11.07.2017,  12:55:41 | 1 comentariu | 1532 vizualizari
Primăria Uricani externalizează contractul de salubrizare
de Alina PIPAN

Primăria Uricani a scos la licitaţie serviciile de salubrizare aferente atât localităţii Uricani, cât şi localităţilor componente, respectiv precolectare, colectarea, transportul, sortarea şi depozitarea deşeurilor municipale şi deşeurilor similare. Valoare estimată a contractului este de 333.522 lei, fără TVA.

Conform contractului, operatorul are permisiunea de a desfăşura activităţile de precolectare, colectare, transport, sortare şi depozitare a deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorială a oraşului Uricani.

Ce înseamnă de fapt activitatea de salubrizare, şi ce amploare are?

Numărul mediu anual de locuitori din aria de operare este de 8.613 locuitori înregistraţi, din care un număr de cca. 3.000 locuitori sunt plecaţi în străinătate. Din cei 8.613 locuitori ai oraşului cca. 1.405 locuiesc în cele 495 gospodării individuale iar 7.208 locuitori în asociaţii de locatari/proprietari. Conform unei medii calculate se colectează cam 5,97 de tone/zi.

Platformele amenajate pentru colectarea deşeurilor menajere se află pe str. Revoluţiei, zona bloc 5, str. Revoluţiei, zona bloc 1, str. 1 Mai, zona bloc 11, str. 1 Mai, zona Piaţa Veche, b-dul Republicii, zona bloc turn - staţie de autobuz, str. Aleea Brazilor - C.T.- 1, str. Aleea Brazilor-cămin 12, str. Aleea Brazilor - C.T.- 2, str. Unirii, zona bloc 61, b-dul Progresului, zona bloc 48, str. Aleea Teilor – spital, str. Sterminos - zona Club Pensionari. În total Uricaniul are amplasate 74 de containere şi ridică 142 de pubele a câte 120 litri o dată pe săptămână, de la gospodăriile individuale.

Colectarea deşeurilor municipale se face în autogunoiere, iar acestea vor fi încărcate astfel încât deşeurile să nu fie vizibile şi să nu existe posibilitatea împrăştierii lor pe calea publică. Este interzis să se răstoarne recipientele în curţi, pe stradă sau pe trotuare, în vederea reîncărcării deşeurilor municipale în autogunoiere. În cazul deteriorării unor recipiente, pungi/saci de plastic şi al împrăştierii accidentale a deşeurilor în timpul operaţiunii de golire, personalul care execută colectarea este obligat să încarce întreaga cantitate de deşeuri în autovehicul, astfel încât locul să rămână curat. Programul de ridicare a deşeurilor municipale va fi între orele 8:00 -16:00.

Colectarea deşeurilor municipale se va efectua după cum urmează:

- în anotimpul cald: 1 aprilie -1 octombrie, zilnic din zonele centrale şi de la unităţile de alimentaţie publică, unităţile sanitare, pieţe, cantine, restaurante, hoteluri, grădiniţe, creşe;

- în anotimpul rece: 1 octombrie - 1 aprilie, la două zile din zonele centrale şi de la unităţile de alimentaţie publică, unităţile sanitare, pieţe, restaurante, moteluri, grădiniţe, creşe.

Colectarea din punctele gospodăreşti se va efectua în anotimpul cald de două ori pe săptămână, în anotimpul rece o dată pe săptămână.

 

 


Comentarii articol (1 )

#1 matei11.07.2017,  13:19:59
normal si corect sa participe la licitatie firme care sa asigure colectarea deseurilor in felul urmator ; sa asigure containere pentru colectarea deseurilor divizat sa ridice luni - hartie, marti - plastic, mircuri - sticlesi doze de metal, de doua ori pe saptamana sa colecteze deseurile nereciclabile. Veti vedea domnule primar ca vor scadea cheltuielile deoarece populatia va fi mai atenta, iar in timp hartia si sticlele se vor putea ridica o data la doua saptamani


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter