26.07.2016,  20:11:33 | 0 comentarii | 6547 vizualizari
Liga Pensionarilor Mineri Valea Jiului - Petroşani / Scrisoare deschisă către Guvernul României
de Ziarul Vaii Jiului
• Domnului Prim Ministru Dacian Cioloş
 
După cum se cunoaşte, a fost adoptată de Parlamentul României şi promulgată de Preşedintele României Legea 192/07.07.2015 pentru completarea Legii 263/2010 privind Sistemul Unitar de Pensii Publice, prin introducerea unui nou articol 1691, care pentru pensionarii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 ianuarie 2011 prevede, în esenţă, creşterea punctajelor anuale:
a) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale;
b) cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă sau încadrate în condiţii deosebite; Potrivit art.(5) din această lege, recalcularea prevăzută se efectuează în termen de 24 luni, calculat de la data de 1 ianuarie 2016.
Domnule Prim Ministru, la întâlnirea din 27.01.2016 de la Bucureşti, în prezenţa şefei de serviciu pensii şi altor angajaţi ai MMFPSPV (dna ministru Ana Claudia Costea invocând drept scuze participare la o şedinţă a guvernului), la care am participat ca invitaţi reprezentanţi ai pensionarilor mineri din Valea Jiului, ai pensionarilor siderurgiştilor din Galaţi, Turnu Măgurele şi Giurgiu, s-au stabilit în principal următoarele:
- recalcularea pensiilor să se desfăşoare începând cu luna februarie 2016, în mod eşalonat cu cei ai căror drepturi de pensie au fost stabilite începând cu anul 1990;
- stagiile complete de cotizare utilizate la determinarea punctajului mediu anual să fie cele prevăzute de lege, respectiv “stagiile complete de cotizare avute în vedere la stabilirea pensiei”, (art.134- (3) din Normele de aplicare a L.263/2010 aprobate cu HG nr. 257/20 martie 2011).
Cu toate acestea, domnule Prim Ministru, nu s-a trecut la recalcularea pensiilor a niciunui pensionar din ţară, potrivit principiilor acestei Legi 192/2015 şi suntem deja la mijloc de iulie 2016.
Vă rugăm, domnule Prim Ministru, să ne comunicaţi prin personalul de conducere de specialitate din cadrul MMFPSPV, motivul sau motivele pentru care s-a întârziat aplicarea Legii şi din ce dată va începe totuşi recalcularea acestor pensii, ţinând seamă de faptul că, fiind persoane vârstnice, pentru noi timpul este cel mai mare „duşman”.
Vă mulţumim pentru înţelegere şi colaborare.
PREŞEDINTE, Ing. Ion HORTOPAN
PRIM-VICEPREŞEDINTE, Ing. Barboane CRĂCIUNESCU
VICEPREŞEDINTE: Ing. Ion DĂBULEANU
SECRETARI EXECUTIVI: Ec. Otto HOGMAN
CONSILIER JURIDIC: Elena SEVICI

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter