20.07.2015,  20:30:47 | 1 comentariu | 1890 vizualizari
La dezbaterea Planului de Management al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului / A participat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara
de Mihaela PETROŞAN
La sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea Cîrneşti, din comuna Toteşti, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Consultativ al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului. La eveniment a participat şi Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.
 
În cadrul şedinţei, la care au luat parte şi alţi reprezentanţi ai CJ Hunedoara, ai Universităţii Bucureşti (care adminis­trează Geoparcul Dinozaurilor), ai unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza Geoparcului, ai altor instituţii publice, s-a analizat activitatea desfăşurată în anul 2015 şi s-a prezentat spre dezbatere prima formă a „Planului de Management al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului”. 
Prezent la acest eveniment, preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David, a subliniat importanţa dezbaterii publi­ce a acestui plan de management ce urmează a fi prezentat spre avizare Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara.
„Ţinînd cont de faptul că o serie de primari au ridicat problema suprapunerii de arii protejate pe teritoriul anumitor comune şi că nu există nici până la această dată posibilitatea unor des­păgubiri pentru aceste suprafeţe, s-a luat decizia convocării unei întâlniri de lucru în perioada imediat următoare cu specialişti din cadrul APM Hunedoara şi cu reprezentanţi ai administraţiei publi­­ce locale şi judeţene, la finalul căreia să se finalizeze zonarea internă a Geoparcului şi procedurile de aplicare a legii privind ariile protejate şi cele legate de reţeaua Natura 2000”, se arată într-un comunicat remis presei de CJ Hunedoara.
 
Consiliul Consultativ al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului s-a constituit în grup de lucru, fără personalitate juridică şi s-a înfiinţat pe lângă Administraţia Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului la propunerea acesteia şi cu aprobarea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile - Direcţia Protecţia Naturii, Biodiversitate, Biosecuritate. Consiliul Consultativ este alcătuit din reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai unor instituţii, organizaţii economice, organizaţii neguvernamentale, implicate şi interesate în aplicarea măsurilor de protecţie şi în conservarea şi dezvoltarea durabilă a zonei. Este format din 26 de membri, propuşi de persoane juridice, reprezentând instituţii, asociaţii şi organizaţii menţionate în Ordinul nr. 970/20.08.2008 al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile. 
 
Reţeaua „Natura 2000” este o reţea europeană de zone naturale protejate care cuprinde un eşantion reprezentativ de specii sălbatice şi habitate naturale de interes comunitar. A fost constituită nu doar pentru protejarea naturii, ci şi pentru menţinerea acestor bogăţii naturale pe termen lung, pentru a asigura resursele necesare dezvoltării socio-economice.
 

Comentarii articol (1 )

#1 Mos Martin21.07.2015,  10:50:43
Deci cei mai mari dusmani ai naturii, administratia geoparcului si APM Hunedoara, pun umarul la planul de management. Inseamna ca va iesi un plan de management exact opus unui plan de management corect al unei arii naturale protejate, plan care ar trebui sa asigure conservarea patrimoniului natural,nu potentarea intereselor dubioase ale mafiilor.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Joi, 29 octombrie 2015, la ora 12:00, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Adrian David, s-a aflat în vizită[..]
29.10.2015, 23:32   |    0 comentarii
Vineri, 19 iunie, noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, a organizat la Petroşani o conferinţă[..]
21.06.2015, 11:12   |    0 comentarii
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter