23.10.2016,  20:59:49 | 3 comentarii | 9716 vizualizari
Sindicatul „Noroc Bun” / Cere autorităţilor Statului Român să intervină în cazul codoşlâcurilor Sindicatului „Muntele”
de Ziarul Vaii Jiului
Către   Preşedintele României
Domnului Klaus Iohannis
Prim-ministrul Guvernului României
Domnului Dacian Cioloş
Ministerul Energiei
Domnului Victor Grigorescu
  
Sindicatul „Noroc Bun”, organizaţie care funcţionează în cadrul SC Complexului Energetic Hunedoara SA, societate aflată în insolvenţă, vă transmite pe această cale faptul că în urma numeroaselor adrese pe care le-am făcut către SC CEH-SA şi către Ministerul Energiei, nu am reuşit să aflăm motivaţia pentru care în această societate sunt menţinute în funcţie anumite persoane care au făcut obiectul unor dosare judecate la ÎCCJ şi a căror soluţie este că în urma activităţii desfăşurate în diverse funcţii de conducere au prejudiciat mineritul Văii Jiului cu sume importante( peste 1 milion de lei).
Vă solicităm în acest sens să analizaţi Decizia nr. 1692/31.05.2016 a ÎCCJ în dosarul nr. 1036/57/2012 şi veţi constata că aproape toţi cei care conduc astăzi SC CEH-SA au adus prejudicii mineritului Văii Jiului. Deşi Ministerul Energiei a fost înştiinţat asupra acestor lucruri, nu a avut nicio reacţie.
În cadrul SC CEH-SA se opreşte activitatea de câte ori doresc liderii de sindicat de la Sindicatul Muntele. Care, culmea, sunt plătiţi ilegal, în opinia noastră, de către SC CEH-SA ca delegaţi sindicali, cu deconturi, diurne, maşini la dispoziţie etc. Nimeni nu a luat vreodată o măsură împotriva lor, deşi sunt pontaţi ilegal, nimeni nu ştie unde prestează aceştia vreo activitate sau locul (biroul) unde îşi desfăşoară activitatea. În plus, zeci de persoane din cadrul aparatului SC CEH-SA sunt pontate fictiv subteran la sucursale, deşi nu prestează niciun post, pontajul făcându-se telefonic.
Un fapt uimitor este că, în urma demisiei liderului de sindicat de la Sindicatul Muntele (având în vedere că acesta candidează pe liste PMP la Senatul României), deşi SC CEH-SA se află în insolvenţă, acestuia i se înfiinţează un serviciu (Serviciu Parteneriat Social) şi este numit şef. Fără concurs şi fără niciun fel de aprobare a factorilor responsabili.
Toate acestea sunt ştiute la nivelul Ministerului Energiei dar care, repet, nu are nicio reacţie, în opinia noastră răspunzând astfel şantajului liderilor de sindicat şi astfel se obţine aşa zisa pace socială cu preţul falimentului SC CEH – SA.
Vă reamintesc că oraşul Petroşani nu poate beneficia de căldură, culmea, din cauza lipsei de cărbune. Asta spune foarte mult despre cum este administrată această societate comercială.
Vă solicităm să dispuneţi, prin puterile legale pe care le aveţi, ca SC CEH-SA să ne pună la dispoziţie următoarele:
- veniturile delegaţilor sindicali din cadrul SC CEH-SA din 2014-2016;
- pontajele acestora, locul unde şi-au desfăşurat activitatea şi contribuţia pe care aceştia au adus-o în activitatea SC CEH-SA;
- adaosurile salariale primite în perioada 2014-2016, delegaţiile, diurnele, costurile cu transportul şi telefonia mobilă.
Suntem nevoiţi să apelăm la dumneavoastră deoarece în repetate rânduri am cerut aceste date factorilor responsabili (SC CEH – SA) şi nu am primit niciun fel de răspuns. Refuzăm să credem că Ministerul Energiei se face părtaş la toate aceste lucruri, ilegale în opinia noastră, şi că de fapt este victima unor dezinformări.
Cu stimă,
Ştefan Adrian Jurca 
Sindicatul “Noroc Bun’’
 
Confirmare de primire
Stimate domn
Am primit adresa dumneavoastră, atât prin intermediul poştei electronice, cât şi ulterior prin fax şi vă informăm că am solicitat un punct de vedere administratorului special CEH.
Ulterior primirii răspunsului de la acesta şi în urma efectuării unei analize cu privire la aspectele semnalate, vă vom comunica, în cel mai scurt timp posibil, informaţiile solicitate. 
Cu stimă,
Biroul Comunicare Publică şi Relaţii Publice Ministerul Energiei

Comentarii articol (3 )

#1 Bula24.10.2016,  08:40:36
Pai toate hoțiile sunt făcute de cei care îndeplinesc condițiile de pensionare, nu? Sa iasă toți din sistem și dacă e cazul sa se facă angajări ..... sa nu mai lucrează oamenii la Merișor sau în alte locatii
#2 Eco25.10.2016,  23:23:14
Scuze, poate am citit / inteles eu gresit ! Cum sa "se puna la dispozitie veniturile delegatilor sindicali " ??? Exprimarea ( consider eu ) este rezultatul unei formulari eronate, ca sa nu spun (mai) altfel... La fel si cu "adausurile salariale (...) " ale acelorasi. Posibil sa se fi intentionat a se CERE DATE despre veniturile delegatilor sindicali si DATE despre "adausurile salariale". Cum ramane ? Ca Presedintele Romaniei, Prim-Ministru si Ministrul Energiei nu prea au cum sa puna la dispozitia domnului Stefan Adrian Jurca aceste...sume...
#3 ionica26.10.2016,  22:02:07
nu se intimpla nimic ,acesti teroristi din domeniu minier fac regulile si legea ,chiar daca sustinerea lor e zero


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter