23.07.2015,  21:36:27 | 4 comentarii | 7319 vizualizari
Sindicatul „Noroc Bun”, organizaţie sindicală afiliată la Sindicatul Naţional Petrom-Energie / Către Consiliul de Administraţie al Societăţii CEH-SA
de Ziarul Vaii Jiului
► În atenţia d-lui Ghimpău Aurelian, d-lui Tudorache Iulian-Robert, d-nei Barbu Daniela-Angela, d-lui Purcaru Stamin Ion, d-lui Sîrbu Negrea Nicolae Partenie ► Spre ştiinţă d-lui Stancu Viorel; d-nei Gabriela Pâciu
 
Sindicatul „Noroc Bun”, organizaţie sindicală înfiinţată la nivelul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, îşi exprimă pe această cale îngrijorarea faţă de lipsa unor soluţii legate de posibila rezolvare a situaţiei în care se află societatea mai sus amintită. Conform legilor în vigoare, Legea 31/1990 - legea societăţilor comerciale, Dvs., în calitatea de administratori, aveţi anumite îndatoriri clar specificate în lege.
Cu scuzele de rigoare în ideea în care greşim, dar în opinia noastră Consiliul de Administraţie al Societăţii CEH-SA nu funcţionează. Noi, cel puţin până acum, nu am auzit de vreo soluţie pe care acest for de conducere al Societăţii CEH-SA să o fi găsit pentru a preveni un posibil dezastru social în Valea Jiului, care ar periclita locurile de muncă, securitatea locurilor de muncă dar şi siguranţa zăcămintelor de huilă.
 
În speranţa că mai există un anumit interes al dvs. pentru această societate comercială şi pentru a preveni un adevărat dezastru în Valea Jiului, ne permitem să vă prezentăm anumite soluţii:
1. Încheierea de urgenţă a unui Concordat Preventiv, aşa cum prevede Legea nr. 85/ 2014 din 25 iunie 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă care va duce la:
- evitarea intrări în insolvenţă a Societăţii CEH-SA pe o perioadă de cel puţin 2 ani, cu posibilitatea prelungirii pentru încă un an;
- garantarea recuperării creanţelor de către creditorii Societăţii CEH-SA, în ideea în care o parte dintre ei vor deveni creditori indispensabili;
- elaborarea unui plan de restructurare şi reorganizare.
2. Recunoaşterea oficială a situaţiei economice a Societăţii CEH-SA; de altfel, aveţi obligaţia legală să faceţi acest lucru, iar pe baza acestei situaţii, conform Legii nr. 85/din 18 martie 2003, Legea Minelor, să elaboraţi un Plan de Încetare a Activităţii, pe o perioadă de cel puţin 8 ani.
3. Elaborarea unui Plan de Protecţie Socială a Personalului care să prevadă, aşa cum este specificat în legea mai sus amintită, reconversia profesională, despăgubiri financiare pentru angajaţii afectaţi (aşa cum au fost prevăzute asemenea măsuri în situaţii asemănătoare în Europa şi în România, vezi SNÎMVJ).
4. Având în vedere faptul că CCM în vigoare expiră la data de 1 august 2015, iar în lipsa unui Buget de Venituri şi Cheltuieli aprobat, este imposibil din punct de vedere legal o eventuală prelungire a acestuia, vă sugerăm încheierea unor acorduri cu organizaţiile sindicale constituite la nivelul Societăţii CEH-SA, aşa cum prevede Legea Dialogului Social.
5. Având în vedere faptul că închiderea minelor, până în anul 2024, aşa cum prevede Protocolul semnat la Petroşani cu dl. Ministru Andrei Gerea, se face cu sume alocate de la bugetul statului sub formă de ajutor de stat, aveţi obligaţia legală, pentru a preîntâmpina eventuala „încrucişare” a acestuia, să transformaţi actualele sucursale ale Societăţii CEH-SA în filiale, conform legilor în vigoare.
Vă stăm la dispoziţie pentru eventuale clarificări. 
Cu stimă
Reprezentat Sindicatul „Noroc Bun”
Ing. Ştefan Adrian Jurca
22 iulie 2015

Comentarii articol (4 )

#1 cel mai mic24.07.2015,  07:00:36
Constituire unei comisii de Management control intern din care sa faca parte si sindicatul, ar fi primul pas spre un echilibru.
#2 MINER SEF SCIMB24.07.2015,  10:34:34
ADRIAN JURCA TRAIESTE DIN COTIZATIA MINERILOR CE INCREDERE MAI AI IN JURCA TOATA VALEA STIE CA ESTE DATOR LA MINERI SI LA BANCI SI CEAREURI RAU PLASNIC DIN SALARIU II RETINE 50 LA SUTA CU CE MAI TRAIESTE DACA NU FURA DIN COTIZATIA MINERILOR
#3 LICA25.07.2015,  11:20:28
TOTI LIDERI DE SINDICAT SUNT HOTI NU INTRA IN MINA IA SALARIU PLUS COTIZATIA MINERILOR NU FACE NIMIC PENTRU MINERI PAGUBA PENTRU MINERI EU MAM RETRAS DE LA SINDICAT NU MAI DAU NICI UN LEU LA HOTI SA MUNCEASCA DACA VREA BANII LUATI EXEMPLU MINERII
#4 Harry Potter25.07.2015,  21:16:24
Punctul 0 : Sindicalistii sefi, unii de peste 20 de ani sa mearga in pensie sa se mai odihneasca, ca au obosit aparand minerii :(


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter