21.08.2017,  12:42:31 | 1 comentariu | 4393 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Dezmăț PSD la CJ Hunedoara și instituțiile subordonate. Camera de Conturi i-a prins deja cu salarii nesimțite, peste limitele legale!
de Cătălin DOCEA

Pentru a satisface activul de partid, CJ și instituțiile subordonate au încadrat mai multe persoane pe posturi contractuale și le-au oferit salarii babane, peste limitele legale * Teatrul de Artă Deva a plătit abonamente de telefonie și internet care nici măcar nu erau utilizate.

Raportul de audit financiar 1039/9732 din 07.07.2017 al Camerei de Conturi Hunedoara, având ca anexă Procesul verbal de constatare nr. 1038/9730 din 07.07.2017, atrage atenția asupra modului discreționar, pe lângă lege, în care sunt folosiți banii publici la nivelul Consiliului Județean Hunedoara și al instituțiilor subordonate. Decizia nr. 72/2017 a directorului Camerei de Conturi Hunedoara stabilește în sarcina președintelui Mircea Bobora recuperarea unor prejudicii însemnate constatate în urma verificărilor derulate la Consiliul Județean Hunedoara, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Dramatic “Ion D. Sîrbu” Petroșani, Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” Deva, Agenția de Dezvoltare Economico – Socială Hunedoara și Centrul de Pedagogie Curativă Simeria.

În urma verificării statelor de funcții, la nivelul CJ Hunedoara s-a constatat că există persoane încadrate pe funcții contractuale – urmare a detașării din cadrul unor societăți comerciale – și care beneficiază de drepturi salariale care exced nivelului reglementat de prevederile legale în vigoare, cheltuielile de personal efectuate nelegal fiind în cuantum de 76.011,25 lei.

De asemenea, contrar prevederilor legale, nivelul salariului de bază al administratorului public al județului Hunedoara a fost stabilit peste limita maximă a indemnizației președintelui CJ Hunedoara, valoarea estimată a abaterii ridicându-se la 83.878 de lei.

La Teatrul de Artă Deva s-a constatat un prejudiciu în cuantum de 24.153,62 de lei, generat de faptul că instituția avea încheiate abonamente de telefonie și internet în număr mult mai mare decât numărul personalului angajat. Ba chiar, culmea nesimțirii, instituția plătea abonamente pentru numere de telefon pe care nici măcar nu le utiliza nimeni!

De altfel, pe scena Teatrului de Artă Deva s-au petrecut și alte perversiuni la adresa banului public. Aici s-au încheiat contracte civile cu mai multe persoane fizice, în vederea prestării unor activități independente de către acestea. Instituția a fost avertizată, în urma unui control ITM, asupra faptului că respectivele contracte civile maschează activități pentru care, în fapt, se impunea încheierea unor contracte de muncă. Cu toate acestea, conducerea Teatrului de Artă a continuat să efectueze asemenea cheltuieli, valoarea estimată a prejudiciului ridicându-se la suma de 357.166 de lei.

Nu este de ignorat nici prejudiciul înregistrat în perioada septembrie 2016 – mai 2017 la nivelul Agenției de Dezvoltare Economico – Socială a județului Hunedoara, în cuantum de 31.536,40 lei.  Aici au fost încadrate mai multe persoane pe funcții de natură contractuală, prin detașare din cadrul unor societăți comerciale, cu un nivel salarial care excede însă prevederilor legale.


Comentarii articol (1 )

#1 Elena 21.08.2017,  13:04:46
Pt. " binele " nostru , al tuturor , se " sacrifica ei saracii " ....Si noi ....adica EU , " dau cu pietre " , in loc sa le multumesc .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter