20.12.2017,  20:11:45 | 0 comentarii | 2358 vizualizari
Numărul adulţilor cu handicap sau al persoanelor vârstnice ale căror servicii sunt decontate parţial de CJ Hunedoara se poate dubla
de Alina PIPAN

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat Regulamentele privind cofinanţarea furnizorilor privaţi acreditaţi de servicii sociale în domeniul protecţiei copilului şi în domeniul protecţiei persoanei adulte cu handicap sau persoanei vârstnice.

În anul 2017, prin 6 furnizori privaţi acreditaţi s-au asigurat servicii sociale de tip rezidențial cu o capacitate de 86 copii şi 75 adulţi, persoane adulte care necesită protecţie socială.
Prin adresa nr 16592/23.11.2017, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara solicită aprobarea completării Regulamentelor privind cofinanţarea furnizorilor privaţi acreditaţi de servicii sociale în domeniul protecţiei copilului şi în domeniul protecţiei persoanei adulte cu handicap sau persoanei vârstnice, în sensul continuării sprijinirii acestora şi în anul 2018, în caz contrar, costurile suportate ar fi mult mai ridicate în situaţia în care serviciile sociale ar fi acordate în totalitate de la bugetul local al judeţului Hunedoara. Pentru anul 2018, cofinanțarea de la bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara, prin DGASPC Hunedoara, a serviciilor sociale specializate de protecție și asistență pentru persoane adulte, asigurate de furnizorii privați acreditați de servicii sociale, se realizează pentru un număr de maxim 150 de adulți (persoane cu handicap/persoane vârstnice) instituţionalizaţi în cadrul acestor servicii și care au domiciliul în județul Hunedoara, în proporţie de 50% din costul standard minim prevăzut de HG nr. 978/2015 privind aprobarea standardelor minime de cost pentru serviciile sociale. Ţinând cont de insuficienţa personalului de specialitate, capacitatea limitată a serviciilor de specialitate din cadrul DGASPC Hunedoara de a prelua beneficiarii cărora li se acordă servicii sociale de tip rezidenţial de către furnizorii privaţi acreditaţi de servicii sociale, se impune completarea Regulamentelor privind cofinanţarea furnizorilor privaţi acreditaţi de servicii sociale astfel încât să se asigure cofinanţarea, acestor furnizori.
 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter