02.07.2017,  17:38:51 | 0 comentarii | 4455 vizualizari
În CL Petroşani, Milu Vladislav (ALDE): „Supun la vot... ah... am supus o dată... În fine, proiectul a trecut, cu Dumnezeu înainte!”
de Corneliu BRAN

• Ipocrizia unor conducători de partide

În afară de proiectul nr. 14, la ultima şedinţă de Consiliu Local Petroşani a existat o discuţie şi pe marginea proiectului nr. 11.

Proiectul nr. 11 viza „concesionarea prin licitaţie publică a două parcele de teren în suprafaţă de 21 mp fiecare, situate pe strada Aleea Poporului, zona PT 11A”. După ce a întrebat preşedinţii de comisii de specialitate dacă dau sau nu răspuns favorabil acestui proiect, preşedintele de şedinţă Milu Vladislav (consilier ALDE) a supus la vot proiectul, fără să lase loc de „discuţii pe marginea proiectului”, cum s-a întâmplat la toate proiectele! La vot au existat două abţineri: consilierii Vladislav şi Rus fiind cei ce s-au abţinut de la vot. 
A existat cu acest proiect un moment mai mult decât hazliu, care ne-a făcut să credem că preşedintele de şedinţă a uitat de-a dreptul că el singur a supus la vot proiectul fără să dea drumul la discuţii pe marginea proiectului, cum e regula. Că a fost un moment întâmplător sau doar o mică scenetă menită să aibă loc înainte de vot, ca nu cumva consilierii să fie „deturnaţi” în a vota, doar Milu Vladislav ştie. Noi am luat-o ca fiind o simplă scăpare a acestuia, iar momentul a devenit de-a dreptul hazliu spre finalul intervenţiei preşedintelui de şedinţă, repetăm, făcută abia după vot! Dacă nu ne credeţi, urmăriţi mai jos!
„Motivez de ce nu am votat acest proiect, dacă-mi daţi voie. Ca şi domnul consilier Ioan Rus de altfel. Locuiesc chiar în acea zonă şi vă spun că o să arate acea zonă deplorabil, din cauza lipirii a două garaje în acel careu, chiar de PT 11. Am chemat-o azi dimineaţă pe doamna Puiu la faţa locului. Şi, într-adevăr, dacă vă uitaţi pe schiţă, este chiar în faţa punctului termic! Oamenii din zonă au aflat de acest proiect şi sunt foarte nemulţumiţi. Nu ştiu dacă vă convine peste tot să avem aşa ceva... S-ar putea peste câţiva ani să ne trezim că punctul termic trebuie demolat. Ce facem, rămânem acolo cu cele două garaje? Nu zic că treaba asta se întâmplă acum, dar poate peste zece-douăzeci de ani s-ar putea. Atunci ce se va face? Se vor face acolo din nou garaje, când acolo e un teren care se pretează pentru construcţia de locuinţe? Domnul director Bican ştie foarte bine ce vorbesc eu acum. Termoficarea în viitor nu prea are sorţi de izbândă în judeţul Hunedoara. De asta motivez şi sunt împotriva acestui proiect de hotărâre! Supun la vot...”.
După vreo douăzeci de secunde de uluială şi după ce secretarul i-a spus şoptit consilierului că s-a votat deja proiectul, Milu Vladislav şi-a revenit şi a dat-o la întors: „Ah, da... am supus o dată... În fine, proiectul a trecut, cu Dumnezeu înainte! Trecem la proiectul nr. 12” (râsete prelungite în sală!).

N.R. Dincolo de această bâlbă, consemnăm poziţia lui Milu Vladislav şi a lui Ioan Rus, să-i zicem în favoarea cetăţenilor din această zonă a Petroşaniului. Dar şi ipocrizia politică a lui Milu Vladislav şi Ioan Rus, care, ca şefi de partid (unul ALDE, celălalt PSD), ar fi putut să-i convingă şi pe consilierii din partidele lor să nu voteze, şi atunci proiectul ar fi căzut. Aşa, gestul lor de a nu vota proiectul e doar un gest populist, tipic vremurilor politice pe care le trăim. Sau, poate, cine ştie, nu-i mai ascultă consilierii din partidele pe care le conduc? (ZVJ)  


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter