21.04.2015,  20:48:56 | 13 comentarii | 5248 vizualizari
Primim la redacţie / Informare de la SC Apa Serv Valea Jiului
de Ziarul Vaii Jiului
Având în vedere reacţiile publice ale senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, faţă de solicitarea adresată acestuia de către Apa Serv Valea Jiului şi ADI Apa Valea Jiului de a se ralia eforturilor întregii comunităţi locale din Valea Jiului pentru a împiedica o posibilă pierdere a finanţării externe în baza cărora au fost realizate lucrări de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată, conducerea societăţii Apa Serv Valea Jiului face următoarele precizări:
Condiţionalităţile Contractului de Finanţare pentru Proiectul Major „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului)” au rezultat nu dintr-o negociere cu Operatorul de apă/ canal din Valea Jiului, ci dintr-un proces amplu de pregătire şi aprobare a unei Cereri de Finanţare. Acest proces a durat din 2007 până în 2011 şi s-a finalizat prin semnarea Contractului de către Operator şi Ministerul Mediului, fiind avizat şi asumat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Valea Jiului”.
Pregătirea unui asemenea Proiect Major a pornit de la stabi­lirea şi prioritizarea nevoilor investiţionale în 2 componente: servicii de alimentare cu apă şi apă uzată cuprinse în Master Planul Văii Jiului.
Studiul de fezabilitate s-a concentrat pe investiţiile cuprinse în prima fază a proiectului ce a fost propus şi ulterior aprobat pentru finanţare din Fondurile Uniunii Europene în exerciţiul financiar 2007 - 2013.
Acest studiu a fost întocmit potrivit cerinţelor Comisiei Europene şi legislaţie române şi furnizează date privind recuperarea costurilor prin:
- efectuarea unui studiu de tarif în care s-a actualizat structura tarifelor şi s-a recomandat un nou sistem tarifar care să acopere integral costurile de exploa­tare şi întreţinere ale investiţiilor propuse şi să ofere un stimulent pentru promovarea conservării apei.
Analiza financiară, ca parte a Studiului de Fezabilitate efectuată de către Consultantul angajat de Ministerul Mediului, a calculat indicatorii de performanţă financiară a Proiectului Major şi a inclus un model financiar cu determinarea politicii tarifare astfel încât să se asigure viabilitatea financiară a Operatorului de apă.
După finalizarea procesului de aprobare a Aplicaţiei de Finanţare de către toate părţile decizionale implicate şi anume Comisia Europeană, Ministerul Mediului, Unităţile Administrativ Teritoriale din Valea Jiului, s-a semnat un Contract de Finanţare cu acceptarea termenelor şi condiţiilor în care s-a primit finanţarea nerambursabilă.
Conducerea Apa Serv a întreprins toate demersu­rile legale necesare pentru punerea în aplicare a deciziei de finanţare şi nu de negociere a condiţiilor rezultate în urma procesului de pregătire a Cererii de Finanţare aferente Proiectului Major.
Facem aceste cuvenite precizări, spre ştiinţa domnului senator Vochiţoiu şi a opiniei publice, şi credem în continuare că situaţia generată nu din vina operatorului, trebuie soluţionată prin efortul comun al tuturor factorilor cu putere de decizie de la nivelul comunităţii. În acest sens, aşteptăm, inclusiv din partea senatorului de Valea Jiului soluţii concrete, nu critici nefondate.
Cu stimă,
Costel AVRAM

Comentarii articol (13 )

#1 cetatean al Vaii Plangerii22.04.2015,  04:41:07
Scupeste mai gogosarule ,scumpeste-o cat poti ,sa-ti umfli tu si plosnitele de la apaserv buzunarul! Din ce dracu sa platim atatia bani nemernicule,tu iti dai seama ce inseamna pretul asta pentru un minim pe economie sau o pensie de cacat? O sa ne manance jegul si o sa ne kk la tufa!
#2 nea" omu22.04.2015,  06:14:47
Nu e rusine acestui domn ,politruc ? Curg paraiele pe noi !Cum poti sa mai vii si sa te scuzi ca asa si pe dincolo , cand ne-a dat D-zeu apa din belsug aici in Vale dar ne-a pus carmuitori niste banditi.
#3 PAS CU PAS22.04.2015,  06:40:22
INFORMARE PLAUZIBILA.STUDIUL DE TARIF SE POATE PUBLICA ATAT IN PRESA SAU PE WWW.ASVJ.RO ? STUDIUL DE FEZABILITATE DE CARE FIRMA(E) A FOST EFECTUAT ?
#4 Consumatorul de apa22.04.2015,  08:52:12
Domnule Avram Costel consumatorul a fost macar informat ca implementarea proiectului o sa-l "arda"la buzunar???Liberalii din VJ in frunte cu persoana dumitale au folosit in campaniile electorale maretele realizari referindu-se la acest proiect???
#5 Setila22.04.2015,  10:57:28
In Lupeni ,in cartierul Braia,apa este oribila la gust si plina de rugina,mai ales pe strada Spiru Haret,strada in care apare in acte ca s-au schimbat conductele,fapt neadevarat de unde si calitatea proasta a apei pe care o platim mai scump decat bucurestenii,pe motiv ca s-au modernizat instalatiile,dar pe Spiru Haret apa vine tot pe conductele montate pe vremea lui Ceausescu!!!
#6 Momo Barabaş22.04.2015,  19:35:50
Nea omule! Curg pâraiele pe tine? Debranşează-te, nea omule! Ia-ţi găleata la spinare şi cară-ţi apa gratis de la pârâu! Tu nu pricepi că APA POTABILĂ este şi ea o MARFĂ. Trebuie cumpărată în stare brută de la Apele Române, trebuie acumulată, decantată, filtrată, clorinată şi transportată prin reţele care însumează mii de kilometri de conducte. Apoi, după ce tu, nea omule, tragi apa de la veceu, produsele tale secundare trebuie cărate prin canalizare kilometri întregi, până la staţia de tratare de la Dănuţoni, acolo unde apa se separă de rahat. Şi apa uzată (dar neutralizată biologic) este deversată în Jiu, iar rahatul tău este dus tocmai la Deva! Toate aceste operaţii COSTĂ bani, nea omule! Cine crezi tu că pune aceşti bani? Iohannis, Ponta, Băsescu, Oprea sau Senatul României? Ce e supărărător la populismul acesta ieftin e faptul că populaţia cu adevărat NEVOIAŞĂ este sprijinită financiar de primăriile din Vale pentru a-şi plăti apa. Iar pentru cei cu venituri cât de cât omeneşti preţul a câţiva metri cubi de apă nu înseamnă nimic, CONTRAVALOAREA A CÂTEVA STICLE DE BERE!!! În Valea Jiului, contravaloarea băuturilor alcoolice consumate este DE ZECE ORI MAI MARE decât valoarea apei folosite de populaţie. Dar poate Senatul României va acorda subvenţie pentru bere pentru populaţia cu drept de vot din Valea Jiului. Că subvenţia pentru CĂRBUNE au anulat-o! Salariul mediu la APASERV este modest. Preţul apei în Valea Jiului este unul MEDIU, comparativ cu alte locuri din ţară. MAJORAREA preţului este o condiţie impusă de UE la acordarea împrumutului NERANBURSABIL! Pricepi, nea omule? UE îţi dă bani GRATIS să-ţi faci investiţii la APASERV! Nu-ţi cere banii înapoi, CU O CONDIŢIE. Să-ţi ajustezi preţul astfel încât APASERV să poată funcţiona cu noua investiţie, fără să le ceri alţi bani pentru întreţinere. Ei îţi dau bani pentru investiţie, dar pe urmă noua investiţie trebuie să se întreţină din preţul apei vândute. Nea omule! Dacă eşti cu adevărat om, şi nu sluga nu ştiu cărui partid, ar trebui să înţelegi cum stau lucrurile. Şi dacă nu veţi fi de acord cu majorarea preţului (prevăzută în acordul de finanţarea), ăia de la UE vor cere RAMBURSAREA creditului NERAMBURSABIL! Pricepi? Primăriile vor fi nevoite să plătească acest împrumut NERAMBURSABIL tot din banii tăi, nea omule...
#7 Rasputin22.04.2015,  21:54:23
Ptr Momo Barabas,cea ce ai inserat e un populism ieftin.Daca Apaserv si-ar colecta eficient taxele nu ar mai trebui scumpita apa.UE nu spune scumpeste apa.Dar colac peste pupaza au inventat ADI care fiind in opinia mea ceva parazitar nu isi are rostu .Daca Nea omu bea o sticla de bere o face pe bani lui.In actualul pret al apei este un procent ptr investiti.In Bucuresti functioneaza cea mai moderna statie de tratare a apei din Romania si nu au scumpit apa .
#8 Momo Barabaş24.04.2015,  01:29:24
Rasputin! Gândeşti aiurea! Nu întâmplător ai nume de votcă rusească. Ia spune tu, Rasputine, cum ai vrea să colecteze APASERV "eficient" taxele? Să le pună cătuşele celor ce nu plătesc? Să-i afume cu fum de ardei, cum făceau pe vremuri arnăuţii lui Ghika Vodă? Să le confişte chiloţii? Până la Legea Vochţoiu, APASERV debranşa scara întreagă, iar majoritatea plătitoare îi presa pe răuplatnici, uneori chiar îi ajuta. Acum nu se mai poate! ADI nu este ceva parazitar, ci o structură care coordonează şi răspunde. Sigur, Nea omu poate bea bere pe bani lui. Dar şi apă trebuie să bea tot pe banii lui. Nu-i va da nimeni subvenţie. Plăteşte cât face. Dacă nu, să se debranşeze. Compari tu Bucureştiul (2 milioane de consumatori) cu Jalea Viului? Vezi că ai nimerit rău, bibicule. Apa la Bucureşti e la acelaşi preţ cu zona noastră. Deşi apa lor este calitativ mult mai proastă, imposibil de băut.
#9 consumator de apa24.04.2015,  06:11:38
ce ne tot regulati creierii cu studii de fezabilitate cu toate kkturile voastre,du-te Avrame cat vezi cu ochii pana mai vezi ca ne-ai nenorocit,nici macar acces la igiena nu vom mai avea ca sa iti poti tu si smenarii tai buzunarele!RUSINEEEEEE
#10 Anghel24.04.2015,  07:36:00
Draga Momo imi place ca i-ai taiat macaroana lui Rasputin,acestindivid inca mai are conceptii staliniste!
#11 Momo Barabaş24.04.2015,  14:30:14
Consumatorule! debranşează-te, frate! Du-te şi kk-te în spatele şurii, ca pe vremea lui Decebal. Acolo nu mai trebuie să tragi apa! Ca să ai "acces la igienă" trebuie să-ţi plăteşt apa. Nu doar ţuica şi berica! Dacă nu, aranjează cu Oprea (fostul boddyguard al lui Cozma) să vă dea Ponta subvenţie la apă. Să vă kk-ţi mai ieftin! Acesta e capitalismul, bibicilor!
#12 rusu constantin02.09.2015,  10:40:52
Reiterez apelul meu in privinta limbajului folosit la comentarii. Chiar este atat de greu sa comentam la subiectul articolului si sa fim obiectivi ? Anonimatul vostru spune multe...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Bună ziua,
V-am redirecţionat un mail trimis în urmă cu 42 de zile Primăriei Petrila, mail la care nu am primit nici [..]
19.05.2015, 22:35   |    0 comentarii
Fiindcă, în sfârşit, am ajuns acasă, printre gângurelile de bucurie ale băieţelului meu, fericit că m-am &[..]
09.04.2015, 22:46   |    3 comentarii
Citind declaraţia directorului general Aurel Anghel, acordată „Ziarului Văii Jiului” în numărul de joi, 2 ma[..]
02.04.2015, 21:18   |    29 comentarii
Din păcate, dacă întrebi 100 de locuitori ai municipiului Vulcan cine a fost Pius Brânzeu, peste 90 dintre ei spun c[..]
29.01.2015, 21:05   |    0 comentarii
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter