19.07.2016,  17:42:16 | 3 comentarii | 6674 vizualizari
Scrisoarea Sindicatului „Noroc Bun”, singurul sindicat din mineritul Văii Jiului neaservit politic, care nu a semnat pentru închiderea minelor şi care mai luptă pentru drepturile membrilor săi
de Ziarul Vaii Jiului
Sindicatul „Noroc Bun”, 
afiliat la Sindicatul Naţional Petrom Energie
Către Prim-ministrul României,
Domnului Dacian Cioloş
 
Sindicatul „Noroc Bun”, organizaţie care funcţionează în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, vă transmite pe această cale următoarele:
- societatea mai sus menţionată, de la înfiinţarea sa şi până la ora actuală, nu a funcţional respectând Bugetele de Venituri şi Cheltuieli (BVC) aprobate de către Guvernul României; mai mult decât atât, administratorii (la nivel de director general, Consiliu de Administraţie sau Adunarea Generală a Acţionarilor) şi-au mărit exponenţial veniturile, fără a ţine cont de situaţia economică. Nu putem vorbi, sub nicio formă, de productivităţi sau profit în acest caz. De remarcat, modificarea prin CCM a raportului între salariul muncitorului necalificat şi director de la 1-4,4 la 1-13,3.
- prin metode frauduloase a apărut un sindicat reprezentativ, Sindicatul „Muntele” (este un dosar pe rol în acest sens la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva), care la înţelegere cu administraţia, a beneficiat şi încă mai beneficiază de diverse posturi (delegat sindical, inspector social), foarte bine plătite, de delegaţii, deconturi şi multe alte… beneficii. Practic, s-a creat sub umbrela politicului din judeţul Hunedoara, o frăţie, care a dus la falimentarea CEH-SA prin incompetenţă, dar beneficiind de foloase materiale substanţiale.
Domnule Prim-ministru, societatea CEH-SA se află, practic, în faliment. Aveţi datoria să aflaţi adevărul despre ce s-a întâmplat la această societate. De ce nu s-au luat anumite măsuri la timp, de ce nu s-au respectat legile în vigoare, dar şi HG şi alte dispoziţii. Vă atragem atenţia că există un pericol iminent al locurilor de muncă, al siguranţei zăcământului. În situaţia economică în care se află CEH-SA nu există posibilitatea asigurării integrităţii zăcămintelor de huilă din Valea Jiului, dar mai ales riscăm ca mii de oameni să ajungă în stradă fără o protecţie socială adecvată aşa cum prevede Legea Minelor (de văzut modul în care se gestionează minele de cărbune şi protecţia socială la S.N.Î.M.V.J).
În Valea Jiului mai sunt puţin peste o mie de mineri în subteran, ultimii mineri din România. Domnule Prim-ministru, avem ferma convingere că veţi lua măsuri, astfel încât aceşti oameni să părăsească sistemul cu demnitate, nu azvârliţi în stradă. Aveţi credibilitate la UE şi aveţi la dispo­ziţie Legea Minelor, cu ajutorul căreia trebuie să facem două lucruri importante :
1. Să protejăm zăcămintele de huilă din Valea Jiului;
2. Să protejăm ultimii mineri ai României.
Aş vrea să vă reamintesc că în Valea Jiului au murit de-a lungul timpul mii de mineri, mulţi au rămas schilodiţi pe viaţă, iar mii de copii au rămas orfani.
Vă solicităm să dispuneţi anchetarea celor prezentate de noi şi să dispuneţi ca atare. De asemenea, vă solicităm o întrevedere pentru a putea detalia cele prezentate de noi.

Comentarii articol (3 )

#1 pokemon19.07.2016,  23:45:21
Atata timp cat cei cu conditii de pensie sunt intangibili -la nivel guvernamental nu se vrea salvarea ceh-si ei intocmesc listele cu viitorii someri puteti sa tot faceti pana la sf petru sau chiar sf ilie, ca tot e sarbatorit azi. Nea jurca, matale esti tot pensionabil la cerere sau de ce in scrisoare nu amintesti nimic de acest lucru?
#2 Boboc Marian20.07.2016,  11:43:01
Dacă nu ţi-e cu bănat, Pokemon un pseudonim de Laş): De când e Jurca pensionabil şi din ce an e Petre Nica? Hai, curaj, Pokemone, tată... Dacă e nevoie îţi voi publica şi numele să vadă şi poporul cine eşti...
#3 Gupy20.07.2016,  19:46:45
Pokemon...pensionabil esti la65 ani...stai cuminte ca vor pleca si pensionabili dar va trebui sa pui osul la munca ptr ca multi dintre voi nici menta nu o mai frecati invocand faptul ca aveti salarii mici,dar cand ati avut veniturii de cca 700_800 euro tot menta ati frecat...munca voastra de 6 ore se transforma in maxim 4...si astea chinuite ca doar mancam de doua ori intrun sut! Noroc bun pokemon!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter