26.11.2017,  17:49:37 | 0 comentarii | 1792 vizualizari
Pentru drum / 25.000 de semnături 
de Corneliu BRAN

În aceste zile procesul de strângere de semnături de la cetăţenii Văii Jiului pe tabele, pentru continuarea lucrărilor la drumul de la Câmpu lui Neag spre Herculane, este în plină desfăşurare.

Aşa cum s-a promis la întâlnirea de la Universitatea din Petroşani, unde au fost prezenţi şi primarii localităţilor noastre şi unde toată societatea civilă a parafat această voinţă populară a cetăţenilor din Vale, în fiecare localitate există persoane desemnate să efectueze această operaţiune. 
La Uricani, operaţiunea este monitorizată cu atenție. În momentul de faţă există peste 25.000 de semnături. Un delegat al Primăriei Uricani se afla sâmbătă, 25 noiembrie, dimineaţa, cu tabele în Petroşani în zona Pieţei Centrale. Întrebându-l cum de a ajuns tocmai la Petroşani să strângă semnături, acesta a declarat: „Mai avem circa 5.000 de semnături de adunat şi atunci vor fi toate cele 30.000 stabilite încă de la începutul acţiunii. Am venit la Petroşani deoarece la Uricani am terminat operaţiunea, sunt peste 5.000 de semnături adunate de la cetăţeni, practic mai bine de jumătate de oraş a semnat fără să clipească. Cum şi la Lupeni sunt foarte multe semnături strânse, mii bune, nu ştiu un număr exact, dar sunt multe vă asigur, am stabilit să venim şi la Petroşani, unde nu sunt decât vreo 4.000 de semnături adunate până acum. Raportat la populaţie faţă de Uricani, este puţin, şi mai vrem să adunăm măcar vreo 2.000 de semnături şi din acest municipiu. Alte 5.000 de semnături sunt luate din 
Petrila, peste 4.000 de la Vulcan (şi aici sunt cam puţine) şi nu ştiu exact câte de la Aninoasa”. 
Hai să zicem că acest număr este neoficial, că n-a fost confirmat de primarul din Uricani, cel mai în măsură să dea date despre acest drum ce porneşte spre judeţul vecin din „ograda” proprie, Câmpu lui Neag. Dar dacă va fi şi confirmat oficial, atunci nimic nu mai poate fi oprit, iar drumul trebuie finalizat!
Personal, am semnat şi eu pe unul din aceste tabele cu care a venit omul tocmai din Uricani, mirându-mă totuşi că pe străzile din municipiu n-am văzut până atunci nici măcar pe cineva cu astfel de tabele. Poate nu i-am văzut eu, dar nici vecinii mei, care mă întrebau cine strânge aceste semnături? Nici alte persoane care-l întrebau pe fratele primarului de ce nu sunt şi pe străzile din Petroşani oameni cu tabele? Atunci nici nu-i de mirare că doar prin circuit închis – instituţii, şcoli, universitate etc. – s-au strâns numai 4.000 de semnături! Şi spun asta în cunoştinţă de cauză, din moment ce cât am stat de vorbă cu fratele primarului din Uricani, şi cât am semnat, alte 7-8 persoane care treceau prin zonă la acea oră au cerut la rândul lor să semneze şi ele! M-am gândit imediat că dacă în 5 minute au semnat vreo 9-10 persoane, cum ar fi fost ca pe mai multe străzi, în acelaşi timp, să existe 10-15 voluntari timp de vreo 3-4 zile? Probabil că se adunau lejer 15.000 de semnături, mai cu seamă că pe respectivele tabele nu sunt trecute decât adresa din buletin, numele şi prenumele şi semnătura (deci nu şi CNP-ul şi seria de buletin, date care-i fac, pe bună dreptate, suspicioşi pe oamenii de bună-credinţă şi care doresc să-şi dea acordul într-o privinţă sau alta, dar n-o fac deoarece le este teamă de cine ştie ce escrocherie).


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter