06.11.2017,  17:37:54 | 1 comentariu | 2257 vizualizari
În urma articolului ZVJ, / Trei primari din Valea Jiului ridică mănuşa aruncată de lupeneanul Emil Părău 
de Corneliu BRAN

 Vor strângerea de semnături pentru continuarea lucrărilor în 2018 la drumul Câmpu lui Neag-Herculane

Provocarea propusă de omul de afaceri lupenean în ediţia de ieri a cotidianului nostru a fost bine primită de către trei dintre primarii Văii Jiului.

Ei au promis sprijin acestei iniţiative. Fiecare a menţionat faptul că, într-adevăr, cele câteva zeci de mii de semnături în favoarea continuării lucrărilor la drumul Câmpu lui Neag-Herculane, din 2018, trebuie strânse repede, „astfel încât să fie prinsă suma pentru aceste lucrări în bugetul pe anul 2018 care începe deja să se cam creioneze”.
Primarul Dănuţ Buhăescu se afla în drum spre Capitală, unde avea de dus nişte date la Ministerul Dezvoltării pentru completarea câtorva proiecte depuse pentru finanţare, despre care ZVJ a mai scris şi nu ne mai oprim deocamdată asupra lor.

Primarul Uricaniului
„Da, am citit ce a spus domnul Emil Părău. Știam dintr-o discuţie purtată cu dumnealui în urmă cu două săptămâni, când am abordat acest subiect împreună şi am vorbit necesitatea acestui drum pentru Valea Jiului, pentru turismul local şi nu numai. Sunt perfect de acord cu dumneavoastră, ca şi cetăţenii din Uricani. Știţi părerea mea legată de acest drum şi zecile de demersuri pe care le-am tot făcut de două mandate încoace. Fără acest drum, Valea Jiului n-are niciun viitor pentru un turism de vară şi, ca atare, pentru un turism local dezvoltat pe toate lunile anului, nu doar 3-4 luni pe an. Cum azi-mâine mineritul la Uricani nu mai este, una dintre alternative este şi turismul. Care, am mai spus-o şi văd că o spune şi domnul Emil Părău, trebuie inclus într-un proiect integrat, în care să fie executate investiţii de infrastructură legate de turism pentru toate cele şase localităţi nu doar pentru una sau două. În fond, şi Uricaniul are ce arăta din punct de vedere turistic, poate cu mult mai mult decât mulţi alţii (nu doar din Valea Jiului, ci din toată ţara!), iar zona de vest a Văii are un potenţial uriaş pentru dezvoltarea aproape tuturor formele de turism, în mod special pentru turismul de mai multe forme de primăvară-vară-toamnă. 
Revenind la această provocare, cum a numit-o domnul Părău, da, Uricaniul, primăria din Uricani, cetăţenii, cu toții vom sprijini această iniţiativă. Vom începe să facem tabele şi să strângem semnături în favoarea continuării lucrărilor la drumul spre Herculane! Sper din suflet ca această acţiune să fie pusă în practică în toate localităţile Văii Jiului, iar alături de primării să vină şi asociaţii şi ONG-uri şi toţi cetăţenii care doresc un viitor acestei zone minunate, Valea Jiului. Acest drum poate fi şi un început de deşteptare a noastră, a tuturor, în condiţiile în care mereu am acceptat ce ni s-a impus, fără să ştim să dăm cu pumnul în masă atunci când a trebuit, lăsându-ne de multe ori în voia sorţii. Poate că dacă se întâmpla altcumva, în momentele cheie, acum poate tot nu mai vorbeam de un minerit dezvoltat, dar măcar în locul minelor aveam altceva în loc cum ni s-a promis, astfel să nu ne mai plece tinerii peste hotare sau prin cine ştie ce localităţi mai mari din ţară, iar bugetele locale să nu mai scadă de la an la an. Dar niciodată nu e prea târziu şi fac un apel la toţi cetăţenii din Uricani de bună-credinţă să sprijine această iniţiativă, astfel încât din 2018 să reînceapă lucrările la drumul spre Herculane, iar în doi-trei ani să se poată trece cu maşina pe tot acest traseu”, a declarat primarul Uricaniului pentru ZVJ.

Primarul Petrilei
Și primarul Petrilei, Vasile Jurca, ne-a spus că este întru totul de acord cu această „provocare”, deoarece orice drum deschis în Vale, dar mai ales acesta, care ar deschide zona noastră şi pe zona de vest şi sud-vest, „înseamnă progres şi dezvoltare”. 
„Acest drum ar deschide Valea Jiului spre vest şi sud-vest. El înseamnă foarte mult pentru dezvoltarea turismului local din toată Valea, asta în mod cert, nu doar pentru Lupeni sau Uricani. Pe de altă parte, cred că domnul Părău are dreptate, trebuie un proiect integrat pentru turism, dar care să conţină toate localităţile din Valea Jiului. Fiecare să beneficieze de investiţii legate de infrastructură şi de finanţări de proiecte ce sprijină dezvoltarea turismului, atât de iarnă cât şi de vară, toamnă sau primăvară. Noi vom sprijini această iniţiativă de strângere de semnături şi sunt de acord şi cu crearea unui punct fix în oraş, unde, timp de o lună, să se strângă semnături în favoarea alocării de bani de către guvern, pentru reînceperea lucrărilor la acest drum în 2018. Pe de altă parte, aş dori ca şi noi să fim sprijiniţi de către toată lumea din Valea Jiului la drumul naţional 7A, la continuarea lucrărilor la acest drum şi de la anul. Ştiu că s-a promis, dar tare mi-e frică că nu va mai exista constructor din 2018, chiar dacă se spune că există finanţare a lucrării. Iar când spun asta mă gândesc că la Petrila am mai avut o astfel de situaţie, e drept într-un alt domeniu de activitate, dar care seamănă izbitor cu acest caz”, a menţionat primarul Vasile Jurca.

Primarul Petroșaniului
Tiberiu Iacob-Ridzi, edilul de Petroşani, ne-a confirmat luni că susţine orice proiect sau iniţiativă care poate aduce progres şi dezvoltare turismului local şi nu numai: „Orice sector de activitate e important, dar la noi, în zona noastră, parcă turismul ar trebui să aibă un rol special, ţinând cont ce avem în jurul nostru în materie de relief. Un turism din care alţii, de prin alte ţări şi de prin alte comunităţi cu experienţă în domeniu, fac bani serioşi. Or, acest drum ar aduce noi perspective şi legături în turismul local, mai ales pe timp de primăvară-vară-toamnă. Sunt de acord cu strângerea de semnături pentru ca din 2018 să continue lucrările la acest drum şi vom sprijini şi noi această iniţiativă, în condiţiile în care eu de ani de zile susţin că drumul spre
Herculane e foarte important pentru deschiderea Văii Jiului, pentru turismul local şi pentru noi oportunităţi pentru dezvoltarea unor noi afaceri în zona noastră în condiţiile în care mineritul şi-a restrâns serios activitatea”, a declarat pentru ZVJ primarul Petroşaniului.
Să sperăm că în jurul acestei idei se vor ralia şi alţii, iar o listă cu câteva zeci de mii de semnături va ajunge şi pe masa prim-ministrului, astfel încât să nu mai fie motive să se spună că „nici cetăţenii din Vale sau administraţiile locale poate nu vor cu adevărat acest drum...”, iar din 2018 guvernul să aloce bani pentru continuarea lucrărilor.
Ca și până acum, ZVJ va sprijini cu hotărâre această iniţiativă, a continuării lucrărilor la drumul Câmpu lui Neag – Herculane.


Comentarii articol (1 )

#1 Dan06.11.2017,  18:56:33
Valea jiului a votat de 27 de ani cu PSD iar acum este guver PSD si CJH tot PSD si avem tot dreptul sa cerem dezvoltarea vaii jiului cu drumurile nationale DN 7A si spre Herculane dar si drumurile judetene din Parang si Valea de Pesti sau Gara Petrosani .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter