07.02.2018,  19:00:19 | 3 comentarii | 4342 vizualizari GALERIE:     FOTO    
E sărac, n-are! / Cum a lăsat firma pesedistului Bobar Primăria Petrila, Finanţele și alţi 9 creditori cu ochii în soare. De vreo 1,32 milioane de lei…
de Cătălin DOCEA

N-a fost în stare să salveze un SRL, dar Statul Român i-a dat pe mână SNÎMVJ SA, unde are calitatea de președinte al Consiliului de Administrație.

Wintech Distribution SRL, societate în insolvență, în cadrul căreia pesedistul Gheorghe Bobar are calitatea de asociat, dar a fost și administrator, se „zbate” în insolvență încă din luna august a anului 2010, când pe rolul Tribunalului Hunedoara a fost înregistrată cererea de deschidere a procedurii menționate.
În pregătirea aniversării a 8 ani de la intrarea în insolvență, societatea datorează și astăzi mai multor instituții de stat diverse sume, importante, de bani. De fapt, instituțiile amintite își așteaptă banii de la Bobar și asociații lui de peste 8 ani de zile, timp în care lui Bobar i s-a permis chiar să participe la administrarea altor entități private. Aceluiași Bobar i s-a dat pe mână inclusiv SNÎMVJ SA, societate de asemenea urmărită de către ANAF pentru neplata taxelor și impozitelor, dar care-l recompensează gras pentru calitatea de președinte al Consiliului de Administrație (89.171 de lei pe an, potrivit celei mai recente declarații de avere disponibilă public). Lui Bobar i s-a permis să aducă și SNÎMVJ SA pe mâna ANAF, deși toată priceperea sa (pe care, desigur, nu o poate contesta nimeni) n-a fost îndeajuns pentru a salva de la insolvență (și un evident faliment) un SRL.
Culmea e că, în CV-ul publicat pe site-ul SNÎMVJ, același Bobar se laudă și cu calitatea sa de fost administrator la Wintech Distribution SRL, societatea aflată în insolvență. 
În Tabelul definitiv rectificativ al creanţelor, actualizat și publicat la nivelul lunii decembrie 2017, firma la care asociat semnificativ a fost Bobar Gheorghe înregis­tra datorii de peste 1,32 milioane de lei (adică mai mult de 13 miliarde de lei vechi), din care 506.858 de lei către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Hunedoara, 60 de lei către Administrația Fondului pentru Mediu, 12.636 de lei către Primăria oraşului Petrila (datorii provenind, din informaţiile noastre, inclusiv din perioada în care Gheorghe Bobar era viceprimar al orașului Petrila) şi 314.757 lei către BRD Société Générale SA (creanță preluată de către Invest Capital Malta LTD). Din totalul de 1.301.669,24 lei, suma de 34.000 lei reprezintă creanţă chirografară a persoanei fizice Bobar Gheorghe. Documentele prezentate în facsimil aduc, credem, o imagine completă asupra datoriilor firmei la care, până la intrarea în insolvenţă, asociat semnificativ a fost Bobar Gheorghe. Ani la rând, până la intrarea pe calea insolvenţei, firma a fost administrată direct de Bobar Gheorghe ori soţia acestuia, iar Gheorghe Bobar a fost asociat semnificativ, direct sau indirect (prin intermediul altei societăţi).
În alte cazuri, afacerea oricărui amărât care ajunge la datorii de peste 30.000 de lei este băgată în insolvență, Statul recuperându-și banii prin valorificarea bunurilor personale ale administratorului. În orice caz, Statul nu-și așteaptă banii timp de 8 ani de zile.

În perioada 16.04.2009 - 03.03.2011, 
societatea al cărei asociat semnificativ a fost Bobar Gheorghe a înregistrat un număr de 121 de refuzuri de plată cu bilete la ordin şi file cec (denumite, în limbaj popular, ŢEPE) în sumă totală de 2.116.588,22 lei (adică peste 21 de miliarde de lei vechi!). 


Comentarii articol (3 )

#1 ion07.02.2018,  23:50:24
D.... sa ea de mafiot.da nu il ea.nu ii drept
#2 Dumitru26.02.2018,  18:25:10
Cum sa fii domnule consilier al orasului si sa dai dovada de atat de multa nepasare?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter