10.01.2018,  19:01:45 | 0 comentarii | 1147 vizualizari
În județul nostru / Taberele școlare ale Ministerului Tineretului și Sportului nu prea au vad turistic și nici beneficiari 
de Alina PIPAN

Ministerul Tineretului şi Sportului suportă anual contravaloarea serviciilor de cazare, masă şi transport pentru tabere destinate elevilor, pe două categorii: tabere sociale și pentru cei cu dizabilităţi, tabere naționale și tematice.

Prima categorie este destinată elevilor care provin din familii marginalizate social și a celor cu dizabilităţi, iar a doua categorie este destinată elevilor cu performan­țe școlare sau care iau parte la programe tematice. Ministerul Tineretului și Sportului oferă aceste beneficii doar pe perioada de vară, în general în centrele de agrement din bazele turistice aflate în administrarea ministerului prin direcțiile județene.
În Hunedoara funcționează doar o singură astfel de bază, la 10 kilometri de Deva, baza „Căprioara”. Aceasta găzduiește aproximativ 3-4 tabere anual. În stațiunile de munte nu au fost create baze de agrement, dar ministerul încheie contracte de servicii pentru taberele studențești cu operatori privați de la munte și de la mare, tot pe perioada de vară, iar operatorii privați din județul nostru nu prea au avut deschidere pe această nișă.
Deși calendarul vacanțelor elevilor din toate ciclurile de învățământ începe cu vacanţa de iarnă, pe perioada 23 decembrie 2017 - 14 ianuarie 2018, perioadă în care elevii ar putea participa la tabere de iarnă, la munte, acestea nu sunt decontate de Ministerul Tineretului și Sportului. Însă în stațiunile montane din Straja și Parâng se organizează tabere de schi, plătite integral de părinți. Pe timpul verii seria taberelor continuă atât în Straja, cât și în Parâng și în Pasul Vâlcan, dar, de asemenea, și acestea sunt private, decontate doar de părinți sau de asociațiile non-guvernamentale. De exemplu, anul trecut, în Parâng, s-au pregătit pentru Special Olimpics sportivii care au fost la competiția de iarnă din Austria. 
Pentru vacanța de iarnă ministerul a lansat o ofertă, printre locațiile de cazare regăsindu-de și bazele de agrement de la „Căprioara” și „Costești”. La „Căprioara”, bază de categoria a doua, au fost disponibile 50 de locuri, iar la Costești, bază de categoria a treia, au fost puse la dispoziție 22 de locuri. Indiferent de categorie, fiecare dintre locuri s-a plătit cu 72 de lei pe zi de persoană. Cele două baze de agrement au avut ofertă și de revelion, două nopți de cazare cu pensiune completă și masa de revelion fiind taxate cu 314 lei de persoană. 
Cu toate că nu găzduiește tabere organizate de minister, Valea Jiului alături de alte localități din județ are beneficiari ai programelor destinate elevilor. Taberele pentru preşcolari şi elevi cu dizabilităţi au ca scop socializarea şi relaţionarea şi integrarea în societate a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor care necesită măsuri de protecţie în sprijinul recuperării şi incluziunii sociale. În vara anului 2017 Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat pentru judeţul Hunedoara 56 locuri în taberele sociale şi 52 locuri în taberele pentru copiii cu dizabilităţi. Beneficiarii taberelor sociale au fost copii şi tineri din localităţi precum: Teliucu Inferior, Brănişca, Deva, Veţel, Petrila, Orăştie, Lupeni, Brad, Hunedoara. Beneficiarii taberelor pentru cei cu dizabilităţi au fost copii şi tineri din localităţi precum: Hunedoara, Petroşani, Deva, Orăştie, Sântuhalm-Deva, Vălişoara, Simeria, Luncoiu de Jos, Băcia, Pui, Lupeni.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter