30.07.2017,  15:32:40 | 2 comentarii | 4545 vizualizari
Simţi încă o mână în buzunarul tău? Este a preș. Bobora, cel care te forţează să plătești la suprapreţ pentru deșeurile tale
de Cătălin DOCEA

Persoanele fizice și juridice din județul Hunedoara vor plăti în perioada mai 2017 – aprilie 2018 cu până la 1.476.678,94 lei + TVA mai mult către Supercom SA București pentru sortarea, tratarea și depozitarea deșeurilor. Bulgăreasca asta, un adevărat scuipat pe obrazul tuturor hunedorenilor, poartă semnătura lui Bobora.

Deși fiasco evident al actualei conduceri a CJ Hunedoara, atribuirea pe perioadă determinată a operării/ administrării Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare către Supercom SA București are în spate sute de mii de păcăliți (cetățenii județului Hunedoara), un privat care încasează la greu, dar și un președinte, Mircea Flaviu Bobora, cu prea puțină frică de lege și prea multă nepăsare față de cetățeanul de rând. Citiți cu mare atenție!

La momentul aplicației de finanțare a proiectului „Sistem de management 
integrat al deșeurilor în județul Hunedoara”, conducerea județului și-a asumat un plan concret de evoluție a tarifelor. Mai exact, pentru că în acest județ există 1% oameni cu venituri precum Bobora, Nistor, Intotero și Doda de la Drupo, dar și 99% oameni cu venituri mici ori foarte mici, tarifele pentru deșeuri nu vor putea crește haotic.
Drept urmare, plecând de la tarifele asumate prin aplicația de finanțare, specialiștii din cadrul CJ Hunedoara au stabilit că tarifele practicate de către viitorul operator/ administrator al Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea nu vor putea fi, în primul an, mai mari de 24,45 lei + TVA (tarif sortare/ tonă), 48,05 lei + TVA (tarif tratare mecano-biologică/ tonă) și 55,73 lei + TVA (tarif depozitare/ tonă).
Cum însă viitorul operator al Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea nu a fost încă stabilit, procedura de atribuire a contractului de concesiune fiind atacată, contestată și dinamitată din toate părțile, actuala conducere a CJ Hunedoara a apelat la varianta (de asemenea atacată, contestată și dinamitată din toate părțile) de a desemna un operator pentru o perioadă determinată, Supercom SA, în baza unei negocieri fără publicare prealabilă a unui anunț de participare.
Dar, dacă preș. Bobora a rezolvat cazul, chiar și pentru o perioadă determinată, care-i problema? Continuați să citiți cu din ce în ce mai multă atenție.
Bobora a ignorat total prevederile aplicației de finanțare și, prin contractul încheiat pentru o perioadă determinată, de un an de zile, cu Supercom SA București, a fost de acord ca tarifele plătite să fie de 48,84 lei + TVA (tarif sortare/ tonă), 40,93 lei + TVA (tarif tratare mecano-biologică/ tonă) și 165,98 lei + TVA (tarif depozitare/ tonă).
Dacă ar fi fost respectate tarifele maxime din aplicația de finanțare, încasările totale din operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea în primul an ar fi fost de:[(33.753 tone x 24,45 lei) + (82.379 tone x 48,05 lei) + (111.247 tone x 55,73 lei)] + TVA, adică: 5.410.367,11 lei + TVA.
În realitate, prin contractul negociat de preș. Bobora, încasările totale din operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea în primul an vor fi de:
[(33.753 tone x 48,84 lei) + (82.379 tone x 40,93 lei) + (111.247 tone x 165,98 lei)] + TVA, adică: 6.887.046,05 lei + TVA.
Cu alte cuvinte, preș. Bobora pune de gâtul cetățenilor acestui județ încă o piatră de moară, pentru că persoanele fizice și juridice din acest județ plătesc în perioada mai 2017 – aprilie 2018 cu până la 1.476.678,94 lei + TVA mai mult către o entitate privată. Estimările de suportabilitate de la data aplicației de finanțare nu mai au nicio valoare.
Nepăsarea preș. Bobora pare inexplicabilă și dacă luăm în calcul faptul că, prin Hotărârea nr. 992 din 6 aprilie 2017 a Curții de Apel Alba Iulia, Consiliul Județean Hunedoara a fost obligat să țină cont inclusiv de tarifele maximale din aplicația de finanțare pentru asigurarea fezabilității financiare și economice a contractului de operare/ administrare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bârcea Mare. Ceea ce, se vede cu ochiul liber, chiar nu se întâmplă.


Comentarii articol (2 )

#1 Minerake discriminat31.07.2017,  07:15:25
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că liberalii vor decide săptămâna viitoare o modalitate prin care să acorde consultanță juridică oricărui cetățean "care este privat de dreptul la pensie" prin aplicarea hotărârii de guvern privind recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele de muncă I și II și condiții speciale și deosebite. Orban a amintit că PNL a luat decizia de a demara procedurile de atacare în contencios administrativ a HG nr. 291/2017, "în vederea anulării ei'. 'La ședința de Birou Executiv de săptămâna viitoare vom hotărî un mecanism prin care vom acorda consultanță juridică oricărui cetățean român care este privat de dreptul la pensie ca urmare a acestei hotărâri de guvern, mai exact, pentru orice pensionar care dorește să atace în contencios administrativ această hotărâre de guvern', a afirmat președintele PNL vineri în cadrul unei conferințe de presă la Buzău. În opinia sa, prin acest act normativ, executivul "a tăiat pensiile cetățenilor români" care se încadrează în grupele respective. 'Prin această hotărâre de guvern, guvernul, care se lăuda în campanie că mărește pensiile fără număr, practic, a tăiat pensiile cetățenilor români care au lucrat în grupa întâi și a doua și s-au pensionat până la 1 ianuarie 2011', a spus el. Orban a apreciat că 'această măsură instituie o gravă discriminare'. 'Este, practic, o măsură extrem de gravă care afectează dreptul a peste 100.000 de cetățeni români, pentru că au muncit o viață întreagă în cele mai grele condiții, acestor cetățeni nu li se acordă acest drept, instituindu-se o gravă discriminare între cei care s-au pensionat până 1 ianuarie 2011 și cei care s-au pensionat și se pensionează după această dată', a susținut el. PNL solicită Guvernului retragerea de urgență a HG privind completarea normelor de aplicare a Legii referitoare la sistemul unitar de pensii publice adoptată în luna mai, a anunțat joi vicepreședintele liberalilor Dan Vîlceanu, precizând că în caz contrar liberalii vor ataca acest act normativ în contencios administrativ. Guvernul a aprobat în 5 mai HG nr. 291/2017 — completarea art. 134 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobate prin HG nr. 257/2011. "E vorba de pensionari ale căror drepturi au fost stabilite potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001 în baza unor acte normative cu caracter special și recalculate prin OUG 4/2005. Vă dau câteva exemple, pentru că sunt mai multe categorii de persoane: nevăzători și persoane cu handicap, persoane pensionate potrivit prevederilor HG 267/'90 privind acordarea unor drepturi personalului din industria minieră, persoane din industria extractivă de petrol și gaze, persoane care și-au desfășurat activitatea în Aviația civilă pentru personalul navigant. Sunt doar câteva exemple, sunt mult mai multe categorii", a precizat la acea dată purtătorul de cuvânt al guvernului, Alina Petrescu.
#2 Eu31.07.2017,  12:30:48
Felicitari autorului articolului pentru serioasa documentare ! Cat despre Bobora si compania, cata vreme este psd, orice alta speranta este de prisos ( sa vedeti peste 4 patru ani, cand o noua putere politica va ajunge la guvernare si totul va fi ras si... de la capat)


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter