22.09.2015,  21:59:43 | 2 comentarii | 5586 vizualizari
Adevărul care-i macină pe adversarii deputatului Hărău: contractul Apa Prod cu Proserv SA, cel mai avansat dintre cele nouă atribuite de operatorul regional de apă şi canalizare
de Cătălin DOCEA

Spre deosebire de alţi politicieni din judeţ, care şi-au interpus apropiaţii în diverse biznisuri (dar fac pe trăitorii din indemnizaţie pe la televizor), deputatul Carmen Hărău nu şi-a ascuns nicio clipă calitatea de acţionar al grupului de firme MICRO MEGA HD SA, o afacere care a demarat în anul 1990. De aceea, tot spre deosebire de alţi politicieni din judeţ, deputatul are de furcă din plin cu două categorii de adversari: cei politici (eclipsaţi de bilanţul politic al parlamentarei: 122 de luări de cuvânt, 96 de declaraţii politice, 71 de propuneri legislative iniţiate, 132 de întrebări şi interpelări pe chestiuni de ordin local şi regional) şi cei proveniţi din mediul de afaceri (deloc aranjaţi de faptul că, în ultimii 25 de ani, grupul de firme MICRO MEGA HD SA a cunoscut o dezvoltare de invidiat). Când însă adversarii politici şi cei din mediul de afaceri se unesc, nu poate ieşi decât o deja viscerală campanie de denigrare.

După dezvăluiri “uluitoare” de genul „Şoc! Deputatul s-a urcat cu o roată a maşinii pe bordură!”, grupului de firme la care acţionar este Carmen Hărău i se reproşează că, în 2013, a câştigat un contract atribuit de către Apa Prod SA Deva. Cei care-şi bagă nasul pe toate ţevile de eşapament uită să precizeze că respectivul contract a fost atribuit prin licitaţie, în competiţie înscriindu-se 31 (treizecişiunu) de societăţi din ţară şi străinătate, dar şi că documentele procedurii transparente de selectare a ofertei câştigătoare au ajuns inclusiv în atenţia Consiliulului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Dacă pentru o procedură derulată transparent în plin regim PSD, la care au participat 31 de concurenţi (mulţi dintre ei foarte puternici), adversarii deputatului Carmen Hărău din mediul politic şi cel de afaceri pot arăta cu degetul înspre un grup de firme care dă de mâncare la aproape 1.000 de hunedoreni (şi nu a subcontractat lucrările), înseamnă că s-au dilit de-a dreptul.

Mai sunt şi alte aspecte de menţionat. Apa Prod SA a mai atribuit opt contracte similare celui în cauză. Dintre toate, cel cu Proserv SA este cel mai avansat (stadiul fizic al lucrărilor – 94,23%, încasări efective – 53%). Ce înseamnă asta? Că firmele din grupul Micro Mega HD SA au lucrat de peste 34,36 milioane de lei plus TVA, dar au încasat undeva la 19,32 milioane de lei plus TVA. Dacă un constructor care îşi creditează beneficiarul cu peste 15 milioane de lei plus TVA este pus la zid, înseamnă că gaşca pesedistă care a devalizat CEH SA (şi doar a încasat, nu a făcut şi eforturi pentru a susţine contractele asumate) ar trebui să fie executată pe stadion.

Obrazul politicienilor care, din lipsă de activitate, încearcă să adune electorat deningrându-şi adversarii, este uşor de recunoscut în perioadele preelectorale întrucât devine tot mai gros de la o zi la alta. Aş sublinia totuşi o scuză a adversarilor politici ai deputatei Hărău, aceia ce duc o deja viscerală campanie de denigrare: nu-s nici măcar proşti. Ca să înţelegi că eşti prost, trebuie totuşi să-ţi meargă mintea...

Redăm integral în cele ce urmează Comunicatul de presă al Comitetului Director al SC Proserv SA în urma recentelor informaţii vehiculate în spaţiul public.


Hunedoara, 22.09.2015

Comunicat de presă

S.C. PROSERV S.A., societate comercială membră a grupului S.C. MICRO MEGA HD S.A., a luat cunoștinţă de unele informaţii neadevărate şi defăimătoare vehiculate în spaţiul public.

Prin urmare, aducem la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

S.C. PROSERV S.A. a încheiat cu S.C. APA PROD S.A. Deva, operator de furnizare apă şi canalizare în jud. Hunedoara, la data de 09.12.2013, contractul de lucrări  „HD – CL 7: Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, a reţelei  de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Călan şi Haţeg”  în valoare de 36.465.655,15 lei fără TVA.

Menţionăm că S.C. APA PROD S.A. Deva are în derulare alte 8 contracte încheiate cu alte societăţi, fiecare contract având valoare asemănătoare cu cea din contractul S.C. PROSERV S.A.

Pentru a-şi dovedi capacitatea economică necesară susţinerii financiare a lucrării în perioadele cuprinse între execuţia lucrărilor şi plata (decontarea) acestora, S.C. PROSERV S.A. a participat la procedura concurenţială de atribuire a contractului în asociere cu celelalte societăţi comerciale din grupul SC MICRO MEGA HD SA (S.C. RECOM SID S.A. şi S.C. MICRO MEGA HD S.A.).

Stadiul fizic actual al lucrărilor este îndeplinit în proporţie de 94,23 %. Încasările efective la această dată sunt de 53 %,  ceea ce duce la concluzia că S.C. PROSERV S.A.  susţine  financiar din resurse proprii efectuarea lucrării. La această dată, contractul derulat cu S.C. PROSERV S.A. este cel mai avansat dintre cele 9 lucrări contractate de S.C. APA PROD S.A.

Vă informăm că niciuna dintre societăţile noastre nu este în atenţia organelor statului în legătură cu deficienţe ale activităţii economice desfăşurate.

Atacurile calomnioase la adresa grupului de firme au ca scop denigrarea unuia dintre acţionarii grupului de firme, deputatul Eleonora-Carmen Hărău.  

Asigurăm în continuare partenerii de afaceri şi angajaţii grupului de firme S.C. MICRO MEGA HD S.A. de seriozitatea şi legalitatea activităţilor noastre şi înţelegem să ne apărăm prin toate metodele legale buna reputaţie câştigată prin muncă onestă începând din anul 1990.

Comitetul Director
S.C. Proserv S.A.


Comentarii articol (2 )

#1 Dănuț22.10.2015,  15:26:49
Deputatul PNL-PD-L , HĂRĂU , este adevăratul nou BARON ,al județului HUNEDOARA. În HUNEDOARA, nu mișcă nici o \"afacere mare\", unde să nu \"ia cașcavalul și firmele doamnei HĂRĂU \". Ce vorbim bre\" ??? O să mai auziți de tupeul și nesimțirea acestei doamne, avară după putere.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter