10.07.2017,  20:04:23 | 2 comentarii | 5635 vizualizari
Sub conducerea pedistului vopsit Purcaru minele Văii Jiului sunt K.O., iar Cabana Jieţ a minei Livezeni – cuibușor de paranghelii liberale
de Ziarul Vaii Jiului

Întrucât nu știm de când Ioan Stamin Purcaru (pedist vopsit în pesedist, bogătan nu-i vorbă…) nu a mai intrat în vreo mină din Valea Jiului, îi vom schița situația din subteranele Văii Jiului. 

Amicii politici și de afaceri
Bineînțeles că dezastrul este urmare a conducerii dezastruoase a CEH a cuplului Melczer–Nica (ambii – gras plătiți) și a indolenței Sindicatului „Muntele”, dar Purcaru, în calitatea sa de președinte de Consiliu de Administrație al CEH, avea tot timpul din lume ca să ia măsuri. Însă, singura lui grijă, ca om al PSD-ului, a fost să nu-i deranjeze de la încasare pe vechii săi amici politici de la… PD, menținându-i în funcțiile de directori, ingineri șefi, șefi de sectoare. Și, ca să fim corecți până la capăt, Purcaru nu și-a uitat nici vechii parteneri de afaceri din vremea când era director general al CNH. Un exemplu este chiar noul liferant de plasă al CEH, un afacerist membru marcant al PNL Vulcan. 

Liberalii au râs la cabană de Nistor și ai lui
Cum în mediul tehnic este de notorietate că mineritul e o haină prea mare pentru inginerii PD, aceștia au organizat sâmbăta la cabana minei Livezeni de la Jieț ziua în amiaza mare un bairam, la care au participat toți grangurii PNL din județ. Au sărbătorit faptul că pe ei, din noiembrie 2016, nu i-a schimbat nimeni de la butoane: nici Guvernul Grindeanu, nici Guvernul Tudose, fiindu-le mai bine chiar ca pe vremea lui Boc. Bineînțeles că, atunci când au toastat pentru actualul director al minei Livezeni, au râs în hohote de prostia lui Laurențiu Nistor. Care, deși are ingineri destoinici în propriul partid, la mina Livezeni a lăsat tot un pedist. La fel, ca și la alte mine, desigur… Bravo, Nistore!

De la câteva mine adunate

Mina Lonea
Apariţia unui fenomen de autoîncălzire la E.M. Lonea la Abataj cu Banc Subminat nr.39 S.IX a condus la închiderea acestei capacităţi de producţie la 24 iulie 2017. Aici ar trebui și directorul general adjunct Nica să ne spună ce a făcut el să nu ia foc abatajul. Dar să ne spună ceva serios, nu că a legat focul de diesel și l-a tras din mină… Că nu e de glumit…

Investiții, ioc!
O altă cauză a dezastrului din mineritul Văii o constituie nerealizarea producţiei planificate din lucrările de pregătire. Acestea au fost oprite temporar din cauza lipsei de materiale. Brigăzile de pregătire au fost plasate la lucrări de recuperare a elementelor metalice din lucrările miniere inactive, în scopul refolosirii acestora pentru susţinerea lucrărilor în execuţie. Acestea au determinat viteze de avansare reduse şl întârzieri la finalizarea lucrărilor. Bă, Purcarule, bă, Melczer, bă, Nica, vă dați seam ce au ajuns bieții mineri?
S-au realizat doar 280 m de lucrări miniere de pregătire dintr-un total de 686 m.

0 (zero) tone. 0 (zero) bucăți…
Necesarul de profil de mină laminat (TH) pentru realizarea celor 686 m.l. pregătire a fost de 205 tone, din care s-au aprovizionat 0 (zero) tone.  Necesarul de elemente de asamblare (bride) pentru realizarea celor 686 m.l. pregătire a fost de 4.400 bucăți şi s-au aprovizionat 0 (zero) bucăți.
Bă, Purcarule, tu știi ce înseamnă 0 (zero)?

Mina Livezeni
Din cauza gradului mic de cunoaştere a zăcământului din stratul 13, blocul VII şi a imposibilităţii de cerce­tare a zonei ca urmare a lipsei unei sondeze de cerce­tare geologică au apărut probleme în conturarea Panoului 5 la E.M. Livezeni, generate de apariţia unor falii cu pasul de peste 10 m, atât în galeria de bază, cât şi în galeria de cap, falii care nu apar pe hărţile structurale existente şi care nu au fost întâlnite în lucrările miniere deja săpate. Până în prezent au fost executate 20 de foraje de cercetare în zonele faliilor. Din cauza ineficienţei şi uzurii ridicate a sondezelor existente nu se poate face o imagine clară a structurii tectonice a zăcământului şi retrasarea hărţilor structurale în conformitate cu realitatea existentă în teren. Aceasta a condus la întârzieri în executarea lucrărilor de pregătire.
Le spunem ceva pedistului Purcaru și pesedistului Nistor: pe vremea când de treburile producției se ocupa un inginer de la PSD la mina Livezeni se scotea cărbune, nu piatră. Și vremea aia nu era acum o sută de an, ci anul trecut. Însă, gașca de ingineri slab pregătiți din punct de vedere profesional i-a alungat, ca să rămână la butoane. Au rămas inginerii PD și iată rezultatele…
Acum se aduc pe bani grei sonde și sondori din Polonia, când era mai simplu să-i ții la butoane pe inginerii pricepuți ai minei, chiar dacă erau membri ai PSD.   

Lipsuri, lipsuri…
Lipsa echipamentelor de susţinere a abatajelor, res­pectiv a stâlpilor hidraulici individuali cu circuit deschis echipaţi cu ventil şi a grinzilor de susţinere articulate necesare înlocuirii echipamentului existent a condus la creşterea numărului de operaţii executate în abataje, cauzate în special de gradul de uzură ridicat al echipamentelor existente.
În perioada mai-iunie 2017, când Purcaru conduce CA al CEH, s-au aprovizionat unităţile miniere cu zero stâlpi hidraulici dintr-un necesar de 500 bucăţi şi 140 grinzi GSA dintr-un necesar de 360 bucăţi.
Disponibilităţile tehnice ale unităţilor miniere sunt limitate şi cu un grad de uzură ridicat, producându-se numeroase defecte ale acestora. Lipsa pieselor de schimb a determinat întârzierea reparaţiilor. Din aceste cauze se înregistrează perioade de stagnare a producţiei, ceea ce a dus la reducerea gradului de utilizare a capacităţilor de producţie. În acest an nu au fost achiziţionate utilaje şi nici unelte de mică mecanizare, majoritatea utilajelor şi echipamentelor din dotare şi-au depăşit durata de exploatare, iar dificultăţile la aprovizionarea cu materiale şi piese de schimb au produs întârzieri în procesul de producţie.

Ortaci puțini. Pontaje fictive multe
Efectivele subdimensionate, în special la locurile de muncă direct productive, reprezintă o altă cauză a situației dezastruoase din CEH.
Cu toată această situație, moda pontajelor fictive la minele Văii nu a dispărut. Surse bine informate care au în observare cazul susțin că la o mină de municipiu, birjărită de un director PD, ar fi pontați fictiv între 50-70 de ortaci. Nu înțelegem de ce Purcaru tace mâlc în această gravă chestiune. Se vorbește de bani mulți, de un circuit al acestora… Bine măcar că aceasta este în atenția organelor abilitate ale statului român.


Comentarii articol (2 )

#1 ion 10.07.2017,  21:48:10
50-70 de ortaci-daca putem sa i numim asa-pontati fictiv sunt putini.sa incepem cu directorul care pentru procentul de subteran avut nu intra in mina ,tot pontaj fictiv.din cei pontati fictiv fac parte fratele directorului Durbaca Ciprian,efectivul plasat la Cabana Jiet si cel de la casele particulare ale directorului general Stancu Viorel,etc.Dar de astase ocupa cei ce raspund Sef Resurse Umane
#2 Valea P11.07.2017,  08:11:09
Sunt in jur de 30-40 persoane la sediul CEH SA cu procent de subteran care sunt pontate fictiv la Suc miniere din cadrul CEH (pontati cu un telefon,iar ei stau la cumparaturi,in birouri sau la piata).Si mai sunt la fiecare Suc un numar de aproximativ 40 de persoane(personal tehnic,ingineri sefi,Directori) care sunt platiti subteran. La Suc Prestserv sunt un numar de 13 Salvatori( Directorul ,Sef salvare) platiti subteran.Rezulta un numar de 215, + -, persoane (pontate fictiv subteran),5 Suc X40 plus Prestserv.O calculatie facuta la rece.Daca conteaza pentru cineva ciferle exacte pot fi descoperite,si demonstrate.Repet un calcul la rece.Asadar acesti pontati FICTIV stau 6 ore la serv, iar beneficiile sunt de MUNCITOR SUBTERAN ,sunt tolerati de conducerea CEH si astfel acesti oameni trag sistemul in piept.Dar ce mai conteaza cand tot iei sunt cei care si conduc aceste Suc.si acest SISTEM.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter