25.06.2015,  18:41:29 | 3 comentarii | 2729 vizualizari
Prima conferinţă de presă a lui / Marius Marcu - rector pe o perioadă determinată
de Corneliu BRAN
Sub sceptrul prezenţei, încă, a celui care a fost prof.univ.dr.ing. Aron Poantă, rectorul Universităţii din Petroşani, plecat de curând dintre noi, joi, 25 iunie, într-o atmosferă tristă, noul rector al Universităţii din Petroşani, conf.univ.dr.ing. Marius Marcu, numit în noua funcţie printr-un ordin al ministrului emis pe data de 23 iunie 2015, a susţinut o conferinţă de presă.
 
Rector pe o perioadă determinată
„Am dorit să organizăm această conferinţă de presă pentru a vă anunţa că în cursul zilei de ieri am primit confirmarea, printr-un Ordin al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru exercitarea funcţiei de rector şi ordonator de credite, pe o perioadă determinată, până la viitoarele alegeri, organizate conform metodologiei şi Legii Educaţiei Naţionale (nota red. – martie sau aprilie 2016). Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor membrilor Consiliului de Administraţie, membrilor Senatului şi întregii comunităţi academice, membrilor direcţiei administrative pentru încrederea şi sprijinul acordat până acum şi cred şi sper că voi avea sprijin şi în continuare în derularea acţiunilor viitoare din partea celor amintiţi”, a menţionat la început rectorul interimar Marius Marcu.
De undeva, dintr-un colţ al biroului, de pe o masă unde ardea o lumânare, fostul rector Aron Poantă parcă ne privea de Sus.
 
Toate condiţiile pentru un studiu performant
În continuare, Marius Marcu şi-a bazat expunerea pe problema atragerii de studenţi către Universitatea din Petroşani, „lupta”, dacă putem spune aşa, ducându-se, fireşte, cu celelalte universităţi din regiune, dar şi cu universităţile puternice din centrele mari universitare. Rectorul numit de minister pe o perioadă determinată a dat de înţeles printre altele că noii studenţi care se vor înscrie anul acesta la Petroşani vor găsi absolut toate condiţiile de educaţie şi formare profesională în domeniile de învăţământ diversificate ale Universităţii din Petroşani. De aceea ar fi păcat ca măcar absolvenţii din Valea Jiului, mare parte din ei, să nu continue studiile superioare la doi paşi de casă, cheltuielile familiilor lor fiind absolut mult mai mici decât dacă ar pleca în altă parte, plus distanţa, apăsătoare uneori, între ei şi familii sau prieteni dragi. 
„Având în vedere evenimentele care se derulează în această perioadă, respectiv examenele de capacitate şi examenul de Bacalaureat, care ne interesează un pic mai mult pe noi, vreau să urez mult succes elevilor în examenele acestea şi doresc să-i asigur pe absolvenţii de liceu că-i aşteptăm în Dealul Institutului, unde vom încerca să le asigurăm toate condiţiile, pentru ca să poată să-şi desfăşoare în continuare o educaţie şi o activitate corespunzătoare în cadrul Universităţii din Petroşani. Anul acesta în sesiunea de admitere o să avem puncte de înscriere la sediul Universităţii din Petroşani, la Liceul nr. 2 din Tg-Jiu şi la Liceul Moisil din Deva”, a subliniat Marius Marcu.
 
Program managerial excelent, moştenire de la răposat
Următorul subiect de prezentare făcut de Marcu a vizat proiectele pe care noul rector vrea să le continue sau să le pună în aplicare, specificând că programul managerial lăsat de către regretatul rector Aron Poantă este unul foarte bun.
„În legătură cu durata perioadei în care voi fi rector, pot să vă spun că voi încerca să continui programul managerial al domnului rector Aron Poantă (un program excelent) şi strategia stabilită de Universitatea din Petroşani, plus unele idei pe care le vom dezvolta ulterior, menite să susţină activitatea universităţii noastre. Dorinţa mea este să urgentăm demararea acţiunilor de a acredita câteva programe de studiu în limbi străine, pentru a atrage mai mulţi studenţi la Petroşani, nu numai de la noi din zonă sau din ţară, ci şi din alte ţări. Acest lucru, după mine, ar fi o necesitate şi, probabil, acest lucru nu se va finaliza până la alegerea noului rector pentru că procesul e un pic mai îndelungat, dar sperăm că putem avea anul viitor măcar două specializări într-o limbă străină”, a declarat rector numit al universităţii din Dealul Institutului.
 
Din Moldova în Vale
„În privinţa promovării Universităţii din Petroşani, până acum s-au făcut eforturi serioase în acest sens. În continuare vom demara acţiuni pentru atragerea studenţilor în cadrul universităţii noastre. De exemplu, chiar în perioada următoare o delegaţie formată din studenţi basarabeni va merge în Republica Moldova pentru a promova universitatea şi a atrage astfel cât mai mulţi studenţi de-acolo la Petroşani”, a mai susţinut Marius Marcu.
 
Noi proiecte europene 
Legat de noi proiecte europene care să fie implementate la Universitatea din Petroşani, Marcu a subliniat: „În continuare ne dorim să facem cât mai multe proiecte. Mă gândesc la câteva proiecte pe fonduri europene. Intenţia este de a demara un proiect european pentru reducerea abandonului şcolar şi atragerea studenţilor spre cursurile noastre de la Petroşani. Mă gândesc, de asemenea, şi la un proiect european pentru dezvoltarea infrastructurii universităţii – au mai fost astfel de proiecte europene, dar în continuare ele sunt necesare pentru ca să putem dezvolta universitatea din Dealul Institutului, cum îi spunem noi. Eu sunt convins că întreaga comunitate academică şi personalul administrativ vor fi alături de mine şi împreună vom încerca să ducem mai departe învăţământul superior din Petroşani, astfel încât Universitatea din Petroşani să fie un pilon al comunităţii din Valea Jiului”.

Comentarii articol (3 )

#1 simon26.06.2015,  06:30:13
Succes in continuare.
#2 Nicu26.06.2015,  21:51:04
Cum atrage Marcu studenti cand sta numai in birou si bea de rupe. Acum trebuie sa recunoastem si sa spunem adevarul, Marius Marcu este un betivan notoriu si toti stim asta nu e de ascuns. Pe langa asta este si nasul lui Ciodaru administratorul care si=a dat singur functia de director ca sufera si Ciodaru de sefie. Oare aici nu este o oarecare incompatibilitate intre un nas betiv si un fin hot care fura banii studentilor iar ei spun ca vor sa atraga mai multi studenti. Pai astia doi Marcu si Ciodaru vor distruge universitatea ca si-asa sunt si ei de la PSD si daca tot inchid mineritul macar sa inchida tot.
#3 sabatin28.06.2015,  01:06:52
Intreb si eu ,nu dau cu bata,dar cum poate fi rector un conferentiar ? Profesorii univesitari au disparut de la Petrosani ?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Joi, 9 iulie, la Universitatea din Petroşani a avut loc, începând cu orele 12:00, într-unul din amfiteatrele cl[..]
09.07.2015, 18:17   |    1 comentarii
La capitolul „striptease transparenţă” – Universitatea Petroşani ocupă locul 21, din 55 de competitoare 08.06.2015, 00:42   |    1 comentarii
Ieri, în Sala Senatului Universităţii din Petroşani am avut parte de o conferinţă de presă susţinută de conducerea U[..]
02.06.2015, 21:52   |    0 comentarii
Asupra istericalelor unor dăştepţi din Dealul Institutului care au precedat Cupa „Universitas” vom reveni poate c&a[..]
18.05.2015, 20:18   |    0 comentarii
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter