06.02.2018,  18:59:19 | 1 comentariu | 1460 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Nemulţumire care le-a reamintit unora că există şi Paştele cailor
de Gheorghe OLTEANU

O hotărâre de consiliu local datând de la sfârşitul anului trecut i-a nemulţumit pe proprietarii ale căror garaje şi chioşcuri sunt construite pe terenuri concesionate din domeniul public al municipiului Vulcan. În calitate de administrator al domeniului public şi privat din unitatea administrativ-teritorială, consiliul local este cel care hotărăşte închirierea, concesionarea sau darea în administrare a bunurilor din domeniul public. Ca atare, printr-un act adiţional aprobat de legislativul local, s-a stabilit ca, în cazul prelungirii contractelor de concesiune, să fie percepută o taxă de redevenţă unică. 

„Având în vedere - 
se spune în expunerea de motive a primarului - numeroasele solicitări pentru prelungirea contractelor de concesiune se impune o reglementare unitară de analiză a solicitărilor şi de aprobare a acestora. Ţinând cont că garajele şi chioşcurile din municipiul Vulcan se află în zone similare, se impune şi o uniformizare a preţului de închiriere, motiv pentru care propun stabilirea unei taxe de redevenţă unică în valoare de 20 lei/mp/an”. În atare situaţie, de scumpirea cam de patru ori a preţului pe care-l vor plăti, în funcţie de suprafaţa pe care o ocupă construcţia pe care au, vor fi afectate, în mod deosebit, persoanele care au garaje şi chioşcuri pe Bulevardul Mihai Viteazul, pe străzile Traian, Platoului şi pe alte câteva. În total, proprietarii a circa o sută de construcţii vor achita douăzeci de lei pentru metrul pătrat de teren concesionat. O creştere semnificativă având în vedere că, până anul trecut, redevenţa pe metrul pătrat era de cinci lei. La garajele neafectate de majorare „preţul de închiriere stabilit prin contract va fi indexat, anual, în funcţie de indicele oficial al inflaţiei”, se spune în aceeaşi expunere de motive.

Această hotărâre de consiliu local,
a fost votată cu mare uşurinţă şi, surprinzător, cu niciun amendament adus de opoziţie. A existat un singur vot împotrivă. Cel al consilierului local independent Florin Govor. Hotărârea de consiliu local a creat nemulţumiri în Vulcan. Un cetăţean m-a oprit şi, crezând că-i pot oferi mai multe lămuriri, mi-a spus că, în acest an, pentru cei 30 de metri pătraţi, suprafaţa garajului său, trebuie să scoată din buzunar şase sute de lei. Şase milioane vechi. Am putut să-i spun doar că independentul Florin Govor ar fi vrut o diferenţiere. Anume ca să se aibă în vedere că, pe acelaşi fel de teren concesionat, pe care sunt ridicate garaje, sunt şi construcţii în care se desfăşoară activităţi comerciale din care ies bani. Or, în asemenea situaţie, nu ar fi corectă o tratare la grămadă. „Nu putem face discriminare, domnule consilier!”, a venit replica primarului. Şi subsemnatul, după ce a vorbit şi cu alţi vulcăneni, este de părere că ar fi trebuit să existe o asemenea diferenţiere. Păcat că administraţia publică locală, dar şi consiliul local, nu s-a gândit la asta. 
Fiindcă ştiţi ce se va putea întâmpla? Exact ce mi-a replicat unul dintre nemulţumiţi: „O să-i mai votăm la Paştele cailor!”.


Comentarii articol (1 )

#1 cristi06.02.2018,  21:00:29
Spre stiinta domnului primar,pretul nu se scumpeste!Se scumpesc produsele,serviciile,chiriile etc.Ca urmare a scumpirilor,pretul CRESTE,nu ,,se scumpeste"!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter