13.04.2017,  18:48:12 | 0 comentarii | 6126 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Primim la redacţie / Copii sănătoşi într-un mediu sănătos
de Ziarul Vaii Jiului
La Şcoala Gimnazială Nr. 2 din colonia Petroşaniului s-a demarat un proiect prin care curtea şcolii să devină un spaţiu primitor, plin de verdeaţă deschis pentru recreere şi mişcare în aer liber.Amenajarea acestui spaţiu reprezintă un vis care acum devine realitate.
 
Accentul va cădea pe activităţile educative şi ecologice ce se vor desfăşura în spaţiile din curtea şcolii. Copiii îşi vor forma un comportament civic, de conservare a naturii, având o atitudine pozitivă faţă de mediul natural. 
Prin activităţile ecologice nonformale menţionate dorim ca aceşti copii să realizeze cât de important este faptul de a trăi într-un mediu curat, ecologic. Activităţile ecologice se vor desfăşura în mica livadă plantată şi îngrijită de elevi în spaţiul verde amenajat. Mini-livada cu 60 de pomi fructiferi va fi modul ideal de a respira aer curat şi a consuma fructe ecologice, proaspete.
Titlul proiectului: Copii sănătoşi într-un mediu sănătos, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, în cadrul programului Spaţii verzi, componenta Spaţii verzi urbane cu suma de 8999 lei.
Proiectul a fost propus spre finanţare de către Asociaţia EDUPRO, organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2008 de cadrele didactice ale Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroşani, în scopul accesării de fonduri nerambursabile pentru şcoală. Scopul proiectului constă în amenajarea spaţiului verde din curtea Şcolii Gimnaziale nr. 2, prin plantarea de pomi fructiferi, arbuşti ornamentali şi flori pe o suprafaţă de 3626 m2 şi are ca obiective principale implicarea elevilor şi părinţilor acestora în activităţi de voluntariat, dezvoltarea abilităţilor de gospodărire ale elevilor şi responsabilizarea în raport cu propria muncă, înfrumuseţarea zonei verzi din curtea şcolii şi realizarea unui aspect plăcut şi benefic al curţii şcolii, prin montarea de mobilier de grădină, util pentru activităţile în aer liber ale elevilor. Contribuţia financiară a organizaţiei este de 3600 lei.
Implementarea proiectului este realizată de Asociaţia EDUPRO, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroşani şi Primăria Municipiului Petroşani, şi a demarat pe data de 3 aprilie prin  achiziţionarea puieţilor de pomi fructiferi, astfel că până pe 14 aprilie vor fi plantaţi peste 60 de puieţi în curtea şcolii, urmând ca după vacanţa de primăvară să continuăm cu achiziţionarea şi plantarea de arbuşti ornamentali şi răsaduri de flori. Echipa de proiect este alcătuită din membri ai asociaţiei noastre, cadre didactice ale Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”, prof. Mihaela Mariţa fiind coordonatorul de proiect.  
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2, cei de astăzi şi cei din generaţiile viitoare, mediul în care îşi vor desfăşura activităţile în aer liber fiind unul benefic pentru sănătate şi primitor, plăcut, potrivit pentru a favoriza o stare de bună dispoziţie participanţilor.
La realizarea activităţilor propuse în proiect va participa un număr mare de persoane, aproximativ 250 de elevi, părinţi ai elevilor sau fraţi, coordonaţi de cadre didactice şi personal administrativ al şcolii, membri în echipa de proiect sau voluntari.
Credem că prin promovarea şi susţinerea educaţiei faţă de mediu, prin amenajarea spaţiului verde din curtea şcolii noastre vom oferi un loc ideal de relaxare şi recreere pentru elevi, cadre didactice, părinţi şi vom trezi acel spirit de iniţiativă şi asumare a responsabilităţii tuturor pentru spaţiile, încă verzi de lângă noi.
Prof. Mihaela MARIŢA

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter