12.12.2017,  16:49:34 | 0 comentarii | 1029 vizualizari
A mai trecut un an în care am ascuns gunoiul sub preș. Sistemul integrat al deșeurilor nu funcționează!
de Alina PIPAN

Nici anul acesta Consiliul Județean Hunedoara nu a reușit să pună în funcțiune Sistemul de management integrat al deșeurilor la capacitatea pentru care a fost construit, în conformitate cu regulamentul.

Județul Hunedoara mai mult se preface că protejează mediul, că se colectează pe fracții, că se reciclează. Iar acest lucru nu ne aduce decât deservicii. Lucrurile stagnează tot din cauza unei licitații blocate.

„Infrastructura necesară operării acestui proiect cu o valoare de 176.031.023 lei fără TVA a fost finalizată la jumătatea anului trecut (construirea centrului de la Bârcea Mare, a stației de sortare și transfer de la Petroșani, închiderea depozitelor urbane neconforme). Delegarea serviciului de operare și administrare CMID Bârcea Mare – după primirea deciziei și motivării de la Curtea de Apel Alba Iulia se va continua procedura de atribuire prin licitație deschisă a contractului de delegare prin concesiune a serviciului de operare și administrare a CMID Bârcea Mare. Pentru deblocarea situației, astfel încât centrul de la Bârcea să poată primi deșeurile din județ, a fost încheiat un contract de servicii pe perioadă determinată cu SC Supercom București”, se explică în raportul anual al Consiliului Județean Hunedoara.

Nici la nivel zonal lucrurile nu sunt roz. Am ajuns doar la punctul aprobării documentaţiei pentru delegarea serviciului de salubrizare pentru cele 4 zone ale judeţului. Sunt licitații care ar fi trebuit să fie finalizate deja, dar sunt în stand-by.

l Zona 1 – Brad – procedura este în derulare pe SEAP cu termen de depunere a ofertelor la data de 12.01.2018 (prima procedură a fost anulată în data de 08.08.2017 din lipsă de participanţi)

l Zona 2 – Haţeg – procedura se află în evaluare la ANAP din data de 22.11.2017 (în data de 31.10.2017 prima procedură a fost anulată din lipsă de participanţi)

l Zona 3 – Centru – procedura se află în derulare pe SEAP cu data de depunere a ofertelor la 16.01.2018 (procedura a fost suspendată pentru perioada 22.08-05.10.2017, ca urmare a plângerii făcute la Curtea de Apel Alba Iulia de SC Salubritate SA Deva împotriva deciziei CNSC, proces finalizat cu sentinţă în favoarea A.D.I.)

l Zona 4 – Petroşani – procedura se află în curs de evaluare a ofertelor depuse, cu termen de finalizare 15.02.2017

Au mai fost realizate propuneri pentru modificarea şi completarea PNGD cu soluţii aferente managementului deşeurilor din construcţii şi demolări, a valorificării energetice pentru refuzul de ciur de la TMB, renunţarea la transportul deşeurilor de la un judeţ la altul.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter