02.04.2015,  21:18:30 | 29 comentarii | 3227 vizualizari
Primim la redacţie de la „un grup de angajaţi SNÎMVJ”: / Scrisoare deschisă adresată domnului director general al SNÎMVJ, ing. Aurel Anghel
de Ziarul Vaii Jiului
Citind declaraţia directorului general Aurel Anghel, acordată „Ziarului Văii Jiului” în numărul de joi, 2 martie, am vrea să-l înţelegem, dar din păcate suntem nevoiţi să îl contrazicem, din moment ce angajaţii SNÎMVJ nu revăd în salariile lunare acel procent de creştere salarială de care dânsul vorbeşte. 
 
Domnul director vorbeşte de depăşiri de plan de 20% a producţiei de cărbune, faţă de cât a fost stabilit, în timp ce angajaţii dacă au primit 1-2% în plus la salariu! Cel puţin unii salariaţi, cum ar fi cei care trudesc în fundul pământului pentru a scoate cărbunele, nu văd mai deloc la salarii performanţa realizată în primele luni ale anului, făcută cu trudă şi multă sudoare! Cum spuneam, „recompensa” este de 1%, maxim 2% la salariul de bază. Ne întrebăm atunci, unde se duc oare restul banilor, dacă în salarii nu se regăsesc? Dacă analizăm bine, aceşti bani sunt doar din vânzarea cărbunilor, deci ei nu pot avea altă destinaţie decât în salarii.
Domnule director general, minerii din cadrul minelor ce aparţin de SNÎMVJ se gândesc că poate măcar vă gândiţi să le acordaţi şi lor o primă de Paşti, aşa cum iau şi alţi „fruntaşi” ai noştri. Dacă societatea pe care o conduceţi şi-a depăşit sarcinile, atunci depăşirea planului cu 20% este numai meritul societăţii, cum tot o ţineţi sus şi tare (şi nu e prima oară!), sau mai degrabă meritul angajaţilor din sucursalele societăţii care trudesc sub pământ? Faceţi-ne să înţelegem, noi, cei din sucursalele Uricani, Petrila şi Paroşeni nu ne-am făcut planul şi de aceea primim maxim 1-2% peste salariul de bază? Să înţelegem că ne ajutaţi ca pe nişte neajutoraţi din „realizările societăţii”? Sau poate aveţi cumva un complex minier în faţă la teatrul din Petroşani şi noi nu ştim?! Suntem mineri şi de aceea ne trataţi aşa, „că merge cu ei oricum”, sau ce să înţelegem?
Aşteptăm un răspuns public din partea dumneavoastră.
 
P.S. Poate că, dacă ne forţăm un pic „creierele de mineri”, poate încercăm să înţelegem de ce nu ne-aţi putut da mai mulţi bani la salarii: după schimbările de la Petrila, „moşul” de 60 de ani, numit inginer şef electromecanic (cum îl alintă ortacii de la mina respectivă), şi-a schimbat calculatorul, achiziţionându-se pentru el unul nou, în valoare de 6.500 lei… Ne întrebăm şi noi, „minerii ăştia”, oare şi domnul Rădesc, zis „Moşul”, pleacă la pensie cu calculatorul respectiv, aşa cum se aude că au de gând să plece şi toţi cei din conducerea SNÎMVJ, care şi-au achiziţionat „maşini de serviciu”?

Comentarii articol (29 )

#1 liviu03.04.2015,  10:18:42
sa va fie rusine ca va luati de Dl.Anghel sigur unii de la TESA vreti salarii mai mari Veniti in subteran sa castigati acei bani cu noi dand la lopata ,nu de la birouri cu cafele in fata. Nesimtire!!! Rusine TESA.
#2 ionel03.04.2015,  10:35:18
probabil cei 20 la suta in plus se se gasesc in salariul consilierelor directorului general in primele de cite 40 milioane incasate la finele lui 2014 de fruntasi snim vj si liderii de sindicat sau in bonificatia exorbitanta incasata la inceputul acestui an, directorii din companie care stau in petrosani au masini de serviciu si carburant de 1000 ron pe luna la fel si liderul de sindicat laszlo care nu i prea place in subteran dar are masina si carburant si automate de cafea pentru care nu plateste nimic in holurile minelor.
#3 cata03.04.2015,  13:00:52
vedem cu surprindera ca in ultimele zile dinspre petrila vin atacuri repetate la directorul general iar un grup de mineri ar putea fi un lider de sindicat si niscavai sefuleti de pe la petrila speriati ca in octombrie se termina cu traiul bun si salarile barosane si au inceput baietii sa sape e greu sa ramii fara privilegii iar unii mai cu sustinere politica poate se viseaza chiar directori generali sa pe la 52 de ani.
#4 bebe03.04.2015,  13:13:38
directorii snim vj folosesc masinile de serviciu si in timpul liber la cumparaturi-ma contrazici atletule(dragoescu) ? doar am dat nas in nas sambata la KAUFLAND !
#5 cata03.04.2015,  13:55:54
dl liviu asta e si scopul sa stai cu capul in pamint ca strutul si sa dai cu sapa ca nu ti a placut scoala dai cu sapa si iei 3000 ron pe luna pe cind una ca dondera ia si oradonanta si pensie si 5000 pe luna...deci ciocu mic si da cu sapa.
#6 zaba03.04.2015,  14:46:41
asa liviu , de ce se iau astia de anghel,lasa-l sa faca ce vrea ca doar este pe mosia lui .Te bucuri pt o leafa de nimic ( nu stiu daca o meriti si pe aia) si ei sa fac averi pe carca nostra.Sau esti si tu unu de ala pontat subteran sa trimis sa faca alte munci
#7 liviu03.04.2015,  16:07:46
ba aia care cereti bali la Anghel credadeti ca va da de la el de acasa banii pe care ii cereti??? nu va da ma ca nu are de unde,nu a furat ca altii numai unii cred asta ,ori sunteti prosti ori nu ganditi. altii iau deciziile legat de salariile minerilor asa ca LIVIA ciocul mic si joc de glezna ca ai coite in chiloti si nu tampoane
#8 loli03.04.2015,  20:29:54
Anghel o afacere de familie,daca nu,nu ar fi.Scurt.
#9 loli03.04.2015,  20:43:12
Stau si astept cat mai putem rezista cand vedem atatea si atatea nereguli.Sindicate conrupte ca si cum ar fi afacerile lor(fiindca nu poate sa-i intrebe nimeni de ce se intampla cu banii din cotizatii) directori conrupti (fiindca considera ca muncim pe mosiile lor)si lor le da dreptul sa fure si sa ponteze pe cine vor,patroni care considera ca muncitorul e sclavul lui.
#10 riti03.04.2015,  23:24:49
Domnule director Hirtop când o sa dați adunarea la toți piloții care nu fac șut? Ce răspuns aveți la adresa fratilor Tugulea. Ce schimb fac ei? Fiindcă Catalan e de dimineață până seara îl găsești în bar,iar Adi e toată ziua la garaj repară masini? Sau prin ei nu trece glonțul?
#11 Alfa@Omega04.04.2015,  11:31:00
Inchidere,demolare,nivelare,arat si semanat iarba acesta este angajamentul autoritatilor romane fata de uniunea europeana pina in 2018.Costul=270 mil.euro primiti de SNIMVJ.Rezultatul o sa-l vedem dupa ce se va inchide mineritul in Vale.Toata lumea viseaza Aqua Landuri,parcuri industriale,turism etc.in Vale ,si peste citiva ani o sa depindem de UE si or sa ne vinda carbune si gaze la pretul impus .Atunci vom dansam cum se va cinta,ne vom plinge de mila si totodata se va implini visul lui Constantinescu,Ciumara,Radu Vasile,Ulm Spineanu,Basescu etc.vom culege fructe de padure.
#12 cata04.04.2015,  11:33:09
la dulgherie la paroseni deja se pregatesc materiale pentru reparatii la casute la eforie care se inchiriaza cind cu bon cind fara dupa cum vrea muschiul liderului pontat fictiv patron de automate de cafea iar adi tugulea va pleca la mare exact ca anul trecut pontat la mina iar de catalin stiu sefii mari dar mai sint si altii gen calota sau bodescu care cica si acum zugraveste pe la dragoi.
#13 cata04.04.2015,  11:47:50
paroseni e raiul pontajului fictiv in frunte cu liderul de sindicat care n a mai purtat salopeta de la celebra autoblocare in subteran cind batea cuba in rampa cu un brigadier ca l au dat jos pe dragoiescu,pe la brigada de front brigadierul taie si spinzura mai aduna si cotizatii cica pentru scule sau da libere cui vrea muschiul lui sint oameni protejati la cel mai inalt nivel carora nici hirtop n are ce sa le faca. la paroseni dau ordine si dragoi,si ile si anghel si coltescu deci fiecare cu oamenii lor.
#14 cata04.04.2015,  11:50:32
la petrila a ti pus doi mosi care nu mai au decit interesul personal sa mulga cit mai mult sint tineri capabili de ex dl crisan sau dl constantin sau dl velea dar nu sint lingaii lui bobar si n au voie sa promoveze?
#15 cata04.04.2015,  12:31:49
la pasoseni sint o gramada de ingineri capabili dar n au post si l au adus la noi pe cumnatul dl nicolescu unul laudaros toparceanu ii zice direct pe post cu toate ca are conditii de pensie nu se mai fac concursuri nimic cine are pile ia post si fraierii sint goniti in ordonanta.
#16 cata04.04.2015,  14:54:13
anul trecut din inchirierea casutelor de la eforie s au incasat peste doua miliarde de lei poate dl domokos as trebui sa justifice acesti bani dar nu cu facturi de la blaga si de la tugu ci in mod real,sa ne spuna cum au inceput ei sa le vinda asa pe blat si cum din banii de la sindicat de 8 martie in locuri selecte se distreaza doar societatea si paroseniul restul doamnelor de la petrila si uricani au bube sau nu incapeau si ele la gerom?
#17 electricianul04.04.2015,  18:19:22
Domnule Anghel cum a-ti putut duce la Petrila un om de natura lui Radesc .Ati vrut sa ridicati prostia la rang de arta. Nu va este rusine sa mai tineti oameni de 60 de ani in sistem.Trecetil pe ordonanta . Este pacat sa sara din sistem direct in lada.Sau credeti ca PSD-isti sunt longevivi.Rade lumea de el.
#18 monica04.04.2015,  19:18:18
tandemul radescu -simion numiti la petrila au peste o suta de ani impreuna ei si cu dondera si rad sint viitorul societatii obligati moameni tineri de 43 sau 44 ani sa plece si tine ti oameni care trebuiau sa plece demult la fel acest laszlo domokos care are 50 ani si minte cu nerusinare ca e protejat de functia de lider nu e protejat de nimic in programe de restructurare nu conteaza aceste functii e rusinos sa iei ordonanta ca dondera si pensie si n ai bun simt si sa stai pe capul directorului economic,uitati va ce se intimpla in tara si nu mai incalcati legea.
#19 lolo04.04.2015,  19:30:29
Pt.electricianul.Nu cred ca ai dreptate. Oameni la-u primit cu caldura la Petrila. in primele zile chiar cu mult interes. in primele zile chiar s-au strans la dansu in birou au crezut ca domnul Anghel a inceput sa iubeasca Petrila si le-au trimis un ecran de cinema si vor rula filme pe el. Abia apoi si-au dat seama ca era monitorul de la noul calculator .Plecati domnule Radesc
#20 Indiferentul04.04.2015,  21:36:41
Fratilor!!!! Calmativa lua-ti Distonocalme nu va mai uitati in curtea altuia!! Daca esti tare in clanta nu te ascunde sub anonimat si mergi in fata lor si vorbeste!!
#21 Indiferentul04.04.2015,  22:01:00
domnule Cata decat sa fi facut atata scandal in ziar, mai elegant era sa le spui in fata nu sa barfesti ca o cutra batrana !!! Pari sa fii asa de tare ?!!
#22 miecea05.04.2015,  10:49:22
mergeti la DNA la Politie procuratura faceti reclamatii cine va opreste luati atitudine nu aici ca aici numai prostii o fac daca stiti ilegalitati de pontaje sunati la DNA
#23 indiferentul05.04.2015,  15:03:16
Miecea, tu esti asa de corect,sa dai lectii altora? Sau esti si tu un lingau)))va bucurati si voi !!! Noroc cu ziarele ca v-a dat șansă,sa va etalati prin comentarii!!! Ar fi bine sa va vedeti de viitorul vostru,sa nu mai reclamati la toate orga!!nele,ca nici voi nu sunteti mai cinstiti!!De ce nu-ti dai numele corectule ce esti!!!Cred ca oamenii astia au facut si bine.Oameni buni nu mai ascultati părerile unor obositi!!! Nici pe Dumnezeu nu-l iubesc toti!!Dar pe voi?!Poti sa faci cat de mult bine , ca se trezeste un lingau sa critice.E mult mai usor sa faci rau, decat bine.Cred ca domnule Cata si Miecea ati facut mai mult rau!!!!
#24 indiferentul05.04.2015,  16:41:53
oare dupa ce se vor inchide minele ce vor face cei ce vorbesc de altii????
#25 Alfa@Omega07.04.2015,  10:42:52
Indiferentule detaliaza sintagma"Lingau/i".
#26 zaba 07.04.2015,  12:05:17
LIVIULEEEEEEEEE, IMI PLACE COMENTARIUL TAU IN CARE ZICI CA ANGHEL ASTA NU A FURAT NIMIC . BUNA GLUMA TA .NU AI TU PAR CAT A FURAT ASTA .IA PUNE MANA SI CERCETEAZA, TE VEI CRUCI .TRANSFORMARUL ESTE NIMIC .DUTE PUTIN LA PLIMBARE PRIN ORAS SI INTREABA , IA LEGATURA CU OAMENII DE LA PAROSENI SI URICANI .CE-I MAI PLACEA MANCAREA SI ODIHNA IN STATIA DE SALVARE DE LA MINA URICANI , ASTA CAND NU ERA JURCAN LA MUNCA SA-L ALERGE , PRINTRE ALTELE
#27 icu08.04.2015,  20:07:31
mai zaba tu stii mai multe decit toti,am impresia ca nu esti unul care trage la front.ori esti unul din cateii fostilor(jurcan,etc) ori un ingineras frustrat care tot pupa dosuri pt.functii,dar nu ii iasa.prea sti tu cine ce a furat si ce face in afara programului.tu dai prea mult abur la sirena si prea putin la motor :)))))
#28 Alex01.05.2015,  21:55:32
Acestui individ ii voi face reclamatie la curtea de conturi, sa stim si noi unde se suc banii....ca spune ca nu are bani pt paza.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Bună ziua,
V-am redirecţionat un mail trimis în urmă cu 42 de zile Primăriei Petrila, mail la care nu am primit nici [..]
19.05.2015, 22:35   |    0 comentarii
Având în vedere reacţiile publice ale senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, faţă de solicitarea adresată acestui[..]
21.04.2015, 20:48   |    13 comentarii
Fiindcă, în sfârşit, am ajuns acasă, printre gângurelile de bucurie ale băieţelului meu, fericit că m-am &[..]
09.04.2015, 22:46   |    3 comentarii
Din păcate, dacă întrebi 100 de locuitori ai municipiului Vulcan cine a fost Pius Brânzeu, peste 90 dintre ei spun c[..]
29.01.2015, 21:05   |    0 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter