20.03.2016,  19:46:06 | 7 comentarii | 6344 vizualizari
CĂTRE, / MINISTERUL ENERGIEI D-NA SECRETAR DE STAT CORINA POPESCU
de Ziarul Vaii Jiului
Oraşul Petrila din jud. Hunedoara este al V-lea oraș din România ca mărime, cu o populaţie de aproximativ 30.000 mii de suflete.
După acţiunea de disponibilizări masive începută în anul 1997, în activitatea de minerit, din cele 5 unități miniere cu peste 10.000 de angajaţi, 4 dintre acestea s-au închis.
La ora actuala mai funcționează doar Mina Lonea cu un efectiv de 914 salariaţi.
RĂU ESTE CĂ, DUPĂ TOATE ACŢIUNILE DE DISPONIBILIZARE NU AU FOST CREATE ALTERNATIVE PENTRU NOI LOCURI DE MUNCĂ, ASTFEL CĂ RATA ŞOMAJULUI AJUNGE LA 25%.
La Mina Lonea se extrage cel mai bun cărbune energetic din Valea Jiului.
Aceste motive, cât și faptul că Ia Mina Lonea sunt rezerve de cărbune pentru încă cel puţin 50 de ani de acum înainte şi datorită faptului că în anul 2013 s-au pensionat de la această unitate minieră aproximativ 100 de salariaţi, în anul 2014 încă circa 120 persoane, iar în anul 2015, numărul persoanelor care au ieşit la pensie se ridică la aproximativ 115, mă obligă, în calitate de primar, să vă rog să înțelegeți că este necesar să se aprobe angajarea Ia această unitate - singura rămasă în oraşul Petrila pe program de dezvoltare - a cel puţin 250 tineri care nu sunt alţii decât copiii foştilor salariaţi de la unitățile miniere care au fost închise. 
De asemenea este necesar ca în cadrul Minei Lonea să se înfiinţeze un sector pentru lucrări de deschidere și să se asigure aprovizionarea unității cu materiale (grinzi, stâlpi, plasă, piese de schimb pentru utilaje etc.) în vederea asigurării securității oamenilor, a zăcământului și a realizării producţiei programate.
Doamnă Ministru, insist, pe bună dreptate, pentru rezolvarea acestor probleme, mai ales că la Mina Lonea se lucrează în condiţii improprii, condiţii foarte grele.
Spun acest lucru din constatările personale de la locurile de muncă pe care le-am văzut în ziua de 25 august 2015 în subteranul minei.
Condiţiile în care se lucrează pun în pericol, în orice clipă, siguranţa oamenilor și a zăcământului, cauzată de lipsa materialelor (plasă de sârmă, stâlpi, grinzi, piese de schimb pentru utilaje).
De asemenea, lipsa de efective și în special a celor calificaţi (minieri, electromecanici și alte meserii) a condus la neîntreținerea corespunzătoare a căilor de acces și s-a ajuns în situația ca producţia de cărbune să fie extrasă în jomp, îngreunând aprovizionarea și aerajul acestor lucrări.
CU DEOSEBIT RESPECT, VĂ REAMINTESC, D-NA MINISTRU, CĂ ÎN URMA CONVORBIRII TELEFONICE PE CARE AM AVUT-O ÎN DATA DE 16.03.2016, V-AȚI EXPRIMAT ACCEPTUL DE A MĂ PROGRAMA ȘI PRIMI ÎN AUDIENȚĂ LA DVS. CÂT MAI URGENT POSIBIL, PENTRU MAI MULTE CLARIFICĂRI PE MARGINEA CELOR EXPUSE MAI SUS.
Cu deosebită consideraţie.
PRIMAR,
ILIE PĂDUCEL

Comentarii articol (7 )

#1 DĂNUȚ B20.03.2016,  23:46:10
ASTĂZI, GUVERNUL TEHNOCRAT,CIOLOȘ , ARE CU ACORDUL SINDICATELOR DIN MINERITUL VĂII JIULUI , ACCEPTUL DE INTRARE ÎN INSOLVENȚĂ A CELOR PATRU EXPLOATĂRI MINIERE " VIABILE". Adică, cele CARE PĂNĂ ÎN 2016 ,AU FOST VIABILE. DECI ,MAI ÎNTÂI ,AR TREBUI, SĂ CONVINGEȚI SINDICATELE, PENTRU A NU FI DE ACORD CU ÎNCHIDEREA MINELOR, INCLUSIV ,PETRILA. NU AȚI AFLAT, DE LA DOMNUL TEMNEANU, CĂ " SINDICATELE MINIERE DIN VALEA JIULUI, INCLUSIV DE LA MINA PETRILA , AU FOST DE ACORD, CA MINA PETRILA ȘI CELELALTE , VULCAN, LIVEZENI SAU LUPENI, SĂ ÎNTRE ÎN INSOLVENȚĂ. DAR ȘI MAI BINE, CRED CĂ PNL, DIN CARE FACEȚI PARTE, ARE DE MULT TIMP, DORINȚA DE A ÎNCHIDE MINERITUL ÎN VALEA JIULUI. " NU ESTE LEGE ,ÎMPOTRIVA ADEVĂRULUI".
#2 Dan Lungu21.03.2016,  05:30:22
Cumpăraţi voi Mina şi faceţi-o profitabilă. Cumpăraţi materiale, faceţi angajări şi vindeţi cărbune la populaţie ca să nu mai cumpărăm de la ţigani.Pentru întreaga voastră activitate, politicieni şi mineri, avem un singur cuvânt să vă caracterizăm : HOŢILOR !
#3 Localnic24.03.2016,  12:46:37
Doare pe ministru fix in cur de ce vrea paducelul :)) CEH este administrat de reprezentantul firmei cu insolventa, are un director general, are un administrator judiciar...asa ca nu ministrul poate face ceva si primarul de petrila, la mintea lui de lacatus, are impresia ca ministrul sta la taclale cu el, care nu are habar de cum functioneaza CEH. In afara de a intreba de sanatate pe ministru chiar nu are ce intrebari sa puna un primarel de oras oarecare si care traieste din amintiri decand era el mare si tare la pcr. In Vale vad ca tineti inca cu dintii de pcr si pomenile facute de stat pe banii colectati cu japca de la altii care chiar muncesc.
#4 Eco24.03.2016,  21:10:20
Civilizat ar fi fost ca primarul sa obtina in prealabil acordul doamnei ministru care sa ii permita primarului sa dezvaluie, public, continutul unei conversatii telefonice private. Este foarte posibil ca urmare a incalcarii cu buna stiinta a acestui minim protocol ( este chiar obligatie legala de a nu dezvalui fara acordul celuilalt continutul unei conversatii telefonice private) ministrul NICIODATA sa nu accepte a mai sta la vreo discutie cu primarul, fie fata in fata, fie telefonic. "Atentie cu pianul pe scari" domnule primar, ca efectul acestei neglijente tot petrilenii o suporta si apoi ne facem ca nu stim de ce si de unde ni se trage.
#5 Nelu31.03.2016,  13:03:21
Poate pe locul 5 in judetul Hunedoara! Oraşe Aninoasa (4.360 loc.) · Călan (11.279 loc.) · Haţeg (9.685 loc.) · Geoagiu (5.284 loc.) · Petrila (22.692 loc.) · Simeria (12.556 loc.) · Uricani (8.972 loc.)
#6 Eco27.04.2016,  18:52:54
SCUZE ! Am cobit ! Intamplare ori nu, urmare a interventiei domnului primar si a scrisorii deswchise, l-a scutit pe primar de o noua audienta si s-a luat decizia inchiderii minei Lonea. Nu numai ca nu s-a pus in discutie vreo angajare, dar se vor pierde inca o mie de locuri de munca. Intamplare ???


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter