25.06.2015,  18:54:21 | 4 comentarii | 1684 vizualizari
Prefectura Hunedoara pregăteşte / Vizita ministrului Fondurilor Europene
de Corneliu BRAN
În aceste zile administraţiile din Valea Jiului poartă discuţii comune cu reprezentanţii prefecturii. Se încearcă stabilirea priorităţile esenţiale şi unei strategii comune în vederea atragerii fondurilor europene pe proiecte bine concepute şi necesare dezvoltării.
 
Joi, 25 iunie, în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Petroşani a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanţii administraţiilor din Valea Jiului şi reprezentanţii Prefecturii judeţului Hunedoara. Scopul acesteia a fost pregătirea vizitei în judeţul nostru a lui Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, în data de 3 iulie (data fiind încă „nebătută 100% în cuie”, în funcţie de calendarul ministrului şi evenimente).
„Prefectura judeţului Hunedoara a iniţiat un program mai amplu legat de o întâlnire de lucru cu ministrul Fondurilor Europene, care va face o vizită în judeţul Hunedoara pe data de 3 iulie. În cadrul pregătirii acestei întâlniri, prefectura organizează mai multe întâlniri în teritoriu cu oameni din aparatele de lucru ale primarilor şi ale consiliilor locale din Valea Jiului, astfel încât să identificăm modalitatea în care, practic, se vor găsi soluţii în Valea Jiului pentru crearea de noi locuri de muncă. Intenţionăm să identificăm sprijinul financiar de la nivel guvernamental pentru cei care doresc să investească în Valea Jiului şi să identificăm fondurile de investiţii care pot veni în greenfield (nota red. - investiţie greenfield - investiţie pornită de la zero, pe un teren fără infrastructură), dar şi dezvoltarea investiţiilor existente. În cadrul discuţiilor dorim să aflăm şi să informăm apoi mai departe în ce au constat greutăţile, neajunsurile cu care s-au confruntat oamenii în derularea investiţiilor finanţate prin fonduri nerambursabile, astfel ca pe viitor acestea să nu se mai repete. Încercăm prin aceste întâlniri să vedem care sunt strategiile de dezvoltare – dacă ele există – şi în ce direcţie se doreşte dezvoltarea Văii Jiului, căci până la urmă despre asta discutăm, fiind vorba de o viziune şi de o aplicabilitate mai mare decât până acum faţă de această problemă. Cred că acesta este cel mai important lucru pentru Valea Jiului: să se stabilească exact în ce direcţie se doreşte a se merge, după care să se stabilească un plan coerent, comun, pe care să se meargă”, ne-a declarat Dan Terteci - directorul de cabinet al prefectului judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu.
Tot de la Dan Terteci am mai aflat că înainte de venirea ministrului, prefectul va avea cel puţin o întâlnire de lucru cu primarii tuturor localităţilor din Valea Jiului şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru finalizarea acestor discuţii şi punerea pe tapet, concret, a priorităţilor legate de ceea ce ţine de atragerea de fonduri europene şi dezvoltarea unor noi activităţi şi capacităţi de lucru, lucruri care să conducă la înfiinţarea de noi locuri de muncă. 
 
Vasilescu – semnatarul protocolului de închidere a minelor
Reamintim că, spre consternarea opiniei publice şi societăţii civile din Valea Jiului, prefectul Sorin Vasilescu, de loc din Lupeni – Valea Jiului, a semnat alături de Petre Nica, în luna mai a.c., protocolul de închidere a minelor viabile din Valea Jiului, apărut tam-nisam. Şi acum, se face că le caută de lucru şomerilor. Propunem ca Terteci, directorul lui de cabinet, să-l recompenseze pe Vasilescu şi să-l declare „Premiantul săptămânii”. Că nu credem că mai există în istoria judeţului Hunedoara vreun prefect (culmea originar şi din Valea) care dintr-o singură semnătură să omoare 4 (patru) mine. Care, întâmplător sau nu, sunt chiar ultimele…  (ZVJ)

Comentarii articol (4 )

#1 Daniel26.06.2015,  03:42:00
Si ce s-a facut cu fondurile europene locuri de munca pe perioada determinata nu este suficient sa asfaltezi o strada daca la capatul ei nu se afla o fabrica,fabricuta sau ceva serios.
#2 Danuț27.06.2015,  00:01:24
Dar ce să spunem despre liberalii lui Blaga,BOC,Videanu,Prediu,MRU,etc., care mâine dacă ar prelua guvernarea,ar grăbi de îndată închiderea tuturor minelor din valea Jiului ,și mai grav ar Închide rapid șinele două termocentrale Paroșeni și MINTIA . Ăsta este PURUL ADEVĂR. Așa încât nu va fi ușor, dar nu trebuie să stăm cu măinile încrucișare. În afară de minerit,așa cum merge el,mai TREBUIE ÎN MOD OBLIGATORIU DEZVOLTAREA ȘI A ALTOR ACTIVITĂȚI GENERATOARE DE LOCURI DE MUNCĂ,MAI ALES PENTRU TINERI. Că slavă domnului Valea Jiului are destul potențial. Dar este clar : FĂRĂ SPRIJINUL ȘI IMPLICAREA GUVERNULUI NU SE POATE. Și nu doar vorbe, CĂ DE HAU ,HAU,STATEGII PE HÂRTIE,etc.,ESTE SĂTULĂ LUMEA,TREBUIE MĂSURI GUVERNAMENTALE CONCRETE, PUNCTUALE,CU ASIGURAREA RESURSELOR FINANCIARE. DE PROMISIUNI,E PLIN PODUL. HAI LA TREABĂ DOMNILOR GUVERNANȚI,NU LA VRĂJEALĂ,DOAR PENTRU A MAI TRGE DE TIMP. ȘI LIBERALII CÂND MAI BÂRFESC,CUM E CAZUL LUI ȚÂMPĂU, E BINE SĂ SPUNĂ CE SOLUȚII AU ȘI SĂ INDICE CLAR SURSELE DE FINANȚARE,LA CONCRET. DACĂ NU ȘTIU SĂ ÎNCEAPĂ SĂ GÂNDEASCĂ CU ADEVĂRAT.
#3 Greuceanu27.06.2015,  12:30:14
Singurul domeniu in care este avantaj competitiv in Valea Jiului este turismul, dar atata vreme cat se continua cu hidrocentralele si defrisarile, sansele pentru turism se diminueaza exponential si ireversibil. Si este de neanteles de ce momarlanii nu deschid pensiuni, ca taranii din alte zone montane ale tarii, de ce nu se inscriu in Asociatia de Ecoturism din Romania, de ce nu lupta pentru conservarea patrimoniului natural, materia prima a turismului, cum fac cei din Tara Barsei, Maramures sau Bucovina.
#4 eu28.06.2015,  01:48:28
Sigur ca da,va venii ministrul cu caruta cu bani si o va deserta in fat primariei


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La Primăria municipiului Petroşani, marţi, 30 iunie, prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, s-a întâlnit cu primari[..]
30.06.2015, 18:37   |    1 comentarii
În ediţia ZVJ de luni aţi aflat amănunte picante despre dedesubturile numirii noului subprefect, care-l va înlocui [..]
12.05.2015, 23:05   |    2 comentarii
Pentru că aspectele referitoare la prezenţa pe raza judeţului Hunedoara a mai multor cantităţi de deşeuri cu conţinut de pl[..]
08.04.2015, 20:23   |    0 comentarii

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter