03.10.2017,  19:45:40 | 2 comentarii | 2697 vizualizari
Senatorii PSD au votat amendamentele la proiectul Hărău privind reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru salariații din Valea Jiului, Călan și Hunedoara
de Ziarul Vaii Jiului

Senatul România a avizat astăzi, în mod favorabil, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (Legea 128/2017), împreună cu amendamentele aduse de grupul senatorilor PSD. Proiectul, inițiat de senatorul Carmen Eleonora Hărău, a fost votat, cu completările de rigoare, de senatorii PSD ai județului Hunedoara, Cristian Resmeriță și Viorel Sălan.

Noile prevederi legislative aduc vești bune pentru cetățenii din Valea Jiului, din municipiul Hunedoara și orașul Călan, dar și celor aflați în localitățile limitrofe, pe o rază de 8 km în jurul acestora. Practic, potrivit noilor prevederi legale, persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui și a extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de emisii gaze cu efect de seră sau cu emisii de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, beneficiază, indiferent de domeniul de activitate în care sunt încadrați în muncă, de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

Aceste prevederi vor fi aplicabile tuturor cetățenilor din toate cele 6 localități ale Văii Jiului (Petroșani, Lupeni, Vulcan, Petrila, Uricani, Annoasa), celor din municipiul Hunedoara și orașul Călan, precum și celor din zonele Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna și Tg. Mureș.

”Am susținut, fără rezeve, acest proiect de lege, chiar dacă el este inițiat de un coleg senator de la PNL, pentru că, în primul rând, este vorba despre o prevedere legislativă care aduce o facilitate binemeritată pentru locuitorii din zonele care au avut de suferit de pe urma poluării mediului, în perioada industrială. Considerăm că, atunci când vine vorba despre drepturile cuvenite cetățenilor Văii Jiului și județului Hunedoara, în general, factorul politic nu poate fi un impediment pentru adoptarea prevederilor legale care sunt în favoarea cetățenilor din județul nostru”, arată într-o declarație comună, senatorii PSD Cristian Resmeriță și Viorel Sălan.

Legea 128/2017 urmează să fie trimisă, cu aviz favorabil, la Camera Deputaților, pentru votul final.


Comentarii articol (2 )

#1 Tudose Gr.04.10.2017,  20:18:07
Niste ipocriti!Voteaza toate legile, apoi nu le aplica si/sau nu le respecta! Halal conducatori!
#2 RAD GHEORGHITA04.10.2017,  20:32:29
Sunt un pic derutat...de ultimul rand din articol... Legea 128/2017 urmeaza sa fie trimisa..... Eu am gasit "Legea nr. 128/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției Text publicat în M.Of. al României. În vigoare de la 10 iunie 2017 " ca legea a fost publicata si e in vigoare din 10 Iunie si se refera la altceva....Va rog sa ne lamuriti...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter