipsește totuși o tema importanta,din pct. Meu de vedere. Ce anume se mai întâmplă în acest C.A.R. Sa-l numim BOBAR? Are el valente dincolo de acordarea de împrumuturi acordate membrilor? Dacă da, care sunt? Cred cu tărie ca aceste forme de asociere ar trebui sa aibă o influenta mai mare în rândul membrilor, în societate venind în sprijinul celor cu nevoi speciale și nu numai. Cunosc faptul ca alte entități în domeniu fac eforturi în acest sens și odată puse în practica lucrurile vor intra pe un făgaș normal, respectiv selecția intre diversele forme de case de ajutor reciproc se va putea face pe baze solide și clare. Este evidenta nevoia noastră,a tuturor de ajutor financiar, dar nu cred ca este suficienta în luarea unei decizii vis-a-vis de alegerea făcută! Criteriile pentru care personal as putea devenii membru cotizanți al unii C.A.R. Ar trebui sa aibă o valoare mai mare decât împrumutul (banul) respectiv ajutorul reciproc! Face-ti o analiza clara, căutați pe cei ce au și alte valori pt. Membrii....ei exista!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
De un an de zile, Gheorghe Bobar, preşedintele CAR Petrila IFN, a blocat o importantă sumă de bani provenind din fondurile soci[..]
05.07.2015, 21:31   |    11 comentarii
Prin Rechizitoriul întocmit, la data de 23 octombrie 2013, în cadrul dosarului 1106/P/2013,  de către procurorul Valeria Tom[..]
22.06.2014, 22:17   |    11 comentarii

În aceste zile se stabilesc la Petrila listele de candidaţi la funcţiile de consilieri locali în cadrul USL. Fiecare p[..]

29.02.2012, 20:03   |    21 comentarii

Vineri, la şedinţa de îndată a legislativului local, majoritatea consilierilor petrileni nu au ratat nicio ocazie de a[..]

13.02.2012, 00:26   |    9 comentarii
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter