21.07.2017,  17:49:09 | 0 comentarii | 1071 vizualizari
La Petrila, obiective noi aprobate la finanțare pentru perioada 2017- 2020
de Alina PIPAN

Primarul Vasile Jurca rămâne pe linia investițiilor în infrastructura de transport și cea educațională, investiții cu riscuri minime, care răspund unei nevoi imediate a populației, ușor și rapid de implementat. Astfel, a cerut și a obținut finanțare pentru construirea unor grădinițe și asfaltarea unor drumuri. În total programele finanțate din fonduri guvernamentale însumează 12.554.617 lei.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, Ministerul Dezvoltării finanțează 8 proiecte infrastructurale la Petrila, după cum urmează:  construire Grădiniţă cu program normal 5 grupe Lonea-Ana Colda - 2.087.948 lei; construire Grădiniţă cu program normal 6 grupe - I.D. Sîrbu -2.302.745 lei; asfaltare strada Cărbunelui - 275.830 lei; asfaltare strada Dacilor - 364.470 lei, asfaltare strada Lunca - 658.840 lei; asfaltare strada Parângului - 834.106 lei; modernizare strada Prundului, str. Florilor și Aleea de la bl.1 str. Republicii - 1.898.330 lei, reparaţii și modernizare străzi, trotuare şi parcări în cartierele 8 Martie, 22 Decembrie, Tudor Vladimirescu, Minei și Alexandru Sahia - 4.132.348 lei. O parte dintre aceste proiecte au fost deja realizate, altele urmează a fi scoase la licitaţie.

Contractele pentru noile finanțări trebuie să se încheie până în data de 31 decembrie 2017. Pentru ca acest lucru să se întâmple administrația locală din Petrila trebuie să trimită documentația completă până la data de 30 noiembrie 2017. În acest sens, pentru noile proiecte, Primăria Petrila trebuie să aloce partea ei de finanțare și să realizeze documentația tehnico- economică, devizul general. Pentru lucrările existente se pretinde expertiza tehnică, auditul energetic, studiul topo, certificat de urbanism, aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local, asigurarea finanțării pentru pertea care nu este decontată de PNDL ( obținerea și amenajarea terenului, studii de fezabilitate, studii de teren, studii de specialitate, expertize tehnice și audit energetic, asistență tehnică, consultanță, autorizații, active necorporale, cheltuieli conexe, comisioane, cheltuieli pentru probe tehnologice). Pentru obiectivele de investiții în continuare, definite ca obiective care sunt la stadiul de documentație tehnică, trebuie să se pregătească o adresă de înaintare, certificatul de urbanism, HCL cu indicatorii tehnico/ economici actualizați, contractele de achiziții publice. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter