04.02.2018,  12:34:48 | 0 comentarii | 1534 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La concursul de biliard recent desfăşurat / „Bran” a fost declarat cel mai tare din Vulcan 
de Gheorghe OLTEANU

Îmi amintesc şi acum vechea masă de biliard de la atunci Clubul Sindicatului Minier din Vulcan, în prezent Club IMAX Vulcan. Era în sala din partea dreaptă, cum stăteai la coadă la casa de bilete, iar acolo ajungeai doar de pe holul din spate.

Era o masă
veche, dar bună, care se ţinea încă bine pe picioare, în ciuda vârstei sale. Cred că era cam de o seamă cu clubul. Pe vremea aceea nu erau mulţi care jucau biliard. Era doar o mână de bărbaţi pasionaţi care se adunau acolo, jocul de biliard nefiind mai deloc agreat de către autorităţile comuniste. El era considerat ca un sport, o pasiune, mă rog, rămas, nu se ştie cum, de la regimul burghezo-moşieresc. Totuşi, după cum ziceam, în sala aceea se încingeau partide de biliard care-i captivau pe jucători, iar bilele erau lovite cu precizie cu tacurile ale căror vârfuri erau date cu creta care nu lipsea de pe marginea mesei.

După revoluţie,
jocul de biliard a început să fie mai bine cunoscut. Vorbesc tot de Vulcan. În mai toate localurile dădeai peste o masă de biliard. Mânuitorii tacurilor erau mai ales tinerii. După o vreme, sportul acesta şi-a cam pierdut din adepţi. Locul meselor de biliard a început să fie luat de cele pentru tenis de masă. Moda, mă rog. Aşa se face ca, acum, doar în două baruri mai găseşti mese de biliard. La cel din centrul vechi, de la parterul din latura estică a blocului EVNS, şi la „Andante” de pe Bulevardul Mihai Viteazul, Acesta este, de fapt, locul în care, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost desemnat cel mai bun jucător de biliard din Vulcan.

Ideea organizării
primei ediţii a concursului „Fisa de Aur” a avut-o domnul Dănuţ Anghel, administratorul SC Andante Comimpex SRL Vulcan. Şi nu a dat deloc greş, fiindcă a avut amatori care să se înscrie la întrecerea desfăşurată în zilele de joi şi vineri. Unora le-a fost un pic teamă la început. Ce-or să zică ăla şi ăla dacă pierd? Vor râde de mine. Dar, până la urmă, cei mai temători au trecut şi peste asta, astfel că pe lista cu concurenţi au apărut douăsprezece nume. Cine cu cine joacă s-a stabilit în urma tragerii la sorţi. Meciurile din prima zi au început după-amiaza şi s-au încheiat undeva în jurul orei 21:00. Vineri, când m-am dus şi eu acolo, la invitaţia patronului, au ţinut până aproape de opt seara. Premierea s-a făcut în sala în care s-au desfăşurat „ostilităţile”. Mai întâi, domnul Dănuţ Anghel, secondat de fratele său Zebe, care a fost unul dintre arbitri, le-a înmânat diplome de participare concurenţilor care au fost eliminaţi în primele meciuri. 

„Diploma de cel mai vârstnic participant”
a ajuns la Francisc Fazakaş, iar Sergiu Cibea a primit-o pe cea de „Cel mai tânăr participant”. După care le-a venit rândul premianţilor. Dumitru „Ticuţă” Tivdă a primit diploma pentru ocuparea locului al III-lea şi, l-a gât, i-a fost prinsă „Fisa de Bronz”. Neluţu Boacşa a terminat pe locul secund, iar fisa cu care a fost onorat este una de argint. Locul I i-a fost atribuit lui Alin Râmboi, mai bine cunoscut cu apelativul de „Bran”. Fisa sa este una de aur pur. Toate fisele au fost executate la atelierul de bijuterie „Emanuel”, aflat tot la parterul blocului 17. Atmosfera, şi în timpul desfăşurării partidelor de biliard, şi la premiere, a fost una plină de optimism. Cu aplauze sincere şi felicitări atunci când un jucător reuşea o lovitură de excepţie. Am observat, mai târziu, că întrecerea a avut un mare răsunet şi pe reţeaua de socializare Facebook. Mulţi amatori de biliard, dintre cei care nu au ştiut de competiţie sau fie că au fost plecaţi în aceste zile, au promis că vor veni negreşit la a doua ediţie. Fiindcă, aşa cum a promis Dănuţ Anghel, aceasta se va ţine cu siguranţă!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter