11.05.2017,  21:17:33 | 2 comentarii | 5402 vizualizari
Ieşire la rampă / Lucian Resmeriţă - candidatul PSD la funcţia de primar de Lupeni (III)


de Corneliu BRAN

Marţi, 9 mai, senatorul PSD Cristian Resmeriţă a organizat la Petroşani, la sediul organizaţiei social-democrate, o conferinţă de presă. Unicul subiect al conferinţei: alegerile locale din 11 iunie. 
Lucian Resmeriţă, candidatul PSD pentru funcţia de primar, şi actualul primar interimar Iacob Mesaroş au fost şi ei prezenţi. Continuăm cu declaraţiile.

Lucian Resmeriţă
S-a asfaltat, şi între bordură şi trotuar a rămas o zonă neamenajată, ca să dau un exemplu. Aici trebuie intervenit şi îl am în proiectul meu. Avem în vedere iluminatul ornamental şi arhitectural, mai multe. Iar dacă vorbesc de seară, vin cu un aspect petrecut iarna trecută, când Cristi, care era primar şi cu domnul viceprimar, alături de mine am făcut un proiect prin care am considerat că municipiul Lupeni are nevoie de ornament festiv de iarnă. Unul foarte frumos şi aşteptat de oameni, dar şi de turişti. Nu uitaţi că iarna în staţiunea Straja vin de sărbători minim 4.000-5.000 de oameni. Este normal ca aceşti turişti să vadă şi aceste aspecte frumoase, cum e iluminatul de sărbători. Dar ce să vezi, partidele din opoziţie, consilierii lor, au refuzat în şedinţă acest proiect de hotărâre, ca şi multe altele importante pentru municipiu, ce la rândul lor n-au fost votate de opoziţie! De acea când voi fi primar mă voi lupta să-i strâng în jurul meu pe toţi, mergând pe ideea că municipiul nu se poate dezvolta decât dacă cu toţii suntem împreună! Vom amenaja monumentele pe care le avem, punctele turistice importante, vom ilumina seara clădirile importante şi anumite zone. Avem multe de făcut!
Un alt exemplu. Turistul vine vara la Straja. Nu trebuie să ne ascundem. Vara, în staţiune, el nu prea are mare lucru ce să facă. Rolul primăriei va fi aceea de a încerca să formeze pentru turişti un program bine gândit şi atractiv, prin care aceştia să-şi dorească să mai revină şi vara următoare aici. Un program de 6-7 zile, care să cuprindă trasee de vizitat, peşteri, alte obiective, că natura ne-a dat destule în Valea Jiului.
Ca să dezvoltăm Lupeniul împreună este nevoie de continuarea dezvoltării infrastructurii. Infrastructura în municipiul Lupeni a explodat în ultima perioadă şi mai ales în ultimul an – da, acesta e cuvântul explodat! S-au făcut numeroase amenajări în foarte multe cartiere, s-au făcut drumuri, alei, trotuare, parcări, iar înainte s-a rezolvat şi cu asfaltarea drumului de centură şi a drumului din Straja. Toate acestea trebuie să continue, drumuri, asfaltări, amenajări, iar ca un punct forte mai vin peste toate astea în program şi cu iluminatul public. Cât Cristi a fost primar a reuşit să implementeze în Cartierul Bărbăteni un iluminat modern tip led, ce are multe avantaje (economie de curent şi de bani, vizualitate mai bună şi mai clară). Acest proiect trebuie continuat şi în celelalte cartiere şi îl avem în vedere. (...) Cel mai greu subiect la care eu trebuie să răspund este cel de care m-aţi întrebat, legat de crearea de locuri de muncă. Eu mă gândesc că ar fi bine ca în acest moment să reuşim să păstrăm în Lupeni locurile de muncă pe care le avem! Voi încerca să sprijin în acest sens, pe cât voi putea, investitorii pe care-i avem în oraş în acest moment. Voi încerca cât pot eu să sprijin Complexul Energetic Hunedoara. Aici am alături de mine o echipă, în frunte cu Cristi Resmeriţă, care este să zicem expert în acest domeniu, dar şi cu domnul viceprimar (...).
La Lupeni trebuie să ţinem cont şi de staţiunea Straja. Pe timp de iarnă sunt acolo în jur de 400-500 de angajaţi. Ar fi important pentru mine şi pentru oraş dacă aş reuşi pe perioada mandatului să păstrez acest număr de angajaţi pentru tot parcursul întregului an! Ar fi un lucru benefic, ar merge cabanele şi pensiunile mai bine, ar intra bani la bugetul local mai mulţi, iar mai multă lume ar avea un loc de muncă, deci un venit stabil. Trebuie dezvoltat, deci, şi turismul de vară. În momentul de faţă s-au făcut paşi importanţi, existând şi pentru perioada de vară cereri, vorbesc de taberele de vară pentru copii. În iulie şi august şi anul acesta, ca şi anul trecut, va avea foarte mulţi turişti, prin copiii ce vin în aceste tabere din toată ţara. Avem căbănuţarii şi câteva echipe de tineri ce se ocupă foarte bine de aceşti copii. Avem un exemplu în Straja, un tânăr care are vreo 20-30 de angajaţi ce se ocupă numai de aşa ceva, de aceşti copii care vin în staţiune vara în tabere. Îi învaţă engleză, au cursuri de matematică, dacă e nevoie de fizică mă voi duce chiar şi eu şi aşa mai departe. Că m-aţi întrebat de un bazin şi o sală de sport în staţiune, făcute cu fonduri europene, avem în calcul o sală polivalentă în Straja. Ce ar trebui să se întâmple dacă această sală va fi construită? Pe lângă turişti, vor putea veni echipe de sportivi în cantonament toată vara şi nu numai. Se vor putea organiza competiţii sportive, ceea ce înseamnă alţi şi alţi vizitatori, se vor putea face multe. Este un punct foarte important pentru staţiune. Dacă am avea o astfel de sală polivalentă, cu un bazin de înot şi tot ce trebuie, dacă am avea un spa, alte dotări, fireşte că am avea şi un turism de vară mai dezvoltat, deci şi turişti constanţi ca şi număr pe toată perioada anului. De aceea, aceste lucruri mă vor preocupa pe perioada mandatului şi ne gândim la un proiect european în acest sens (...).
Noi trebuie să facem în aşa fel ca în fiecare an să îmbunătăţim câte ceva la Spitalul Municipal Lupeni. Trebuie să recunoaştem, lumea e destul de bolnavă în Valea Jiului şi are nevoie de condiţii medicale şi spitaliceşti. Vom încerca în fiecare an să refacem 3-4 saloane şi secţii, să punem pe rând toate aparatele medicale pe care le avem în funcţiune, deci să le valorificăm (trebuie să recunoaştem, până acum n-au fost puse în funcţiune toate aparatele medicale, lucru ce trebuie corectat, iar la nevoie să aducem şi altele).
Dacă tot am vorbit de proiecte europene, aş vrea să vă spun că eu, provenind din învăţământ, ţin foarte mult la şcoli. În acest moment avem trei proiecte la care echipa PSD Lupeni, împreună cu mine, sperăm să obţină finanţare de la UE. Avem proiecte pentru Şcoala Gimnazială nr. 3, Şcoala Gimnazială nr. 2 şi Liceul Tehnologic Lupeni. Acel proiect pentru liceu va fi fabulos, avem în vedere pe lângă altele şi teren de fotbal şi teren de handbal, practic toate condiţiile pentru performanţă.


Comentarii articol (2 )

#1 MOMO12.05.2017,  21:27:50
.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter