10.12.2017,  12:07:35 | 0 comentarii | 1339 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Crucea Roşie Petroşani / Acţiuni de binefacere
de Corneliu BRAN

După cadourile oferite copiilor de la grădiniţele din Petroşani făcute de colegii lor din Germania, voluntarii de la Crucea Roşie Petroşani n-au terminat sacul Moşului Crăciun de cadouri. 

150 cadouri
În aceste zile sunt pregătite 150 de cadouri care constau în alimente neperisabile pentru familii cu probleme sociale şi de sănătate aflate în baza de date a Crucii Roşii Petroşani. Numărul cadourilor ar putea fi şi mai mare dacă în aceste zile cetăţeni de bine şi cu inimă mare vor mai face donaţii la sediul din Petroşani de pe strada Avram Iancu! Vom vedea.
De la doamna Felicia Vitan, preşedintele filialei de Cruce Roşie din Petroşani, am aflat că toate aceste donaţii vor fi împărţite în săptămâna aceasta şi în cea care urmează, voluntarii mergând la domiciliul celor vizaţi.
„Ne-am gândit că aşa e cel mai bine, să mergem la fiecare, să le facem o bucurie şi să le adresăm câte un cuvânt de alinare, dar şi să vedem cum să-i mai putem ajuta pe viitor”, ne-a spus Felicia Vitan.

Neluţu, un băiat eminent
Pe lângă această campanie de donaţii, făcută efectiv prin sârguinţa celor de la Crucea Roşie Petroşani şi a celor care îi sprijină în acţiunea lor de binefacere dinainte de Crăciun, voluntarii sunt cuprinşi şi în alte acţiuni ce cuprind exemple individuale, tineri şi familii care au atâta nevoie de noi toţi. Şi vom începe cu cazul unui băieţel de 9 ani din Petroşani, Ioan Dragoş, elev în clasa a III-a la Şcoala Gimnazială nr. 7 Petroşani, un elev eminent, cu rezultate dintre cele mai bune la învăţătură, inclusiv la olimpiadele şi concursurile şcolare la care participă. Povestea lui, pe scurt, ne este explicată de aceeaşi Felicia Vitan, care ne spune şi explicaţia gestului de ajutorare a acestui băieţel: „Din păcate, acest băiat foarte deştept este născut din doi părinţi cu grave probleme psihice. Acest handicap grav de care suferă cei doi părinţi au făcut ca acest băieţel să fie crescut de bunica sa dinspre mamă. Doamna îl îngrijeşte ca pe ochii din cap, îl iubeşte nespus, dar, din păcate, din pensia sa de vreo 900 lei 700 lei se duc pe o rată la bancă pe care a făcut-o din cauza greutăţilor de tot felul şi ca să se descurce şi să poată avea grijă de băiat. Ţinând cont de toate acestea şi de faptul că şi copiii inteligenţi fără posibilităţi materiale din partea familiei şi cu probleme şi de sănătate ale părinţilor trebuie ajutaţi, am luat acest caz şi împreună cu voluntarii noştri şi cu mai mulţi oameni de bine vom avea grijă periodic de acest băieţel şi de bunica sa. Am început cu o vizită la dumnealor acasă, în Cartierul Aeroport, unde am mers mai mulţi voluntari cu diverse cadouri, ce au constat în hăinuţe, încălţăminte şi dulciuri, precum şi cu un calculator donat de un cadru didactic de la Universitatea din Petroşani, o femeie deosebită şi foarte sufletistă şi care doreşte să rămână anonimă, fapt pentru care îi respectăm dorinţa şi nu o să vă divulg numele. Tot această doamnă a mai făcut un gest minunat, care va ajuta băieţelul şi pe bunica sa pe termen lung de-aici înainte: a deschis un cont bancar la o bancă din oraş pe care-l va alimenta lunar, astfel încât bunica băiatului să poată avea grijă de el aşa cum trebuie. Mulţumim şi pe această cale doamnei şi îi dorim ca bunul Dumnezeu s-o răsplătească după măsura acestor fapte generoase!”.

Două cazuri speciale 
Alte două cazuri de care se ocupă şi voluntarii de la Petroşani ai Crucii Roşii, alături şi de confraţii lor din localităţile Vulcan şi Lupeni. Este vorba de familia Şerban de pe strada Viitorului din Lupeni. Doi tineri de 16, respectiv 17 ani, care au un copil nou-născut şi care o duc foarte greu ţinând cont că familiile lor nu-i ajută deloc, deşi ar fi ceva posibilităţi din partea lor. Celălalt caz, un tânăr de 27 de ani din Vulcan, pe nume Florin Eusebiu Sălăgean, din Colonia Vulcan, un cetăţean cu handicap grav locomotor care trăieşte singur şi care şi-a adaptat oarecum tot ce are în jurul locuinţei sale pentru a putea supravieţui.
„Ambele cazuri ne-au fost sesizate de voluntarul nostru Daniel Jurca, care se ocupă de ele permanent. Cazul tânărului din Vulcan mi se pare unul deosebit. Gândiţi-vă că dumnealui şi-a adaptat tot prin locuinţă şi prin curte ca să se poată descurca cât mai bine singur. Din câte am înţeles, stă singur şi se descurcă cum poate, având o voinţă şi o putere a minţii extraordinare! Acum are însă o problemă, are nevoie de noi acumulatori (baterii) la cărucior, fără acestea neputându-se deplasa, ceea ce e un lucru foarte grav şi trebuie acţionat rapid! În momentul de faţă, voluntarii noştri încearcă să strângă banii necesari. Mulţumim conducerilor liceelor din Petroşani care au permis accesul voluntarilor noştri pentru a strânge donaţiile de bani pentru acest caz. În zilele următoare vom continua acest proces, vom merge şi la alte instituţii şi peste tot, astfel încât să putem să-l ajutăm. Pe această cale facem un apel şi către oamenii cu suflet, să ne contacteze fie telefonic fie la sediul nostru de pe strada Avram Iancu. 
Referitor la cazul de la Lupeni, eu consider că e un caz de neglijenţă din partea părinţilor acestor tineri, bunicii noului-născut. Ei i-ar putea ajuta... Dar n-avem ce să facem şi trebuie să ne implicăm până atunci, atât noi, cât şi cei din Lupeni şi toţi cei care vor să-i sprijine. Voluntarii noştri au mers la ei cu un pătuţ, cu nişte hăinuţe şi dulciuri, dar cred că acolo trebuie încă mult mai mult, inclusiv sprijin financiar. Facem apel şi pe această cale tuturor celor care pot să-i sprijine, cu cât de puţin, să o facă şi mulţumim în numele acestor tineri care au pornit greu în această căsnicie!”, ne-a mai spus Felicia Vitan.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter