09.05.2017,  17:17:14 | 0 comentarii | 7638 vizualizari
Primim la redacţie de la administratorul-pensionar al Bazinului de înot / Către Redacţia Ziarul Văii Jiului,
de Ziarul Vaii Jiului
Clubul Sportiv Fair-Play Vulcan a fost depistat că efectua activităţi de învăţare şi practicare a înotului pentru copii la Bazinul Didactic Petroşani, fără ca această activitate să fie autorizată legal. Când am cerut d-lui Kontoş Alin clarificări în această privinţă mi-a spus acelaşi lucru ca şi presei, citez: „Noi am demarat deja acţiunile. Este certificare dată de către un avocat că s-a modificat statutul şi s-au adăugat acele ramuri sportive. Următorul pas este să iasă hotărârea judecătorească şi următorul pas la minister, care va aplica acea ştampilă şi va trece ramura respectivă”. Practic dl Kontoş recunoaşte în luna mai 2017 că acest club sportiv a efectuat de câteva luni la Bazinul Didactic Petroşani activităţi de predare a înotului fără a fi autorizate, despre care ştia că trebuie aprobate prin hotărâre judecătorească şi avizate de Ministerul Sportului, deşi îmi tot promitea din luna ianuarie a.c. că va aduce acte doveditoare.
În realitate ne-a minţit pe toţi cu multă lejeritate întrucât Judecătoria Petroşani a respins la data de 16 martie 2017 cererea Clubului Sportiv Fair-Play Vulcan de modificare a statutului. Este vorba de Hotărârea membrilor fondatori cu nr.1 din 04.01.2017 pe care dl Kontoş ne-a lăsat-o în copie şi cu care s-a lăudat public că a completat activităţile sportive cu „sporturi acvatice, sporturi de iarnă şi alte sporturi”. Anexez dovada tipărită de pe pagina de internet a judecă­to­riei, dosar nr.2385/278/2017, pe care am consultat-o din curiozitate, observând ezitarea d-lui Kontoş în a răs­punde clar dacă s-au aprobat modificările la statut. Probabil că urmează acuzaţii furibunde şi la adresa judecătorilor care au refuzat să înţeleagă beneficiile practicării sporturilor acvatice predate de Clubul Sportiv Fair-Play Vulcan...
Fiind responsabil de toate activităţile ce se desfăşoară în interiorul bazinului şi de buna desfăşurare a activităţilor (art.3 Regulament de funcţionare) am interzis acestui club sportiv autorizat pentru fotbal să mai predea lecţii de înot prin închirierea unui culoar al bazinului, până la intrarea în legalitate. Mi s-a spus „fii atent bă că habar n-ai cu cine te pui”, fiind supus ulterior presiunilor părinţilor nemulţumiţi de poziţia mea dar şi tonului uşor caustic al unor articole de presă.
Nu comentez regimul fiscal al banilor încasaţi de Clubul Fair-Play de la părinţii copiilor care mi-au reproşat că ei au plătit luni de zile lecţii de înot antrenorului Kontoş şi că le interzic practicarea acestui sport. Responsabilitatea aparţine asociaţiei şi antrenorului care le-a creat această impresie de falsă legalitate şi a prezentat la bazin sub antetul clubului tabele nominale cu zeci de copii „înscrişi la cursurile de înot” neautorizate legal. Nu am pus niciun moment la îndoială competenţele profesionale ale d-lui Kontoş Alin, însă solicitarea de închiriere a unui culoar al bazinului a făcut-o clubul sportiv şi nu susnumitul în nume personal. Aici nu este vorba de beneficiile practicării înotului de către nişte copilaşi şi de reaua-voinţă a administratorului bazinului, aşa cum insinuează perfid dl Kontoş Alin, ci despre faptul că un club sportiv de fotbal predă si lecţii de înot în mod ilegal. Iar acesta chiar este un subiect de lămurit de către instituţiile competente. În cazul vreunei accidentări nefe­ri­cite, cunoscută fiind zburdălnicia copiilor, aş fi fost probabil primul tras la răspundere şi acuzat de autorităţi, inclusiv de părinţii care m-ar fi linşat că am tolerat „lecţii de înot la negru” care au condus la respectiva întâmplare. Încerc să evit astfel de scenarii triste discutând pe documente şi nu pe bune intenţii ale unora. Primarul municipiului citat de presă şi-a exprimat clar poziţia, cerând ca „instructorul de înot să prezinte toate actele în regulă”.
Bazinul Didactic Petroşani a fost şi este frecventat de mii de persoane, fiind meritul administraţiei publice locale pentru menţinerea unui standard ridicat al practicării înotului. 
În toate situaţiile am gestionat fără probleme activităţile curente, însă inevitabil am fost pus şi în situaţia rezolvării unor cazuri ca cel de faţă, când diverse persoane cu oarecare notorietate în Valea Jiului au încercat ocolirea regulilor dorind un regim mai privilegiat sau trecând pur si simplu la ameninţări de genul „habar n-ai bă cu cine te pui”. 
Cred că este fair-play să publicaţi şi punctul meu de vedere (îl publicăm pentru a doua şi ultima oară; prima dată l-am publicat chiar în articolul dedicat acestui subiect, pe care probabil Petre Popa nu l-a citit până la capăt - n.r.); 09.05.2017 
POPA PETRE NICOLAE
Administrator la Bazinul Didactic Petroşani

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter