29.01.2018,  19:21:47 | 0 comentarii | 1112 vizualizari
Primăria Petroșani / Finanţări pentru creșterea eficienţei energetice a 10 blocuri
de Alina PIPAN

Consiliul Local Petroșani se va întâlni miercuri, 31 ianuarie, în ședință ordinară.

Pe ordinea de zi sunt 10 proiecte de hotărâre care vizează aprobarea documentațiilor ce vor fi depuse de Primăria Petroşani în vederea solicitării de finanţare prin POR 2014-2020, privind „Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din municipiul Petroşani”. Vor fi depuse în total 3 cereri de finanțare care vor cuprinde următoarele proiecte:
1. bloc 2 - str. Carpaţi cu o valoare estimată de 3.349.389 lei, bloc 16 - str. Aviatorilor cu valoarea estimată de 1.168.978 lei, bloc 33 - str. Viitorului cu valoarea estimată de 442.368 lei, bloc 9A – str. Avram Iancu cu valoarea estimată de 959.966 lei.
2. bloc 2 - strada Păcii cu o valoare estimată de 881.166 lei, bloc 5 - str. Păcii cu o valoare estimată de 947.262 lei și bloc 1B - str. Şt.O. Iosif cu o valoare estimată de 1.201.008 lei. 
3. bloc 3 - str. Aleea Poporului cu o valoare estimată de 992.432 lei, bloc 19 - str. General Vasile Milea cu o valoare estimată de 719.745 lei, bloc B - str. Constructorul cu o valoare estimată de 1.202.896 lei.
În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi în funcţie de specificul fiecărui bloc în parte, în documentaţiile tehnico-economice întocmite au fost cuprinse măsuri de creştere a eficienţei energeti­ce, constând în principal din lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, reparaţii/consolidări, refacere finisaje.
Pentru fiecare componentă a cererii de finanţare în documentaţiile tehnice sunt prevăzute măsuri tehnice care vizează în principal sporirea rezistentei termice a pereţilor exteriori, a plăcii peste subsol şi a planşeului peste ultimul etaj, reabilitarea termică a faţadei vitrate. Va fi înlocuită tâmplăria exterioară din lemn şi metal de la faţade cu tâmplărie termoizolantă, se vor izola termic pereţii exteriori cu polistiren expandat ignifugat de 10 cm şi o bordare continuă, orizontală, cu fâşii de vată minerală cu lăţime minimă de 30 cm în dreptul plăcilor, termoizolare placă peste ultimul nivel, izolare termică placă pe demisol, închidere balcoane, înlocuire corpuri de iluminat în spaţiile comune. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter