16.04.2015,  20:57:24 | 10 comentarii | 6596 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Primim la redacţie / Scrisoare deschisă
de Diana Popescu
În atenţia omului de televiziune şi presă Cătălin Docea
 
Domnule Director,
Suntem un grup consistent de lucrători (mineri, ajutori mineri, electricieni subteran, lăcătuşi subteran, etc.) şi cadre tehnice (şefi sectoare, adjuncţi şefi sectoare, ingineri C.F.L., specialişti C.A.M.S.) din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului S.A. (Mina Petrila, Mina Paroşeni şi Mina Uricani).
Având în vedere situaţia existentă, suntem nevoiţi ca dezvăluirile din această scrisoare să le facem - din păcate - sub protecţia anonimatului, evitând, în acest fel, orice formă de presiune (sau opresiune) care ar putea fi exercitată asupra noastră de către conducătorii actuali, ale căror nume se regăsesc în tabelele nominale de mai jos.
După cum se cunoaşte, la ora actuală, la nivelul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului S.A. (compusă din sucursalele Mina Petrila, Mina Paroşeni, Mina Uricani, precum şi aparatul funcţional central - sediu) este în curs de desfăşurare programul de disponibilizare pe anul 2015, conform programării etapizate aprobate de Uniunea Europeană. 
Pentru anul 2015, este prevăzută, până la data de 1 noiembrie 2015, ieşirea din sistem a 700 de angajaţi din cadrul S.N.Î.M.V.J. S.A., această disponibilizare se va efectua în două etape, prima etapă în luna iunie (350 de angajaţi) iar a doua în luna noiembrie (350 de angajaţi). Pentru prima etapă la întocmirea mai facilă a listelor de disponibilizare s-a hotărât ca primul criteriu să fie cu persoanele care au îndeplinit condiţiile de pensionare până la data de 1 ianuarie 2015, iar în cazul în care nu se completează numărul necesar, al doilea criteriu să fie cu persoanele care îndeplinesc condiţiile până la data de 1 iunie 2015.
Până la momentul actual pe listele de disponibilizare, pentru prima etapă, întocmite la nivelul fiecărei sucursale şi a aparatului funcţional, s-au înscris un număr de aproximativ 250 angajaţi din care majoritatea sunt direct productivi. Specificăm faptul că pe aceste liste nu se regăsesc conducerile sucursalelor (Sediul S.N.I.M.V.J. S.A., Mina Petrila, Mina Paroşeni şi Mina Uricani) şi nici liderii de sindicat de la aceste sucursale, care au îndeplinit condiţiile de pensionare, chiar şi de mai mulţi ani. Deşi aparent, la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. este linişte, există o manipulare surdă, conducerea acestei societăţi conducând dictatorial dând dispoziţii verbale directoriilor sucursalelor să facă tot posibilul pentru completarea acestor liste prin orice metode.
Pe listele completate până în acest moment sunt şi persoane care au fost „convinse” de conducători să se înscrie pe aceste liste de disponibilizare, deşi aceste persoane îndeplinesc condiţiile de ieşire la pensie doar în cursul anilor 2016-2017, aceştia fiind momiţi cu plăţile de completare. Acest lucru este „necesar” pentru a fi ocupate cele 350 de locuri programate, iar conducătorii care îndeplinesc condiţiile de ieşire din sistem o să motiveze că ei nu au mai avut loc să se înscrie, deoarece s-a completat numărul necesar pe listele de disponibilizare.
Atunci când Compania Naţională a Huilei S.A. s-a divizat în partea viabilă (Societatea Naţională a Huilei) şi partea neviabilă (Socie­ta­tea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A.), raţionamentul celor care s-au orientat spre partea neviabilă a fost că au deja condiţiile de pensionare sau le vor îndeplini în viitorul apropiat (până în anul 2018),  motiv pentru care pot beneficia de veniturile suplimentare rezultate ca urmare a disponibilizării lor. 
Totodată, la o analiză mai atentă a tabelelor nominale de mai jos observăm că, marea majoritate, sunt persoane care au fost numite în funcţii de conducere după singurul criteriul care există la această societate şi anume deţinerea unui carnet de partid agreat de directorul general Anghel Aurel, majoritatea dintre ei fiind incompetenţi. Menţionăm că de acest criteriu se ţine cont până la nivel de şef de schimb.
Având în vedere cele menţionate mai sus, solicităm intervenţia dumneavoastră pentru medierea corectă, imparţială şi echidistantă a acestei situaţii, inclusiv pentru verificarea modului în care s-a făcut (sau nu) înscrierea pe listele nominale de disponibilizare a persoanelor de conducere din cadrul societăţii, conducerii sucursalelor şi liderilor de sindicat care îndeplinesc condiţiile de ieşire din sistem.
Persoanele care se încadrează cu siguranţă pentru disponibilizare în cursul anului 2015 sunt menţionate în tabelele nominale de mai jos, după cum se vede in tabele.
 
N.R. Deşi prioritatea zero redacţională a „Ziarului Văii Jiului” o constituie devoalarea mizeriilor puse în operă de cioclii huilei din C.E.H. şi demascarea relaţiilor „vinovate” dintre conducerile C.E.H. şi Sindicatul „Muntele”, publicăm şi această delaţiune ordinară care se referă la o altă societate cu activitate în minerit, nu înainte de a ne exprima disponibilitatea de a publica cuvenitele îndreptări, acolo unde fricoşii autori ai acestei scrisori deschise au greşit, cu voia sau fără voia lor. 
În fine, aşteptăm cu interes tabelele cu pensionabilii de la C.E.H. Deci, la lucru domni şi doamne din… SNÎMVJ.   

Comentarii articol (10 )

#1 taticu16.04.2015,  22:17:20
La primaria Vulcan sunt multi pensionari angajati asa ca daca pleaca si cu ordonanta si pensie Ile o sa-i primeasaca bucuros.Asa vor avea si pensie si salariu.in loc de activi
#2 minerache_srl16.04.2015,  22:38:34
Multe probleme si la viabile. Aici ii sperie pe muncitorii pensionabili ca daca nu ies pana in luna august nu prind cele 3 salarii ce se dau cand te pensionezi. Dar Tesa nu se grabeste sa plece. De asemenea se aude ca ne taie toate primele- sa-si taie ei fordurile, sa taie transportul si masa calda(ca de acolo se fura) si sa nu uite ca noi mergem la munca pentru bani, nu de placere.
#3 Dan17.04.2015,  00:41:00
dar ,,de curiozitate, cum a ajuns Directo din nou omul PDLului JUJAN la complexul energetic ,ăsta care a distrus prin incompetență mineritul din Valea Jiului ??? Pe surse se aude că a primit sprijinul sindicalistului Basist, PDList, adică a domnului lider de la muntele, NICA. Bine ei acum probabil,sau sigur au devenit Propagandiștii PDListilor care acum sunt" in noul" PNL ,unde vei vedea aproape pe toți corupții Văii Jiului. Deci Băsiștii au un principiu :"LA VREMURI NOI/ TOT NOI. NU SAU SĂTURAT,ȘI NICI NU O SĂ SE SATURE. HUOOOOOO.......
#4 Antipolitician17.04.2015,  16:37:17
Cine crede ca politicienii reprezinta oamenii sunt niste naivi. La fel si sindicatele. Razmerita ,Ile , Ritzi nu au avut nici un cuvant de spus in mandatul trecut cand erau mari pdl-isti si si-au vazut de afacerile lor, acum psd-isti vpsiti. Ce va fi in orasele cu oameni fara servici, ce au facut sindicatele cand sa hotarat inchiderea minelor. Ce a facut deputatul nostru Razmerita in afara de a incasa bani si a se plange ca a fost in opozitie sau deputata-ministru care ne-a facut de rusine si acum se plange la Antena 3 ca are 13 boli? NIMIC .Ce au facut primarii din Vale pentru minerit ? NIMIC. Nimic pentru oameni si totul doar pentru ei,pentru buzunarul lor.Cine raspunde de jaful la care a fost supus CEH ? Ei, politicienii si-au pus sefi , ei au luat tainul, sindicatele prin liderii lor au tacut si acum uite unde se ajunge.Cum poti sa vii in fata oamenilor cand stii ca minti ,ca nu iti pasa decat de tine , de cei care sunt inscrisi in partid pentru ca asa dicteaza conducerea politica. Ne meritam soarta , stim care sunt pontati si nu vad mina decat in poze, vedem cum se fura tot, nu mai e nimic cu ce sa lucrezi dar toti tacem de frica zilei de maine. O sa fie mai si mai rau. Ne-au furat si ne-au mintit politicienii impreuna cu sindicatele iar unii traiesc ei si familiile lor cum nici nu visau vreodata.Noi toti gresim pentru ca ne este frica de un politruc care de cele mai multe ori e doar un simplu executant al unui ordin de la partid.Cu ce ne ajuta sau ne incalzeste ca suntem in UE cand suntem tot mai saraci iar politicienii tot mai bogati. Suntem doar un experiment pe care alesii nostri l-au aprobat primind o functie de conducere sau o primarie. Asta e adevarul pe care nu vrem sa-l vedem.Si nici nu cred ca-l vom vedea vreodata
#5 Gigi18.04.2015,  07:40:09
Sa nu uite minerii cand stateau cu zilele prin curtea CNH in greva pe vremea guvernului PDL si cine conducea atunci CNH? Ghici ghicitoarea mea? Acum l-ati reevaluat si a venit la conducere ca salavtorul mineritului? Au uitat repede minerii cine a bagat minele pe inchidere. Timpul este acela care va va convinge pe toti.
#6 Harry Potter18.04.2015,  20:55:58
Cam tarziu v-ati dat seama ca de 25 de ani unii isi bat joc de voi, chiar nu vedeti ca cel putin la Sindicat va reprezinta aceleasi triste figuri, care va dau anual 4 mici si o bere si alea tot din masa voastra si atat timp cat primesc salariu de la administratie si indemnizatie de la sindicat nu fac altceva decat sa rada de voi ...
#7 CITITOR19.04.2015,  12:57:44
INTREBARE ;SE POSTEAZA DOAR COMENTARIILE CARE DAU IN JUJAN SI NICA ?ARICOLUL PARE CU DEDICATIE SI N AR FI DE MIRARE CA UNII SMECHERI DIN CONDUCEREA SNIM VJ VIA PSD SI CLANUL RAZMERITA SA VREA SA SCAPE DE CITE UNII CARE MAI PUN INTREBARI INCOMODE ,MULTUMIM?
#8 gogaie20.04.2015,  10:02:49
SA PLECE ANGHEL,DONDERA,DRAGULESCU,NICOLESCU SI DOMOKOS SA DEA EXEMPLU SI SIGUR PLEACA SI RESTUL DAR CIND IEI PRIME UN MILIARD IN TREI LUNI E GREU SA PLECI AURICA .
#9 Axx20.04.2015,  13:09:09
Dondera e pensionata si incaseaza venit de consilier ...baban...
#10 minerit cu pensionabili hoti21.04.2015,  23:14:22
ati uitat de marele specialist petrescu fost director la divizie ,actualmente director la lonea ,mai bine zis ,demolataor si vopsitor care stie doar sa injure si sa il pupe in dos pe marele lider paduraru ,acest incompetent care a facut praf divizia continua cu succes demolarea mineritului la lonea ,un om de morala indoielnica care lucreaza prin bai cu oameni de subteran si care il ponteaza pe paduraru subteran fara ca acesta sa intre in mina in schimbul protectiei si intelegerii cu acesta, nu aduce nici un material la lonea ,nu sape , nu lopeti ,nu pr8,nu ca 14,nu piese pt utilaje ,(in schimb luam adeziv si materiale de constructii,ore mai are de tencuit ceva hurez la cbana????) ,,,cica nu are de unde ca nu sunt la ceh,dar cine a fost director la divizie pana acum, de ce e situatia asta ?,cine avea obligatia sa se ocupe desoarta mineritului?.noroc bun!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema
Prezentă joi, într-o emisiune la un post naţional de televiziune, deputatul hunedorean liberal Carmen Hărău a făcut o s[..]
02.08.2015, 21:45   |    0 comentarii
Miercuri, într-o emisiune la B1TV, deputatul hunedorean Carmen Hărău a abordat, într-o manieră extrem de dură, pro[..]
09.07.2015, 17:30   |    0 comentarii
Pierderi zi de zi
- Cu cât se produce megawattul acum? Credeţi că există şanse ca în viitorul [..]
06.07.2015, 23:27   |    3 comentarii
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter