01.02.2018,  19:38:59 | 0 comentarii | 1481 vizualizari
Primăria Vulcan / Deslușirea strategiei anuale în achiziţiile publice cu hotel de 4 stele se ţine
de Alina PIPAN

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a lansat Strategia anuală de achiziţii publice pentru anul 2018 la nivelul autorităţii contractante încă de anul trecut.

Strategia este disponibilă oricărei administrații locale, dar când ți-o explică pe îndelete o firmă de consultanță, la un hotel de 4 stele, la Sinaia, parcă altfel te pricepi la achizițiile publice. 
De exemplu, Primăria Vulcan participă la conferința „Achizițiile Publice în perspectiva anului 2018”, organizată de Media Diplomatic Invest SRL, firmă cu care primăria a mai colaborat în trecut. Firma bucureșteană este specializată în atragerea finanțărilor europene. Evenimentul se va desfășura în intervalul 09-11 februarie, în cadrul hotelului „Rina”, Sinaia, judeţul Prahova. Pentru 2.300 de lei, se oferă participarea la instruire pentru un funcționar public și servicii hoteliere pentru două persoane, însoțitorul beneficiind de gratuitate.
Cu toate că Primăria Vulcan derulează deja achiziții publice conform strategiei lansate de Ministerul Muncii, nu strică o conferință. 
Strategia în teorie funcționează pe principii sănătoase, mai rar aplicate în politica de achiziții a administrațiilor locale, mai ales a celei vulcănene, considerând că „esenţial pentru sustenabilitatea creşterii economice naţionale şi implicit europene, ca achiziţiile publice să fie transparente, echitabile şi competitive în cadrul pieţei, acestea creând oportunităţi de afaceri pentru IMM şi crearea de locuri de muncă”. În teorie, achizițiile ar trebui să se axeze pe oferta pieței, și să aleagă cel mai bun preț. Însă, de cele mai multe ori, observăm că primăriile au aceiași furnizori de bunuri și servicii și că achizițiile nu se fac în urma cererii de oferte, ci prin comandă directă. Persoanele responsa­bile din cadrul serviciului, implicate în procesul de atribuire a contractelor de achiziţie publică cunosc foarte bine reglementările din domeniul achiziţiilor publice şi manifestă interes pentru respectarea şi aplicarea corectă a acestora. Orice faptă şi decizie a angajaţilor serviciului vor fi luate pe baza principiului „legea guvernează”, mai specifică strategia. Programul anual al achiziţiilor publice pentru anul 2018 este prevăzut ca anexă la prezenta Strategie şi cuprinde informaţii referitoare la: tipul şi obiectul contractului de achiziţie publică/ acordului-cadru Codul CPV/ unitate de măsură/ cantitate; valoare estimată a contractului de achiziţie publică/ acordului-cadru lei fără TVA Valoare estimată a contractului de achiziţie publică/ acordului-cadru Lei cu TVA Sursa de finanţare; procedura stabilită pentru derularea procesului de achiziţie Data (luna) estimată pt. începerea procedurii Data estimată pentru atribuirea contractului/acordului-cadru Modalitatea de derulare a procedurii de atribuire ONLINE/OFFLINE Persoana responsabilă cu aplicarea procedurii de atribuire. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter